Connect with us

Eveniment

Cod portocaliu de viituri pe râuri din 25 de județe

Published

on



Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 25 de judeţe până luni. De asemenea, o avertizare Cod galben este în vigoare luni la miezul nopții pe râuri din 31 de județe.

Avertizarea Cod galben vizează râuri din Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Botoşani, Constanţa şi Tulcea, de sâmbătă ora 12.00 până luni ora 24.00.

Hidrologii au emis și o avertizare Cod portocaliu, care vizează, de sâmbătă ora 12.00 până duminică ora 12.00 râuri din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi, Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Avertizarea Cod portocaliu va fi în vigoare, începând de sâmbătă ora 12.00 până luni la ora 12.00 pe râuri din Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Botoşani, Tulcea şi Constanţa.

Bazinele hidrografice afectate sunt Târnava Mare, Târnava Mică, Desnӑţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Bacău, Vrancea, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. MEDIAFAX

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. O mașină a ars ca o torță pe A3, lângă Câmpia Turzii

Published

on

O mașină a luat foc și a ars pe autostradă în județul Cluj.

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în urmă cu puține momente pentru a stinge un incendiu care a cuprins un autoturism aflat pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Reforma salarizării în sectorul public: Sporuri limitate, reintroducerea grilelor salariale și noi coeficienți de ierarhizare

Published

on

Limitarea sporurilor, reintroducerea grilelor salariale pentru administraţia locală și revizuirea coeficienţilor de ierarhizare sunt principalele măsuri avute în vedere de Guvern în reforma sistemului de salarizare din sectorul public.

Potrivit Planului bugetar-structural naţional pe termen mediu – 2025-2031, revizuirea coeficienţilor de ierarhizare pentru diferitele familii ocupaţionale va stabili criterii clare pentru ierarhizarea diferitelor categorii profesionale din sectorul public, va reduce disparităţile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

VIDEO. Consilieră în adicții din Cluj: Câte pahare de alcool avem voie să consumăm pentru a nu fi declarați alcoolici?

Published

on

Invitată la podcastul Human Hub de pe Cluj24 realizat de Cristina Pintilie Șendrea, consiliera în adicții de la Asociația Christiana, aflată sub patronajulArhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, Claudia…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Bursele pentru studenți și doctoranzi au fost majorate. Cât vor primi în anul universitar 2024 – 2025

Published

on

Bursele pentru studenți și doctoranzi au fost majorate în anul universitar 2024-2025. Anunțul a fost de ministrul Educației, Ligia Deca. 

„Am aprobat noul ordin de ministru privind bursele studenților. Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare.

Astfel, pentru acest an universitar cuantumul minim a fost stabilit la 925 de lei.

Pe baza autonomiei, universităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading