Connect with us

Brasov

Clădirea administrativă a Maternităţii din Braşov, reabilitată cu fonduri europene. Valoarea proiectului, de peste 2 milioane de lei

Publicat


Arhivă foto

Clădirea administrativă a Maternităţii din Braşov va fi reabilitată cu fonduri europene în valoare de peste 2 milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat miercuri de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.

Este vorba despre cel de-al doilea proiect aprobat – după cel privind „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov”, dintr-un total de opt proiecte depuse anul trecut de CJ Braşov pe Componenta 5 – Valul Renovării din cadrul PNRR, se arată într-un comunicat remis, miercuri, de instituţia administrativă a judeţului.

Valoarea eligibilă totală a acestui proiect este de 2.144.032,75 lei cu TVA.

Din suma accesată se vor realiza lucrări de eficientizare energetică, respectiv instalarea pompelor de căldură şi montarea panourilor fotovoltaice la clădirea administrativă a Maternităţii braşovene.

Potrivit proiectului, intervenţiile propuse pentru creşterea performanţei energetice a clădirii administrative a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Braşov vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire de peste 50% comparativ cu consumul înregistrat în prezent, o reducere semnificativă a consumului de energie primară totală şi o reducere a emisiilor de dioxid de carbon mai mare de 60% faţă de situaţia actuală.

Pe parcursul anului 2022, acest imobil a fost modernizat, reconfigurat structural şi dotat cu mobilier şi aparatură printr-un amplu proiect investiţional, în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, realizat cu fonduri asigurate din bugetul propriu Consiliului Judeţean Braşov. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Brașov: Vagonul unui tren cu tehnică militară a deraiat. Circulația trenurilor în zonă, afectată

Publicat

Vagonul unui tren cu tehnică militară a deraiat vineri seara, în apropierea stației Beia din județul Brașov. Circulația feroviară în zonă este afectată.

Secția Regională de Poliție Trasporturi Brașov a fost sesizată vineri seara cu privire la faptul că, în apropierea Stației CFR Beia din județul Brașov, penultimul vagon al unui tren cu tehnică militară auto a deraiat cu aproximativ 12 centimetri. Trenul are 11 vagoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Nicio persoană nu a fost rănită.

În zonă se circula pe un singur fir de cale ferată.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

„Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate”, a anunțat CFR Călători.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

Brasov

Un vagon care transporta tehnică militară a deraiat în Brașov (Video)

Publicat

Un vagon care făcea parte dintr-o garnitură feroviară care transporta tehnică militară a deraiat, vineri seară, în apropierea unei staţii de cale ferată din judeţul Braşov. În urma evenimentului nu sunt răniţi, iar traficul feroviar se desfăşoară pe un singur fir.

Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat la o trecere de nivel cu calea ferată din localitate Beia, județul…

Publicată de Electra Ghiza pe Vineri, 17 martie 2023

Momentul deraierii a fost surprins de un şofer oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. În imaginile postate pe reţelele de…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro


Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Zeci de cai au fost salvați de la un abator ilegal din Brașov care exporta carnea în Italia (Video)

Publicat

Procurorii şi poliţiştii care anchetează dosarul vizând activitatea infracţională a unei grupări care ucidea ilegal cai pentru a exporta carnea în Italia, în baza unor documente falsificate, anunţă că 33 de cabaline găsite la abatorul unde animalele erau sacrificate ilegal au fost salvate, fiind preluate de către autorităţi şi duse într-un padoc până la clarificarea situaţiei lor din punct de vedere legal.

„Ca urmare a dispoziţiei organelor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub delegarea procurorului de caz…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Ministrul Transporturilor anunță că se reia proiectarea Autostrăzii Brașov – Bacău

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că se reia proiectarea Autostrăzii Brașov- Bacău. CNAIR a transmis la ANAP, pentru validare, documentația de atribuire pentru reluarea licitației necesară finalizării Studiului de Fezabilitate.

„Se reia proiectarea Autostrăzii Brașov- Bacău! CNAIR a transmis astăzi la ANAP (pentru validare) documentația de atribuire pentru reluarea licitației necesară finalizării Studiului de Fezabilitate, pas esential pentru construcția Autostrăzii Brașov- Bacău (A13)”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că durata contractului de proiectare a acestei autostrăzi este de doi ani.

Citește mai departe