Eveniment
Cod roșu de vânt puternic la munte, într-un județ al României

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 21.00 la altitudini de peste 1800 de metri, în Suceava.
Avetizarea este în vigoare între orele 17.50 – 21.00.
Se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145…150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității.
La munte, în Suceava și în neamț, este în vigoare și un Cod portocaliu de vânt puternic, până la ora 23.00. la altitudini de peste 1800 de metri, meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 130…135 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilitații.
Județele Olt, Dolj, Mehedinţi, Argeş, Buzău, Ialomiţa, Maramureş, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bistriţa-Năsăud este Cod galben de vânt. MEDIAFAX
Citește Romania24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Prima ninsoare din această iarnă la Cluj-Napoca a fost înregistrată abia vineri, în 27 ianuarie, până la sfârșitul anotimpului mai fiind o lună.
Stratul de zăpadă nu este consistent, dar, totuși, traficul rutier în oraș a fost îngreunat.
Meteorologicii anunță că ninsorile vor continua.
Un cititor Cluj24 a surprins prima zăpadă așa cum se vede în cartierul Grigorescu.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Citește mai mult pe Romania24
Alba
FOTO: Capela Colegiului Militar din Alba Iulia va îmbrăca o haină nouă. Lucrări de reabilitare, reparații și restaurare pictură

Afectată de amprenta timpului, capela militară cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia avea nevoie de restaurare și reînnoire pentru a-i conferi din nou unicitate, splendoare și însuflețire, în așteptarea sfințirii, la jumătatea lunii februarie.
În această perioadă, la capela colegiului au loc lucrări de reabilitare, reparații și restaurare pictură.
Potrivit reprezentanților colegiului militar albaiulian, lucrările presupun restaurarea și conservarea picturii locașului de închinare, recondiționarea iconostasului, înocuirea icoanelor litografii cu icoane pictate, construirea Sfintei Mese din marmură și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Eveniment
Se strâng bani pentru un microbuz necesar Așezământului de copii ”Sf. Onufrie” Florești. Unde se poate dona

Asezamantul pentru copii ”Sfântul Onufrie” Florești gazduieste permanent 19 copii si ofera ajutor lunar celor peste de 70 familii in care avem incluși in jur de 450 de copii. Acestea provin din localitati precum Cluj, Huedin, Jibou, Sangeorz Bai, Gherla, Apahida, Sarmas, Lapus, Dej si din împrejurimile Clujului.
”Asezamantul deține 3 microbuze cu care se realizează transportul acestor copii la gradinita, scoală si la activitatile extracuriculare. De asemenea, ne folosim de acestea pentru a duce mâncare, imbracaminte si alte bunuri celor pe care ii avem in…
Citește mai mult pe Romania24
Alba
27 ianuarie: Ziua Victimelor Holocaustului. Povestea sfâșietoare a femeii din Alba, care a supraviețuit lagărului de la Auschwitz

27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului și marchează în 2023, 78 de ani de la eliberarea Lagărului de la Auschwitz.
Milioanele de femei, bărbați și copii evrei, precum și toate celelalte victime, printre care se numără sute de mii de romi și sinti, victime ale Holocaustului, sunt comemorate astăzi.
27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.
Mărturiile supraviețuitorilor, dar chiar și ale unora dintre naziști, arată dimensiunile unei orori petrecute acum nici 80 de ani.
Povestea femeii din Alba Iulia care și-a văzut familia…
Citește mai mult pe Alba24.ro