Connect with us

Eveniment

Cod galben de ceaţă în 27 de judeţe, marţi dimineaţa

Publicat


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă valabile în orele următoare în 27 de judeţe.

Potrivit ANM, până la ora 11:00, în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Giurgiu, Teleorman, Constanţa, Tulcea, Alba (zona joasă), Braşov (zona joasă), Mureş (zona joasă), Harghita, Sibiu se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 10:00 sunt vizate de ceaţă şi localităţi din judeţele Olt, Gorj (zona joasă), Dolj (zona joasă), Mehedinţi (zona joasă), Bacău (zona joasă), Botoşani, Galaţi, Neamţ (zona joasă), Vrancea (zona joasă), Iaşi, Vaslui, Brăila şi Buzău.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. AGERPRES (AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

GCS: Bucureşti rămâne în zona roşie

Publicat

Rata de incidenţă în municipiul Bucureşti este de 3,04 la mia de locuitori, faţă de 3,19 în ziua precedentă, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

 

!function(e,i,n,s){var t=”InfogramEmbeds”,d=e.getElementsByTagName(„script”)[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement(„script”);o.async=1,o.id=n,o.src=”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”,d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,”infogram-async”);

În scenariul roşu se mai află judeţele Braşov, cu o incidenţă de 3,23 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Cluj – 3,39, Ilfov – 3,61 şi Timiş cu 5,43.

Un număr 14 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3), cele mai ridicate rate de infectare fiind în Maramureş – 2,80, Hunedoara – 2,80, Sălaj – 2,49, Alba – 2,30.

Un număr de 23 de judeţe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Buzău – 0,70, Prahova – 0,84, Călăraşi – 0,85, Harghita – 0,87.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 643 şi judeţele Timiş – 232, Cluj – 103.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Suceava – 1, Satu Mare – 1 caz, Sălaj – 4, Botoşani – 5, Harghita – 6, Caraş-Severin 8.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.280 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. AGERPRES / (AS – autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

GCS: 63 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore; de la începutul pandemiei – 20.963 de decese

 

GCS: 1.098 de pacienţi – la terapie intensivă; persoane internate – 9.825

 

GCS: 2.280 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; teste efectuate în ultimele 24 de ore – peste 10.400
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook : Raport de progres Pod Brăila 8 Martie 2021 Mal Brăila: – s-a finalizat betonar…

Publicat

Raport de progres Pod Brăila 8 Martie 2021

Mal Brăila:
– s-a finalizat betonarea plăcii de acoperire aferentă blocului de ancoraj;
– se armează elevația blocului.

Turn Brăila:
– se armează tronsonul final al pilonului;
– se montează piese semi-înglobate pentru susținerea eșafodajului metalic.

Turn Jijila:
– s-au început operațiunile de ridicare a grinzii inferioare;
– se lucrează la armarea tronsonului final al elevației pilonului.

Mal Jijila:
– se lucrează la armarea camerei de ancorare;
– se betonează cu umplutură în zona camerelor de ancoraj;
– se montează cadru ghidaj cabluri nord și sud.

#CNAIR
Facebook / CNAIR

Citește mai departe

Alba

Corpul de control al Guvernului anchetează publicarea situației despre testarea în județe. Voiculescu: Nu există date secrete

Publicat

Controverse în rândul membrilor Guvernului cu privire la publicarea datelor legate de numărul de teste realizate în fiecare județ. Premierul vrea să afle, cu ajutorul Corpului de Control al Guvernului cum au fost făcute publice aceste date, dar, pe de altă parte, ministrul Sănătății spune că publicarea lor este normală. 

Datele legate de testare nu erau publice până în urmă cu câteva zile. Asta și pentru că unele județe care testau foarte puțin nu înregistrau cazuri de COVID, chiar dacă aveau spitalele pline și un număr mai mare de decese decât celelalte. Fără teste și fără cazuri, județele respective stau ”bine” pe hârtie și nu sunt obligate să instituie măsuri.

Spre exemplu, potrivit raportărilor din data de 4 martie, în primele 3 zile ale lunii, județul Vrancea raportase 3,4 și 13 teste în fiecare zi (în total 20). Aceste date au fost ulterior modificate.

Ce caută Corpul de control

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că, în urma unei discuţii avute luni cu şeful Corpului de control al Guvernului, instituţia se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei privind publicarea datelor legate de numărul de teste COVID efectuate pe fiecare judeţ. De cealaltă parte, ministrul Sănătății…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Campanie de deratizare marți și miercuri la Sibiu

Publicat

Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu, împreună cu firma contractată DD CHIM SRL pregătește, în perioada 9 – 10 martie, prima campanie de combatere a rozătoarelor din acest an.

Acțiunea se va desfășura pe o suprafață de 3.056.896 mp de pe domeniul public al Municipiului Sibiu, în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Substanța utilizată, Varat Block, este avizată de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1. Substanțele vor fi amplasate în dispozitive speciale care sunt marcate corespunzător, avertizând asupra…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe