Connect with us

Alba

Clasele a V-a vor trebui să aibă cel mult 29 de elevi, din toamnă. Cum se face reorganizarea în școli

Publicat



Clasele a V-a vor trebui să aibă, până la 1 septembrie, cel mult 29 de elevi, potrivit modificărilor la Legea educației de anul trecut.

Oficialii din minister spun că școlile vor decide cum se face reorganizarea în cazul claselor cu peste 30 de copii.

Parlamentul a modificat Legea educației pe 20 august 2020, specificând că grupe, de la grădiniță și clasele de elevi pot să depășească limita maximă stabilită de lege „cu cel mult 3 preșcolari/elevi”. În consecință, anul școlar 2021-2022 este primul în care grupele mici de grădiniță vor avea maximum 23 de copii, clasele pregătitoare vor fi compuse din maximum 25 de elevi și clasele de-a V-a din cel mult 29 de elevi. Anul acesta este primul în care legea modificată se aplică, deocamdată schimbarea fiind doar la clasele de început de ciclu, potrivit edupedu.ro.

Vezi și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendarul cursurilor și vacanțelor

La clasa a V-a, unde vor fi elevi care au terminat învățământul primar la o învățătoare dar va trebui să fie mutați în altă clasă în gimnaziu, pentru ca efectivul să rămână la 29 de elevi.

”La clasele pregătitoare, avem obligația să formăm efectivele în ordinea alfabetică a…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Expoziție inedită la muzeul din Alba Iulia, de 1 Iunie: Peste 170 de figurine din plastic cu Batman și inamicii săi vor fi expuse

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui timp de aproape o lună o expoziție inedită. Expoziția a o fost gândită pentru cei mici, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Este vorba despre o colecție privată cu figurine din plastic cu personajul de benzi desenate și filme, Batman. 

O colecție care numără peste 170 de figurine din plastic cu Batman, Robin și inamicii lor: Joker, TwoFace, The Penguin, sau Poision Ivy. De asemenea vor fi expuse și mai multe automobile ale supereroului (Batmobile). 

Expoziția va fi una inedită…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Comunicat Victor Negrescu, PSD Alba: România și județul Alba au tineri de excepție

Publicat

România și județul Alba au tineri de excepție. Am fost onorat să premiez zeci de tineri cu rezultate deosebite din județul nostru.

De la sport la geografie, de la muzică la șah, avem tineri care au devenit deja ambasadori de excepție ai județului Alba și chiar ai României în cadrul competițiilor internaționale.

Acești tineri demonstrează că se poate și că cea mai importantă resursă, din păcate ignorată de anumiți decidenți, rămân oamenii. Ei sunt pentru mine #OmulPotrivitLaLoculPotrivit și cred cu tărie că exprimă puterea noastră de a schimba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Anunț Primăria Aiud: Licitație publică cu strigare pentru atribuirea a 41 de locuri de parcare. Când va avea loc

Publicat

Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local Aiud, în conformitate cu Regulamentul de închiriere a parcărilor amenajate din municipiul Aiud, va organiza în data de 29 mai 2024 (miercuri) licitaţie publică cu strigare pentru atribuirea unui număr de 41 locuri de parcare rămase libere, care sunt amplasate pe străzile:

– TRANSILVANIEI – zona blocului A4, D2 (2 parcări);

– SERGENT HAȚEGAN – zona  blocului A1, A 4, H3, H5 (6 parcări);

–  AXENTE SEVER – zona blocului 23, 39, 41 (4 parcări);

–  UNIRII – zona blocului 51,53…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

20 iulie: Damian & Brothers, concert extraordinar în Munții Apuseni, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Publicat

Unul dintre momentele de excepție de anul acesta în județul Alba îl reprezintă concertul extraordinar „Damian & Brothers” de pe Vârful Muntelui Găina (cota 1486). Acesta va avea loc în cadrul Târgului de fete de pe Muntele Găina, în seara zilei de 20 iulie. 

Cei prezenți vor putea asculta Live „Trandafire”, „Se mărită Mona mea”, „Cenușăreaso”, „Șaraiman” și multe alte cântece by Damian Drăghici & Brothers.

Citește și Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2024. Ce au pregătit organizatorii în acest an. Concert, spectacole, târg de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe