Connect with us

Actualitate

Competiția națională „Şcoală Europeană”: 90 de unități de învățământ, premiate

Publicat


90 de unități de învățământ au fost premiate miercuri la cea de-a 17-a ediție a competiției naționale „Şcoală Europeană”.

Competiția a fost reluată în 2022 după o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19. La ediţia din acest an s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de județe și din București.

Pe primele 5 locuri s-au clasat Școala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara (196 de puncte), Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia (195 de puncte), Școala Gimnazială nr. 10 Suceava (193 de puncte), Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (191 de puncte) și Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui (190 de puncte).

11 dintre școlile câștigătoare sunt din București, câte 9 din Suceava și Dolj, 6 din Iaşi, 5 din Gorj, câte 4 din Cluj, Timiş, Bihor şi Vaslui, câte 3 din Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova, câte două din Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ și câte una din Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna şi Olt.

Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare școală premiată beneficiază și de suma de 5.000 lei, ce poate fi utilizată pentru dotarea instituției.

Competiția națională „Şcoală Europeană”: 90 de unități de învățământ, premiate: Ce au fost luate în considerare

Au fost luate în considerare la ediția din acest activități și programe desfășurate în perioada septembrie 2019 – iulie 2022, printre care programe de educație și formare gestionate de Comisia Europeană, Parlamentul European sau alte instituții europene, activități derulate de școli în parteneriat cu ambasade, universități și școli din Uniunea Europeană, companii europene, asociații profesionale europene, ONG–uri cu scop educațional/de formare profesională care activează la nivel european etc. sau programe finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener.

Potrivit Ministerului Educației, certificatul „Școală Europeană” este valabil trei ani, la finalul cărora școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

„Obținerea titlului de <Școală Europeană> conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile depuse pentru menținerea titlului obținut denotă un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, se arată în comunicat.

La cele 17 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” au participat 2.290 de unități de învățământ din toate județele țării, 952 dintre acestea primind certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

(sursa: Mediafax)

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Mircea Geoană: Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina

Publicat

Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, dar NATO va continua să încurajeze o soluționare politică pe termen scurt, a declarat sâmbătă la Bistrița secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană.

„Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, nu vedem din păcate condiții pentru o soluționare politică în termen scurt, vom continua să încurajăm acest lucruri. Vreau ca împreună că combatem dezinformarea Federației Ruse care încearcă să transforme agresivitatea lor în vina noastră, spunând că de vină sunt sancțiunile pentru problemele de securitate alimentară, de parcă nu blocada…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

Greșeala uriașă a unui șofer. Motociclist GRAV rănit după ce a fost izbit în plin de o mașină, în Bistrița-Năsăud

Publicat

Un accident grav a avut loc, sâmbătă, în judeţul Bistrița-Năsăud. În urma impactului dintre o motocicletă și o mașină, o persoană a fost rănită GRAV.

În accident, un motociclist a fost lovit de mașină în localitatea Tiha Bârgăului.

Din primele informații motociclistul este inconștient cu respirație.

Intervin la caz pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Intervenția este în dinamică.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

Incendiu violent într-o localitate din Bistrița-Năsăud: O sală de evenimente a fost mistuită de flăcări

Publicat

O sală de evenimente din comuna Telciu, judeţul Bistriţa-Năsăud, a ars, joi, în urma unui incendiu produs de un scurtcircuit la un aparat de aer condiţionat, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În imobilul respectiv urma să fie organizat un eveniment în cursul zilei de vineri.

Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, inclusiv mese, scaune şi izolaţia interioară, iar trei persoane au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de asistenţă medicală.

„Suprafaţa totală a imobilului (cu destinaţie sală de evenimente) afectat de…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

Doi parlamentari au plecat din USR și se alătură formațiunii lui Dacian Cioloș

Publicat

ciolos.jpg

Alți doi parlamentari se alătură, începând de miercuri Partidului REPER – deputatul de Bistrița Năsăud Lorant Sas și Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița.

„România copiilor noștri are nevoie de un proiect reformator, susținut de cât mai mulți politicieni care nu sunt capturați de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic și pro-european.

Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor în clasa politică, să muncim în interesul societății, să elaborăm…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe