Connect with us

Brasov

CNAIR anunță cine va proiecta și construi Șoseaua de Centură Sighișoara. Când se estimează că vor fi gata lucrările

Publicat


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și construcția variantei de ocolire Sighișoara.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, ofertantul declarat câștigător este asocierea SC Clean Prest Activ SRL – SC T Dancor Romconstruct SRL – ILCI Insaat Sanayi ve Ticaret AȘ – S.C. Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL, care a depus o ofertă în valoare de 257.772.291,56 lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 38 de luni, din care 14 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție.

Perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni.

Pentru această lucrare, DRDP Brașov a primit în total 8 oferte. După publicarea rezultatului în SICAP urmează o perioadă de 10 zile în care se pot depune contestații.

CNAIR anunță cine va proiecta și construi Șoseaua de Centură Sighișoara. Varianta de ocolire Sighișoara are o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens

Traseul se desprinde din DN13 la km 108+600 în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 în apropierea localității Hetiur.

Pe traseu este prevăzut în zona Albești un pasaj de 74,12 m pentru traversarea căii ferate și a drumului național DN13, un pod, la kilometrul 1, pentru traversarea râului Târnava Mare și a pârâului Satului și un viaduct cu 6 deschideri, lung de 150 de metri în zona Hetiur.

Structurile mai importante de pe traseu sunt următoarele:

– la km 0+423 (în zona Albești) este prevăzut un pasaj de 74,12 m pentru traversarea căii ferate și a drumului național DN13;
– la km 1+870 traversarea râului Târnava Mare și a pârâului Satului se va face printr-un pod de 134,20 m;
– la km 12+760 (în zona Hetiur) înainte de intersecția cu DN13, Varianta de ocolitoare Sighișoara traversează o vale adâncă fără curs de apa, pentru traversarea acesteia fiind prevăzut un viaduct cu 6 deschideri, lung de 150 m.

(sursa: Mediafax)

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Cod galben imediat. Care sunt cele mai periculoase zone

Publicat

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis avertizări nowcasting de ceață, pentru 8 județe din Transilvania, duminică dimineața, vizibilitatea fiind scăzută.

Porivit ANM, avertizarea cod galben este valabilă în Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Covasna, Brașov, Mureș, Harghita și Sibiu.

Local este semnalată ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Avertizările sun valabile până la ora 9.00.

 

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Incendiu într-un centru comercial din Brașov! Zeci de oameni EVACUAȚI

Publicat

Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la panoul electric al unui magazin din zona centrului comercial Coresi din Brașov.

Din magazin s-au autoevacuat toate persoanele, respectiv 80 de clienți și angajați.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp.

Nu s-au înregistrat victime.

Se intervine pentru ventilarea spațiilor.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Atenție șoferi! S-a aglomerat Valea Prahovei

Publicat

Valorile de trafic au crescut pe Valea Prahovei. E aglomerat pe sensul de coborâre, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și pe sensul de urcare, în stațiunea Bușteni, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

Se înregistrează aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 București-Brașov, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și pe sensul de urcare, pe raza stațiunii Bușteni.

Trafic intens este și pe DN 73A, dinspre Pârâul Rece spre intersecția cu DN 1.

Pentru DN 1 Brașov-Ploiești-București, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 –…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

DrugTest, rezultat pozitiv pentru canabis la un tânăr care conducea pe străzile din Botoșani

Publicat

 

Rezultat pozitiv pentru canabis la un tânăr care conducea pe străzile din Botoșani care a fost oprit în trafic de polițiști.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control la data de 2 decembrie 2022, pe strada Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din județul Brașov.

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța canabis, au anunțat polițiștii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive, au mai adăugat…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe