Connect with us

Cluj

Cluj: Patru persoane – reţinute pentru trafic de minori, tâlhărie şi act sexual cu un minor

Publicat



Patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 76 de ani, au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, tâlhărie şi act sexual cu un minor, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii clujeni.

”La data de 17 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – ST Cluj, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori, tâlhărie şi act sexual cu un minor. Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 76 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii decembrie 2020, un bărbat, de 35 de ani, ar fi racolat o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituţiei, în judeţele Mureş şi Cluj, precizează IGPR.

Acesta ar fi fost sprijinit de alţi 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 76 de ani, care ar fi transportat minora la locaţii stabilite, în vederea practicării prostituţiei.

Totodată, acesta ar fi profitat de locurile retrase folosite şi de faptul că unii clienţi ar fi avut vârste avansate şi le-ar fi sustras bani sau bunuri, prin violenţă.

De asemenea, în situaţii în care acesta nu ar fi reuşit să sustragă bunuri, prin violenţă, ar fi efectuat filmări. Ulterior, i-ar fi abordat pe aceştia, s-ar fi recomandat ca fiind tatăl minorei şi le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru a nu sesiza autorităţile cu privire la cele petrecute, menţionează sursa citată.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 76 de ani, ar fi întreţinut, de mai multe ori, acte sexuale cu o altă minoră.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5 telefoane mobile, 5 cartele sim, un memory stick şi mai multe înscrisuri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca şi al specialiştilor criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. AGERPRES

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Pui de vulpe, salvat de pompierii clujeni după ce a căzut într-un canal pe strada Colinei

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au fost solicitați miercuri seară să salveze un pui de vulpe care a căzut într-un canal în apropiere de strada Colinei.

”Imediat, în sprijinul echipajelor…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Imnul UE, „Odă bucuriei”, va răsuna din turnul Primăriei Cluj-Napoca, de 9 Mai – Ziua Europei

Publicat

„Odă bucuriei”, imnul Uniunii Europene, se va auzi din turnul Primăriei Cluj-Napoca joi, 9 Mai, cu ocazia Zilei Europei.

De asemenea, începând cu ora 11:00, în Piața Unirii va avea loc un eveniment dedicat Zilei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Stadiul la zi al lucrărilor la Autostrada Transilvania. Ce loturi se apropie de finalizare și care „bat pasul pe loc”?

Publicat

Lucrările înaintează în ritm lent pe mai multe loturi de pe Autostrada Transilvania, iar primele inaugurări ar urma să aibă loc abia după mijlocul anului 2025. Două loturi se află încă în licitație.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ce plan are Băltărețu pentru sprijinirea companiilor clujene

Publicat

Fost antreprenor, aflat la primul lui mandat de deputat, Viorel Băltărețu candidează la Primăria Cluj-Napoca cu un program de priorități printre care se numără și sprijinirea mediului de afaceri local.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe