Connect with us

Alba

Circulația pe DN74A Câmpeni-Abrud a fost reluată, cu restricții de tonaj. Precizările Poliției Alba

Publicat



Duminică seara a fost reluată circulația pe DN74A Abrud-Câmpeni, după mai multe zile în care utilajele au lucrat pentru îndepărtarea aluviunilor adunate pe carosabil în urma inundațiilor din Apuseni.

Reprezentanții Poliției Alba au transmis că traficul rutier se va desfășura deocamdată cu restricții de tonaj, din motive de siguranță.

Au acces pe ambele sensuri ale segmentului de drum național autovehiculele sub 7,5 tone.

Vezi și FOTO-VIDEO: Vizita premierului Florin Cîțu și a miniștrilor de Interne și Apărare în Apuseni, după inundații. Declarații

Reamintim că, după inundațiile din Apuseni, DN 74A fusese acoperit de aluviuni, material lemnos si bucăți de stâncă desprinse din versant pe sectoare cuprinse între km 1+000 – km 2+000, km 4+000 -km 5+000 și km 6+000 – km 7+000.

Ca urmare circulația rutieră a fost închisă de vineri după-amiaza, pentru că torenții continuau să angreneze material din versant în drum.

Echipele SDN Alba au acționat cu reprezentații IGSU pentru degajarea carosabilului de obstacole.

 

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Două persoane din Alba au vrut să primească gratuit câte un Iphone 11, dar vor merge la închisoare. Ce plan au pus în aplicare

Publicat

Două persoane din Alba, un bărbat și o femeie, au pus la cale un plan prin care să primească gratuit două telefone Iphone 11 Pro Max. Însă, în urma planului cei doi au ajuns să fie cercetați pentru înșelăciune, iar recent condamnați. 

Au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia, în data de 15 mai, la închisoare cu executare. 

Condamnarea a venit la patru ani de la comiterea faptei.

Modul în care aceștia au procedat este unul simplu. În linii mari aceștia au încheiat un contract de telefonie mobilă cu o firmă din Alba Iulia. Pe lângă contractul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar și universitar 2024 – 2025, aprobate de Guvern

Publicat

Guvernul a aprobat în ședința de joi cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat şi pentru învățământul superior de stat, în anul şcolar/universitar 2024 – 2025. 

Astfel, printr-o hotărâre au fost stabilite numărul de locuri disponibile pentru școlarizarea copiilor, elevilor și studenților pentru anul școlar/universitar 2024-2025, inclusiv pentru etnici români din afara granițelor, cetățeni români cu domiciliul stabil în străinătate și pentru cetățeni străini în baza documentelor bilaterale în vigoare și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Începe plata subvenției de 100 euro în sectoarele vegetal, suin și avicol. Precizările ministrului Agriculturii

Publicat

Începe plata subvenției de 100 euro în sectoarele vegetal, suin și avicol. Guvernul a aprobat în ședința de joi, 16 mai, o hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin actul normativ a fost alocată suma de 1.000.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru menținerea nivelului sprijinului unitar de 100 euro pe hectar, respectiv pe UVM (sectoarele suin și avicol), precum și pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vremea de weekend în Alba 17-19 mai: O zi mai răcoroasă, apoi cald. Câteva ploi și furtuni. Prognoza meteo în localități din județ

Publicat

Vremea de weekend în Alba. Temperaturile scad ușor vineri, apoi se încălzește până la maxime de 27 de grade Celsius. Sunt anunțate însă câteva reprize de ploi scurte sau chiar furtuni.

Vineri maximele vor fi între 18 și 20 de grade Celsius, iar la munte de 12-13 grade.

De sâmbătă se încălzește, iar duminică vir fi 26-27 de grade Celsius.

Dacă în prima zi de weekend vor fi averse mai ales în zona montană, în celelalte două precipitațiile se extind și la altitudini mai mici. La munte sunt anunțate furtuni.

Vremea de weekend 17-19 mai, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe