Eveniment
Cod PORTOCALIU de viscol în zona montană a Clujului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod portocaliu de viscol în zona de munte din Cluj și din alte patru judeţe, valabile în următoarele ore.
Potrivit meteorologilor, până ora 12:00, în zona de munte a judeţelor Cluj, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, se va semnala ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h, care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.
De altfel, ANM a emis un Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol în zona de munte şi unul de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Citește mai mult pe Romania24
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


După meciul dintre CFR Cluj și Rapid de duminică seara, încheiat egal, 2-2, Simone Scuffet, portarul campioanei, a fost printre fotbaliștii care s-au remarcat. A încasat două goluri, dar a mai scos cel puțin alte două. În plus, a avut și șansă la ocaziile monumentale irosite de Costache, Ioniță și Dugandzic. Costache a dat pe lângă poartă, Ioniță a luftat, Dugandzic s-a împiedicat și a fost blocat de Braun, scrie GSP.
La finalul partidei, portarul italian i-a avertizat pe coechipierii săi, care au ieșit foarte afectați de la vestiare după remiza cu giuleștenii. Nu a fost deloc mulțumit de scutul defensiv din fața lui, detaliu scos în…
Citește mai mult pe Cluj24

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informează publicul călător asupra faptului că, începând cu data de 20.03.2023, stația Fabrica de Bere a revenit pe vechiul amplasament.
„Mentionam faptul ca datorita lucrărilor de modernizare a străzilor Calea Moților și Calea Mănăștur, in data de 10.03.2023, statia Fabrica de Bere a fost relocată cu aproximativ 60m spre Calea Mănăștur”, a transmis CTP Cluj-Napoca.
Foto: Arhivă
Citește mai mult pe Cluj24
Eveniment
Proiect depus de Consiliul Judeţean Sălaj pentru dotarea şcolilor din judeţ. Valoarea proiectului – peste 8,5 milioane lei

Consiliul Judeţean Sălaj a depus spre finanţare în cadrul PNRR un proiect privind dotarea mai multor unităţi de învăţământ din judeţ. Proiectul, a cărui valoare depășește 8,5 milioane lei, prevede dotarea unităților școlare cu cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale.
„Proiectul are o valoare totală de aproape 8,7 milioane de lei şi vizează investiţii în nouă şcoli gimnaziale din mediul rural – Zalha, Rus, Plopiş, Lozna, Dobrin, Creaca, Boghiş, Bălan şi Băbeni, în centrele şcolare pentru educaţie incluzivă din Şimleu Silvaniei (CSEI Şimleu Silvaniei) şi Zalău (CSEI Speranţa Zalău), precum şi la Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj (CJRAE Sălaj)”.
Potrivit Consiliului Județean Sălaj, în baza solicitărilor primite de la fiecare unitate de învăţământ, administraţia judeţeană propune dotarea cu echipamente TIC (table interactive, laptopuri, sisteme de sunet, imprimante multifuncţionale, scannere portabile, camere videoconferinţă, routere WIFI) a 10 laboratoare de informatică şi 119 săli de clasă, achiziţia de mobilier, materiale didactice specifice şi echipamente digitale în 106 săli de clasă, şase laboratoare de ştiinţe, 13 cabinete şcolare şi cabinete de asistenţă psihopedagogică, respectiv dotarea a şase săli de sport cu echipamente şi aparatură sportivă.
„Demersul are ca scop asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului educativ, modernizarea infrastructurii educaţionale în vederea adaptării acesteia la standardele actuale de educaţie şi reducerea decalajelor dintre învăţământul rural şi cel urban”, se mai arată în informarea menţionată.
Agerpres
Cluj
Ce MODIFICĂRI poți face la apartament fără AUTORIZAȚIE de construcție. Lucrările pentru care poți primi o AMENDĂ uriașă

Primăvara este perioada anului în care mulți români își fac planuri de reamenajare a locuinței. Din dorința de a avea un spaţiu de locuit mai mare și mai primitor se poate ajunge foarte ușor la încălcarea legii, scrie Alba24.ro.
Modernizarea apartamentelor pentru obținerea unor spaţii mai generoase a devenit o practică tot mai des întâlnită.
Fie că ajung să spargă pereții de la debaraua pe care nu o consideră utilă sau pe cei dintre cameră și balcon este important să știe că aceste lucrări neautorizate pot să îi afecteze mai târziu pe proprietari sau chiar pe potențialii cumpărători.
De multe ori, aceste modificări făcute…
Citește mai mult pe Cluj24