Connect with us

Eveniment

Clujenii schimbă lumea. Top 10 ONG-uri clujene cu IMPACT asupra comunității

Publicat


Andi Daiszler, președintele asociației Daisler din Cluj-Napoca a listat 10 dintre ONG-urile și inițiativele lor lansate la Cluj care azi au un impact semnificativ.

„Oamenii care lucrează, voluntariază acolo sau le gestionează fac o treabă impresionantă dincolo de orașul sau județul ăsta. Unele sunt mici sau destul de tinere, altele funcționează de zeci de ani.

Toate, însă, cred că merită toată aprecierea noastră”, spune acesta într-o postare pe Facebook.

Cinemobilul

Cea mai mare caravană de filme din România, acoperind 80 de orașe în 2019, a fost lansată de Tudor Baciu la Cluj.

Scopul echipei este de a realiza proiecții de film acolo unde nu există posibilități: „Facem tot posibilul să oferim posibilitatea oamenilor din comunități defavorizate să vizioneze filme pe ecran mare în aer liber sau în săli care permit acest lucru”.

May be an image of 9 people, child, people standing, screen and indoor

Asociatia Mocănița Transilvaniei

Membrii își propun să reabiliteze și să redea în lucru cu scop turistic porțiunea de cale ferată dintre Teaca (județul Bistrița-Năsăud) și Râciu (județul Mureș). Asociația a fost fondată de 6 oameni din Cluj și cele două județe menționate anterior.

May be an image of one or more people, people standing, tree and outdoors

O masă caldă

ONG-ul clujean a gătit peste 123.000 de mese calde pe care le-au oferit celor aflați în nevoie.

Potrivit lui Andi, acesta a fost lansat la 1 iunie 2013, „printr-un efort neafiliat dar coordonat de Cosmina Paul. Azi cu filiale în Cluj-Napoca, București, Bistrița, Adjud, Constanța, Satu Mare, Zalău”.

Această asociație s-a ocupat de primirea refugiaților ucraineni ajunși la Cluj, oferindu-le mese calde, zone de relaxare și multe altele, totul într-o singură clădire: gara din oraș.

Citește și VIDEO FOTO. Centrul de…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dr. Mihai Ștefan Mureșan, Spitalul Medicover Cluj: Pacienții cu cancer colorectal pot SUPRAVIEȚUI cu ajutorul chirurgiei

Publicat

Dr. Mihai Ștefan Mureșan este medic specialist în chirurgie generală și face parte din echipa chirurgicală a Spitalului Medicover Cluj. Totodată, Dr. Mureșan este doctor în știinte medicale și asistent universitar al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

dsc 7056

Dr. Mihai Ștefan Mureșan

Pasionat de tehnologiile de vârf și chirurgia oncologică, domnul doctor s-a specializat și în chirurgia minim invazivă laparoscopică. Domeniile sale de interes cuprind: chirurgia și ginecologia oncologică, chirurgia glandei tiroide, ultrasonografia generală, chirurgia colorectală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Eveniment

Sâmbătă: Salonul Internațional de Machete Statice Alba Iulia 2022, a XVI-a ediție, la Muzeul Național al Unirii

Publicat

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 12.00, se deschide Salonul Internațional de Machete Statice Alba Iulia 2022, a XVI-a ediție, la Muzeul Național al Unirii.

Vor fi prezentate miniaturile modeliștilor din România, Anglia, Bulgaria, Italia, Serbia și Ungaria, multe premiate în concursurile interne și internaționale. Acestea vor fi structurate pe categorii și scări, dar și pe perioade istorice.

Sunt prezente și lucrările confecționate de copiii de la Clubul Copiilor Valea Jiului și de la Palatul Copiilor Sibiu, în cadrul cercurilor de modelism locale.

În cadrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Vulpe accidentată și abandonată în Florești. Capturarea sa a durat o zi. A fost EUTANASIATĂ

Publicat

O situație care putea fi evitata dacă simțul civic și respectul pentru animale ar fi condus persoana care a accidentat aceasta vulpe in comuna Florești. ”Putea sa anunțe la 112 sau direct autoritatea locală”, susține Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj.

Ea a fost găsită după multe zile de la producerea accidentului rutier, cauza cea mai probabilă a fracturii deschise si foarte veche pe care o avea.

Acțiunea de capturare a durat aproape o zi și a fost posibila doar cu sprijinul ISU Cluj, prin Detașamentul Florești, cărora le mulțumim foarte mult și de acesta data!

Nu ne putem bucura pe deplin, dar putem spune ca am avut ceva de învățat cu toții și speram să fie mai bine data viitoare!
Mulțumim și Poliției locale Florești, dar mai ales locatarilor, care ne-au fost alături și au avut răbdare pe durata încercărilor”, arată organizația.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Mobilizare de excepție la Șpring, în sprijinul unor familii afectate de incendiu. Mesajul primarului Iulia Stănilă

Publicat

Primarul comunei Șpring, Iulia Stănilă, a dat detalii despre modul în care s-a mobilizat comunitatea, în cazul incendiului care a distrus casele a două familii.

Reamintim că aceasta a fost prima care a invervenit în timpul incendiului și a scos oamenii din casă și s-a asigurat că nimeni nu este rănit, până la ajungerea pompierilor.

Vezi VIDEO: Cum a reacționat Iulia Stănilă, primarul din Șpring, la izbucnirea unui incendiu. În acel moment dădea un interviu la PROTV

Iulia Stănilă a mulțumit celor care au trimis încurajări și care s-au mobilizat pentru a ajuta familiile afectate de incendiu: de la forțele de intervenție, la oameni care au donat bani, materiale și s-au implicat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe