Connect with us

Alba

Comisia Europeană: Unele drepturi pot fi restrânse. Restricțiile și vaccinarea sunt calea de ieșire din pandemie

Publicat



Comisia Europeană a transmis luni că ”înţelege” starea de saturaţie a cetăţenilor după aproape doi ani de pandemie şi respectă dreptul la proteste paşnice, dar îndeamnă la respectarea restricţiilor decise de statele UE confruntate cu o înmulţire a cazurilor de COVID-19, întrucât aceste măsuri, împreună cu vaccinarea, sunt ”calea de ieşire” din această pandemie, relatează agenţia EFE.

”Înţelegem că din punct de vedere individual sunteţi obosiţi de restricţii, dar din punctul de vedere al unei comunităţi este important să rămâneţi uniţi şi să respectaţi restricţiile, pentru că aceasta este calea de ieşire din pandemie”, a declarat luni la conferinţa de presă Dana Spinanţ, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

După înmulţirea cazurilor de COVID-19 în mare parte din UE mai multe state membre au reintrodus restricţii şi în ultimele zile au avut loc proteste, unele cu incidente, în Belgia, Olanda şi Croaţia. ”Manifestaţiile paşnice sunt un drept fundamental, dar într-o situaţie de urgenţă publică unele drepturi pot fi restrânse”, a adăugat Dana Spinanţ, amintind că le revine autorităţilor publice din statele membre să decidă ce măsuri aplică.

Uniunea Europeană,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un copil de șapte ani din Alba, lovit în cap cu un PET de bere de un vecin nervos. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat după ce a lovit un copil de șapte ani. Mai exact l-a lovit cu un PET de bere în cap. Motivul: Copilul se uita în curtea sa la niște iepuri. 

La trei ani de la agresiune, bărbatul a fost condamnat pentru loviri sau alte violențe. 

Fapta s-a petrecut în luna mai a anului 2021. O condamnare la Judecătoria Blaj a venit în data de 14 mai 2024.

La baza agresiunii a stat un conflict mai vechi între agresor și bunica copilului.

Ce s-a întâmplat

În ziua 22 mai 2021, în jurul orei 19.00, mai mulți copii se jucau pe o stradă….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevi de la ”HCC” Alba Iulia, acțiune comună cu colegii lor de la ”Alexandru Domșa”, despre importanța alegerilor europene

Publicat

Ambasadorii juniori EPAS ai Colegiului Naţional ,,Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, coordonaţi de doamna ambasador senior Mihaela Opincariu-Mihinda, au susţinut la Liceul Tehnologic ,,Alexandru Domşa” din Alba Iulia, în fața claselor a XI-a, activitatea de informare privind dreptul şi importanţa votului pentru alegerile europarlamentare din 09 iunie 2024.

Activitatea a fost prilejuită de Ziua Europei.

Cele trei teme abordate au fost: procedura de vot, argumente în favoarea implicării tinerilor în procesul de vot şi consecinţele absenteismului la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Obiective și rute culturale din Alba, în cea mai complexă platformă de promovare turistică. A fost lansată ”România Atractivă”

Publicat

Obiective și rute culturale din Alba, prezentate pe larg în cea mai complexă platformă de promovare turistică.

România Atractivă, o platformă multimedia de promovare a turismului cultural care prezintă 12 rute din 35 de județe, cu un total de 275 de obiective culturale, a fost lansată miercuri.

Este primul program național de turism cultural, realizat prin PNRR și cuprinde foarte multe rute și obiective din județul Alba..

Cu ajutorul noii platforme, turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie în țara noastră.

Programul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

(P.E.) Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Parcările supra și subterane sunt o condiție pentru a dezvolta orașul

Publicat

Alba Iulia are nevoie de parcări supra și subterane. Nu e doar o necesitate, este o condiție pentru ca orașul să se dezvolte. O spun nu doar eu, ci o spun toți specialiștii în urbanism.

Construind parcări supra și subterane rezolvăm nu doar o problemă acută a orașului, ci economisim teren public valoros. În plus, acestea sunt o oportunitate de a transforma peisajul urban în unul mai estetic și prietenos.

Nu am descoperit noi roata și nici mersul pe jos, chiar dacă actuala administrație așa se comportă. Din trei proiecte, trei PUZ-uri găsite la cheie, cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe