Connect with us

Alba

Comunicat de presă: Începe a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase – Zona 1 ALBA

Published

on



Demarează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurilor voluminoase, organizată de RER Vest – RETIM, în colaborare cu ADI Salubris Alba. Astfel de deșeuri NU se depozitează în sau lângă recipientele de colectare a deșeurilor menajere și este interzisă abandonarea lor în locuri neamenajate. Soluția legală și gratuită de debarasare a acestor deșeuri este predarea lor la containerele speciale ale Asocierii RER Vest – RETIM în cadrul unor astfel de campanii trimestriale.

În perioada 07 noiembrie – 22 decembrie 2022 se va desfășura o campanie dedicată colectării deșeurilor voluminoase si periculoase în Zona 1 a județului Alba. Zona 1 a județului Alba include orașele Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea.

CINE poate preda deşeuri voluminoase

Cetățenii din localităţie menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:

–           mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative;

–           mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice;

–           covoare, carpete, preșuri;

–           canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele;

–           oale;

–           ceasuri;

–           perdele, draperii;

–           dulapuri de baie, suporturi prosoape;

–           lustre, tablouri;

–           obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș (fără sticlă), suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă;

–           obiecte mari de folosință îndelungată precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri (fără sticlă), fără tâmplărie PVC.

DEŞEURILE PERICULOASE din menajer sunt:

–          ambalaje care conţin reziduri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase;

–           materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase;

–           vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase;

–           baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii;

–           solvenţi, acizi, alcali;

–           uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile;

–           detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase;

–           spray-uri de vopsea, spumă;

–           deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase, ;

–           pesticide;

–           deşeuri de vopsele şi lacuri cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

–         NU se preiau alte categorii de deșeuri: reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, voluminoase

–         NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

Operatorii serviciului nostru de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 694, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Despre Asocierea RER Vest – RETIM Ecologic Service și RER Group

Asocierea RER Vest SA – RETIM Ecologic Service a fost înființată cu scopul de a oferi servicii de salubritate profesioniste locuitorilor din județul Alba. Astfel, în urma câștigării licitației organizată de ADI Salubris Alba, în anul 2019, asocierea este responsabilă de colectarea și sortarea deșeurilor din Zona 1: orașele Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea, și Zona 2: orașele Sebeș, Cugir, respectiv comunele Daia,Cut, Spring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot, Șugag.

RER Group a fost înființat în anul 1994 de către concernul german RWE, desfășurând activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER deține șapte companii – REBU, RETIM, RER Sud, RER Brăila, RER Vest, RER Servicii SRL și RER DATA, iar la finalul anului 2021 avea 2300 de angajați.


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Clauză abuzivă dintr-un contract de credit la Exim Bank, dovedită în instanță. Proces la Tribunalul Alba pentru un comision

Published

on

Un proces are loc la Tribunalul Alba între doi soți care au luat un credit de nevoi personale și banca care le-a oferit banii. Dosarul se judecă în apel, după ce instanța de fond le-a dat dreptate debitorilor. 

Mai exact, cei doi au acuzat o clauză abuzivă din contractul de credit. Este vorba despre ”comisionul de analiză” o taxă extra pe care banca a perceput-o o singură dată la întocmirea contractului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere, adoptată de Parlament. Când va avea loc și ce evenimente vor fi organizate

Published

on

Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege care instituie Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere. Conform legii adoptate, în fiecare an, a treia săptămână din luna mai va fi dedicată organizării Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere.

Scopul este creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a tuturor participanților la trafic, de la șoferi și pietoni, la autorități și societate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Investiție de peste 520.000 de lei pentru dezvoltarea infrastructurii digitale la Spitalul din Blaj

Published

on

Investiție de peste 520.000 de lei pentru dezvoltarea infrastructurii digitale la Spitalul din Blaj. Spitalul Municipal din Blaj urmează să fie dotat cu echipamente moderne care vor contribui digitalizarea și modernizarea sistemului sanitar local, facilitând accesul pacienților la servicii medicale de calitate și îmbunătățind fluxul de lucru al personalului medical.

Spitalul Municipal Blaj a lansat la sfârșitul lunii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Published

on

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua. Primăria Sălciua se pregătește pentru extinderea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Sub Piatră, Dumești și Roine, printr-o investiție estimată la peste 12 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat la sfârșitul lunii martie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading