Connect with us

Eveniment

Circa 5.000 de puieţi plantaţi în cadrul unei acţiuni organizate de Direcţia Silvică Sălaj

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

În zona Pepinierei Silvice Panic, angajați ai unor instituții publice din Sălaj, silvicultori și jandarmi au participat miercuri la o acțiune de plantare de puieți forestieri, organizată de Direcția Silvică (DS) Sălaj. Această acțiune face parte din ultima fază a campaniei „Luna plantării arborilor”.

Potrivit precizărilor făcute la faţa locului de Viorel Mihiş, directorul DS Sălaj, în cadrul acţiunii s-au plantat, pe o suprafaţă de un hectar, un număr de circa 5.000 puieţi forestieri din speciile gorun, stejar pedunculat, tei şi frasin.

„Prin această acţiune se urmăreşte atragerea atenţiei opiniei publice asupra pădurii, a problemelor ei şi, în plus, antrenarea unor segmente sociale cât mai diverse în activităţi concrete, legate de îngrijirea şi conservarea fondului forestier. Direcţia Silvică Sălaj doreşte conştientizarea populaţiei faţă de importanţa şi rolul pădurii atât sub aspect ecologic, cât şi economic şi social”, a precizat acesta.

Circa 5.000 de puieţi plantaţi în cadrul unei acţiuni organizate de Direcţia Silvică Sălaj. Puieţii necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale direcţiei silvice

Potrivit acestuia, la nivelul celor cinci ocoale silvice ale DS Sălaj, în primăvara anului 2023 s-a stabilit un program de regenerarea a pădurilor, care cuprinde o suprafaţă totală de 150 de hectare, din care împăduriri se vor executa pe 18 ha, iar regenerări naturale pe 132 ha. De asemenea, în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 4 ha în fondul forestier.

Puieţii necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale direcţiei silvice, în această campanie urmând a se folosi peste 110.000 de puieţi, din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar roşu, fag, salcâm, paltin, frasin, ulm şi tei.

Valoarea lucrărilor de regenerare a pădurilor ce vor fi executate de către Direcţia Silvică Sălaj pe întreg anul 2023 depăşeşte suma de două milioane lei. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

copaci infloriti primavara flori vremea meteo prognoza

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Luna aprilie va aduce zile tot mai frumoase, cu temperaturi plăcute, chiar mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar.

Potrivit meteorologilor ANM, urmează o perioadă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Totuși, sunt prognozate și multe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic (P)

Publicat

Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic: 

„În aceste zile, creștinii se pregătesc pentru cea mai importantă sărbătoare de peste an.

Prin post și rugăciune, cu căință și smerenie, fiecare dintre noi este chemat să conștientizeze jertfa supremă prin care am fost răscumpărați.

Celor care se vor bucura primii de Sărbătoarea Învierii creștinilor romano – catolici,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Primăria Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%

Publicat

Primăria Cluj-Napoca anunță că locuitorii municipiu au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 până în 1 aprilie, inclusiv, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și cele petrecute în delegații sau team building-uri. Lege promulgată

Publicat

Hărțuirea la locul de muncă va include și actele de acest fel, petrecute în delegații, team building-uri sau alte spații private ori publice în legătură cu locul de muncă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 28 martie, o lege cu aplicare în domeniu.

Este vorba despre Legea pentru ratificarea Convenţiei nr.190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii.

Convenția a fost adoptată la cea de-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe