Connect with us

Brasov

Circulație blocată pe DN 10, în județul Buzău, din cauza unei autocisterne care a derapat

Publicat


Un sector al Drumului Național 10 din județul Buzău este închis miercuri dimineața din cauza unei autocisterne care a derapat. Ninsoarea a provocat probleme și pe alte sectoare de drum din Ardeal și Moldova, anunță autoritățile.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, în zona localității Cislău, județul Buzău, din cauza unei autocisterne care a derapat. Nu au fost victime, iar echipele de intervenție încearcă să mute autovehiculul și să redeschidă șoseaua.

Probleme sunt și în Ardeal din cauza ninsorii. În Harghita se circulă cu dificultate pe mai multe segmente de drum, în special în zona Vârfului Creanga și în zonele mai înalte.

De asemenea, ninsorile au dus la închiderea circulației rutiere în județul Brașov, pe DN73 Râșnov- Bran, DN1 Timișul de Jos –Brașov și DN1 Șercaia –Făgăraș.

Probleme au apărut miercuri și în Moldova. În special în zona de munte ninge, cele mai afectate fiind județele din jumătatea nordică a Moldovei. Carosabilul este umed, iar pe unele sectoare s-a depus un strat subțire de zăpadă frământată.

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Misiune pentru salvarea unor alpiniști, în Munții Făgăraș. A fost solicitat elicoperul SMURD

Publicat

Mai multe echipaje de salvare încearcă să ajungă la locul în care s-au adăpostit trei alpiniști. Aceștia au solicitat ajutor din cauza unor probleme medicale. Misiunea se desfășoară în Munții Făgăraș.

Reprezentanții Salvamont au anunțat că cei trei alpiniști s-au adăpostit lângă lacul Călțun din Munții Făgăraș. Un alpinist s-a accident grav la picior și colegii săi au solicitat ajutor.

Către locul indicat de alpiniști se îndreaptă elicopterul SMURD și o echipă a Salvamont Argeș. Salvamontiștii s-au mobilizat deoarece vântul puternic de pe munte ar putea împiedica elicopterul să ia victima.

„Apel din partea a trei alpiniști care au făcut bivuac lângă lacul Călțun, unul dintre ei având ligamentele rupte la genunchi. În acest moment, intervine elicopterul 340 Tg. Mureș, echipa de sol a Salvamont Argeș acționând terestru, în eventualitatea că elicopterul nu se poate apropia din cauza vântului”, au anunțat reprezentanții Salvamont Argeș, pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Centrul Cultural Reduta și Castelul Bran vă invită la expoziția LUMINĂ DIN LUMIN…

Publicat

Centrul Cultural Reduta și Castelul Bran vă invită la expoziția LUMINĂ DIN LUMINĂ – Sărbătoarea Paștelui la românii din satele județului Brașov, găzduită de Castelul Bran în perioada 12 aprilie – 10 mai 2021.

Paştele ocupă locul central în întregul ciclu de sărbători creştine ale anului bisericesc. Acest moment înglobează în sine întreaga lumină harică şi bucurie sufletească trăită de fiecare credincios la marele praznic al Învierii Domnului. Acesta este momentul în care toţi creştinii ar trebui să poarte în minte şi în suflet cuvintele Mântuitorului: „Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi”.

Expoziția „Lumină din Lumină – Sărbătoarea Paștelui la… Meer


Kan een afbeelding zijn van tekstKan een afbeelding zijn van binnenKan een afbeelding zijn van de tekst 'ਨ 200 J51 REDUTA EXPOZIȚIA SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI LA ROMÂNII DIN SATELE JUDEȚULUI BRAȘOV 12 APRILIE 10 MAI 2021 E MAM CASTELUL BRAN'Kan een afbeelding zijn van natuur, Kasteel Bran en tekst

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Bugetul Judeţului Braşov cuprinde alocări istorice de fonduri pentru investiţii!…

Publicat

Bugetul Judeţului Braşov cuprinde alocări istorice de fonduri pentru investiţii!

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Braşov de vineri, 16 aprilie, a fost aprobat bugetul general al Judeţului Braşov şi al creditelor de angajament pe anul 2021, precum și estimările bugetare pentru anii 2022-2024.

Bugetul propriu al Consiliului Judeţean Brașov din 2021 totalizează 776.223.000 lei. 30,41% din sume sunt destinate acoperirii cheltuielilor de funcționare pentru cele 23 de instituţii subordonate și pentru aparatul executiv al Consiliului Judeţean, iar 69,59% reprezintă alocări pentru investiţii.

Consilierii judeţeni au mai aprobat bugetul instituţiilor publice și activităților… Meer


Kan een afbeelding zijn van ‎de tekst '‎ላሰልልራ Consiliul Județean BraÈov BUGETUL JUDEȚULU BRAŞOV 2021 69.59% န اار 30.41% FUNCȚIONARE DEZVOLTARE CONTINUĂM SĂ INVESTIM ÎN DEZVOLTAREA JUDEȚUL BRAŞOV‎'‎

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Brasov

DOCUMENTAR: Curtea de Apel Bucureşti a aprobat definitiv fuziunea dintre USR şi PLUS

Publicat

La 16 aprilie 2021, fuziunea prin absorbţie dintre USR şi PLUS a fost aprobată, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti. Pe 30 octombrie 2020, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de fuziune între cele două partide, însă decizia a fost contestată de două persoane.

În ziua de 15 august 2020, 84,65% dintre delegaţii la Congresul comun al USR şi PLUS, desfăşurat online, au votat în favoarea fuziunii celor două formaţiuni, fiind vorba de 2.222 de voturi în acest sens din cele 2.625 exprimate. Anterior, în aceeaşi zi, Congresul USR şi Convenţia PLUS au decis fuziunea celor două partide.

Urmare a fuziunii, Birourile locale, judeţene, municipale şi cel naţional au fost reunite, iar conducerea a fost asigurată de doi copreşedinţi: Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, la 27 ianuarie 2020, în şedinţă comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie. La 8 februarie, Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional al PLUS s-au întrunit, în şedinţe separate, pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte organizarea unui congres de fuziune.

***

Cel de-al cincilea şi cel mai recent congres al Uniunii Salvaţi România (USR) a avut loc în zilele de 14 şi 15 septembrie 2019, prilej cu care au fost validate alegerile interne privind preşedintele USR. La 6 septembrie 2019, Dan Barna a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte USR, în cadrul scrutinului intern, desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie. El fusese ales preşedintele formaţiunii în cadrul congresului extraordinar din 28 octombrie 2017.

Partidul Uniunea Salvaţi România a fost înregistrat oficial de Tribunalul Bucureşti la data de 23 iunie 2016, conform http://tmb.ro/. Două luni mai târziu, la 21 august, a avut loc, la Bucureşti, congresul de fuziune dintre USR, Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea (UPC), noua formaţiune având numele Uniunea Salvaţi România. Uniunea Salvaţi Bucureştiul a devenit filiala Bucureşti a USR. În cadrul congresului, a fost ales Biroul Naţional al USR, format din 11 persoane. Nicuşor Dan a fost ales preşedinte, iar cei cinci vicepreşedinţi au fost: Cristian Ghica, Clotilde Armand, Roxana Wring, Dumitru Dobrev şi Erwin Albu. Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul fusese înregistrat prin decizie definitivă la Tribunalul Bucureşti în data de 27 noiembrie 2015, conform http://tmb.ro/.

***

Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (abreviat PLUS) a fost înfiinţat la 26 octombrie 2018 prin Hotărârea Tribunalului Bucureşti nr. 58 DEC/P. Preşedintele formaţiunii este Dacian Cioloş, fost prim-ministru al României (17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017), ales la şefia PLUS la 26 ianuarie 2019, în cadrul primei Convenţii Naţionale (congres). Partidul îşi are originea în Mişcarea România Împreună.

La 7 decembrie 2019, Dacian Cioloş a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PLUS la Convenţia Naţională Extraordinară, în timp ce Dragoş Tudorache a fost ales preşedinte executiv. Dacian Cioloş a fost unicul candidat. Biroul Naţional este organul executiv al PLUS şi este compus din 10 membri şi din preşedintele partidului, care prezidează şedinţele Biroului Naţional, având drept de vot. Mandatul membrilor Biroului Naţional este egal, ca durată, cu mandatul preşedintelui partidului.

***

Formaţiunile USR şi PLUS au realizat alianţe electorale în vederea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019. În 2020, cele două partide au realizat o alianţă politică în vederea alegerilor locale şi o alianţă electorală pentru alegerile parlamentare din acelaşi an.

La 2 februarie 2019, USR a decis să participe împreună cu PLUS pe o listă comună la alegerile europarlamentare, sub numele de Alianţa 2020 USR-PLUS. Cererea de înscriere a alianţei electorale a fost respinsă, la 7 martie 2019, de către Biroul Electoral Central, însă, la 8 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia USR PLUS la decizia BEC. La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Alianţei 2020 USR PLUS i-au revenit opt mandate, după ce a obţinut 2.028.336 de voturi, reprezentând 22,36% din voturile valabil exprimate.

La 6 august 2019, conducerile USR şi PLUS au votat înfiinţarea Alianţei USR PLUS în perspectiva susţinerii candidaturii lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat la 10 noiembrie 2019, candidatul alianţei USR PLUS a obţinut 1.384.450 de voturi, reprezentând 15,02% din totalul voturilor exprimate, scor care l-a plasat pe poziţia a treia.

Cele două partide au solicitat, în 2019, înregistrarea ca alianţă politică, cererea lor fiind admisă de Tribunalul Bucureşti la data de 24 iunie 2020, potrivit usrplus.ro. La 13 august, Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a aprobat în unanimitate protocolul de constituire a Alianţei USR PLUS la nivelul Capitalei şi al sectoarelor. Astfel, în alegerile locale din 2020, USR şi PLUS au avut liste comune de candidaţi pentru consiliile locale de sector şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Alianţa USR PLUS a obţinut 6,58% din voturile valabil exprimate pentru primării, 6,85% la Consiliile locale, 6,65% la Consiliile judeţene şi 6,04% la preşedinţia Consiliilor judeţene, potrivit locale2020.bec.ro.

În ziua de 16 septembrie 2020, BEC a admis protocolul de constituire a alianţei electorale ”Alianţa USR PLUS”. La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Alianţa USR PLUS a obţinut 15,37% dintre voturile valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor şi 15,86% dintre cele pentru Senat. AGERPRES/(Documentare – Horia Plugaru, editor: Cristian Anghelache)
sursa Agerpres

Citește mai departe