Connect with us

Alba

Comunicat Beniamin Todosiu: Planul de Redresare și Reziliență propus de USR PLUS, cel mai complex program de reformă de după ‘89

Published

on



Planul Național de Redresare și Reziliență, propus de către ministrul USR PLUS, Cristian Ghinea, a fost adoptat de Guvernul României, fiind estimată o alocare de 41,5 miliarde euro pentru proiecte de reformă. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va înainta această propunere Comisiei Europene, urmând o serie de negocieri privind noul PNRR. Pandemia a fost un factor neprevăzut, care a afectat toate statele membre UE, iar Comisia Europeană trebuie să intervină cu un plan pentru a determina un impact cât mai mic asupra mediului economic și social al țărilor europene.

„Planul Național de Redresare și Reziliență este cel mai complex program de reformă creionat în România, după 1989. PNRR își propune să producă schimbări structurale, precum reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcției publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat și introducerea venitului minim de incluziune. Am încredere că ministrul Cristian Ghinea va reuși să poarte cu succes negocierile cu autoritățile europene și vom începe, în curând, implementarea PNRR. Ceea ce ar trebui să înțeleagă întreaga clasă politică este că acest plan are o importanță națională deosebită și trebuie să…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cea mai mare pensie specială din România a ajuns la un nivel INCREDIBIL. Foștii magistrați, pe primele 20 de locuri la mega-pensii

Published

on

Cea mai mare pensie specială din România înregistrată la 1 septembrie se ridică la 69.343 de lei brut, o sumă colosală pe care o încasează lunar un fost angajat al statului român. 

Casa Națională de Pensii Publice a furnizat pentru Libertatea o situație a pensiilor de serviciu, cunoscute popular ca pensii speciale, în condițiile majorărilor operate începând cu 1 septembrie, în urma recalculării veniturilor.

Alte 4 pensii speciale sar de 60.000 de lei lunar. Toate sunt acordate conform Legii 303/2022…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

A început Loteria Vizelor. Detalii despre programul Diversity Visa (DV-2026). Unde și cum aplici

Published

on

A început Loteria Vizelor: Departamentul de Stat al SUA anunță că perioada de înregistrare pentru programul Diversity Visa (DV-2026) este între 2 octombrie 2024, ora 19:00 (România) și 5 noiembrie 2024, ora 19:00 (România).

Înscrierea se face doar online, pe site-ul dvprogram.state.gov, fără nici o taxă.

Important: În anii precendenți, Departamentul a solicitat participanților principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Jandarmeria Montană a împlinit 23 de ani de la înființare. Alba are 3 posturi în zonele muntoase

Published

on

Jandarmeria Montană a împlinit astăzi 23 de ani de la înființare. 5 octombrie 2001 este data la care a fost aprobată înființarea unei unități specializate cu misiunea principală de a veni în ajutorul tuturor celor care iubesc muntele.

În fiecare zi prin misiunile încredințate, jandarmii montani dau dovada de profesionalism și dedicare ,,la înălțime”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi al Județului Alba.

Zi de zi,in stațiunile montane sau pe traseele turistice ei sunt cei care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Președintele Iohannis și-a decorat liceul la care a avut catedra blocată timp de 27 de ani, cu ordinul Meritul pentru Învățământ

Published

on

Președintele Iohannis și-a decorat liceul la care a avut catedra blocată 27 de ani, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și liceul la care predă soția lui, Carmen Iohannis. 

Este vorba despre Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, scrie Edupedu.ro.

Catedra de fizică la care preda acesta înainte să ajungă primar a fost blocată pe toată perioada în care Iohannis a îndeplinit funcții publice, adică 27 de ani.

Cele două licee sunt printre școlile premiate de președinte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement