Connect with us

Eveniment

Clujenii schimbă lumea. Top 10 ONG-uri clujene cu IMPACT asupra comunității

Publicat


Andi Daiszler, președintele asociației Daisler din Cluj-Napoca a listat 10 dintre ONG-urile și inițiativele lor lansate la Cluj care azi au un impact semnificativ.

„Oamenii care lucrează, voluntariază acolo sau le gestionează fac o treabă impresionantă dincolo de orașul sau județul ăsta. Unele sunt mici sau destul de tinere, altele funcționează de zeci de ani.

Toate, însă, cred că merită toată aprecierea noastră”, spune acesta într-o postare pe Facebook.

Cinemobilul

Cea mai mare caravană de filme din România, acoperind 80 de orașe în 2019, a fost lansată de Tudor Baciu la Cluj.

Scopul echipei este de a realiza proiecții de film acolo unde nu există posibilități: „Facem tot posibilul să oferim posibilitatea oamenilor din comunități defavorizate să vizioneze filme pe ecran mare în aer liber sau în săli care permit acest lucru”.

May be an image of 9 people, child, people standing, screen and indoor

Asociatia Mocănița Transilvaniei

Membrii își propun să reabiliteze și să redea în lucru cu scop turistic porțiunea de cale ferată dintre Teaca (județul Bistrița-Năsăud) și Râciu (județul Mureș). Asociația a fost fondată de 6 oameni din Cluj și cele două județe menționate anterior.

May be an image of one or more people, people standing, tree and outdoors

O masă caldă

ONG-ul clujean a gătit peste 123.000 de mese calde pe care le-au oferit celor aflați în nevoie.

Potrivit lui Andi, acesta a fost lansat la 1 iunie 2013, „printr-un efort neafiliat dar coordonat de Cosmina Paul. Azi cu filiale în Cluj-Napoca, București, Bistrița, Adjud, Constanța, Satu Mare, Zalău”.

Această asociație s-a ocupat de primirea refugiaților ucraineni ajunși la Cluj, oferindu-le mese calde, zone de relaxare și multe altele, totul într-o singură clădire: gara din oraș.

Citește și VIDEO FOTO. Centrul de…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Spitalul din Sebeș cumpără echipamente de protecție pentru personalul medical. Valoarea investiției

Publicat

Spitalul din Sebeș cumpără echipamente medicale și de protecție în valoare de peste 2,4 milioane de lei. 

Spitalul Municipal Sebeș a lansat vineri, 20 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente de protecție în cadrul proiectului „Dotarea Spitalului Municipal Sebeș în vederea creșterii capacităiții de gestionare a crizei Covid-19”.

Valoarea totală este estimată la 2.484.826,2 de lei, fără TVA. 

Proiectul urmărește consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului Sars-Cov-2, prin dotarea cu echipamente medicale și de protecție personală, necesare pentru asigurarea unui comportament corespunzător pacienților infectați cu Covid-19, pentru diminuarea riscului de contaminare a personalului și a pacienților din cadrul spitalului și pentru limitarea răspândirii virusului.

De asemenea, se urmărește:

  • asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați cu Covid-19
  • achiziționarea prin proiect de echipamente și aparatură medicală
  • diminuarea riscului de contaminare a personalului și a pacienților din cadrul spitalului
  • limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Ungaria decretează starea de urgenţă din cauza războiului din Ucraina. Măsura intră în vigoare din această noapte

Publicat

Ungaria declară stare de urgenţă din cauza conflictului din Ucraina, la 3 luni de la declanșarea invaziei rușilor în țara vecină.

Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, a anunţat prim-ministrul Viktor Oban într-un mesaj video pe Facebook, transmite MTI.

Vorbind la câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru ‘Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei’.

Viktor Orban: Ungaria trebuie să stea departe de acest război

”Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a spus Orban.

”Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Spectacol cu drone, în loc de artificii la Alba Fest 2022: Aproape 130 de drone vor zbura pe cerul Cetății Alba Carolina

Publicat

Aproape 130 de drone vor realiza un spectacol de imagine și lumini, pe cerul Cetății Alba Carolina, cu ocazia Alba Fest 2022. Mai exact, municipalitatea a renunțat la focul de artificii și a preferat un spectacol de drone, care pot lua diverse forme. 

Un spectacol similar a avut loc și cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2021 când primăria Alba Iulia a preferat dronele în locul clasicelor artificii.

Părerile despre spectacolul de drone de la 1 Decembrie au fost împărțite: parte dintre cetățeni s-au arătat încântați de folosirea tehnologiei, iar alții au considerat spectacolul ca fiind unul sec și că artificiile erau mult mai spectaculoase.

CITEȘTE ȘI: ALBA FEST 2022, în 10-12 iunie, la Alba Iulia. Licitație pentru servicii artistice. Care sunt cerințele pentru artiști și formații

În acest caz, Primăria Alba Iulia a lansat o achiziție publică pentru spectacolul cu drone de la Festivalul Alba Fest care va avea loc în weekendul 10  – 12 iunie 2022.


Potrivit reprezentaților primăriei, spectacolul de animație va fi realizat cu minim 130 de drone luminoase, momentul va avea o durată de minim 10 minute (durata este definită ca fiind perioada de timp cuprinsă între decolarea și aterizarea dronelor), dronele se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Armata reia zborurile cu MiG-21 LanceR, pe o perioadă de un an. La ce misiuni vor participa avioanele

Publicat

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat că activitatea de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR se reia pentru o perioadă de aproximativ un an. Anunțul ministrului Dîncu vine după ce aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate de la activitățile de zbor, în urmă cu aproape o lună. 

Atunci, măsura a fost luată având în vedere incidența considerabilă a evenimentelor și accidentelor de aviație înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătățirii siguranței aeronautice și pentru prevenirea producerii evenimentelor și accidentelor de aviație prin reducerea riscurilor asociate defecțiunilor tehnice.

CITEȘTE ȘI: MApN interzice avioanelor MiG-21 Lancer să mai zboare, din cauza riscurilor. Achiziționarea de F-16 din Norvegia, accelerată

Acum, ”în baza hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru aprobarea memorandumului „Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR și tranziția accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române”, activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe