Connect with us

Alba

Comunicat deputat PSD, Tuhuț Radu: Investiții importante pentru dezvoltarea județului Alba, respinse de Guvernul PNL și USR-PLUS

Publicat


”Guvernul PNL și USR-PLUS a respins absolut toate amendamentele asupra legii bugetului de stat pe anul 2021 care au venit de la partidele de Opoziție, în ciuda faptului că acestea vizau investiții extrem de importante pentru dezvoltarea localităților și creșterea calității vieții.

M-am așteptat, de la parlamentarii de Alba ai celorlalte partide, să susțină toate amendamentele care vizau investiții pentru obiective din județul nostru. Nu aș putea vota împotriva unui proiect care aduce bunăstare locuitorilor din Alba. Înțeleg politica, însă pentru binele județului toți parlamentarii trebuie să facă front comun, indiferent de mesajul și directivele primite de la centru.

Vă prezint o parte dintre amendamentele pe care le-am depus pentru Alba, cu mențiunea că acestea nu au fost alese deloc aleatoriu, ci după consultarea primarilor, astfel încât să fie în concordanță cu nevoile și așteptările oamenilor:

– Reabilitare, modernizare și extindere ambulatoriu, oraș Abrud;

– Construire rețea de canalizare menajeră în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca;

– Reabilitare termică Liceul Teoretic Teiuș clasele I-VIII

– Regenerare urbană socio-culturală a orașului Teiuș prin construire centru pentru tineret,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat de presă: Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

 Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, a dat „Verde la golf” și și-a deschis porțile pentru copii din grădinițele, școlile și liceele din județul Alba.

Citește mai departe

Alba

Pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel pentru un consilier local PNL Sebeș, prins beat la volan. Cum a fost schimbată sentința

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat pedeapsa unui consilier local PNL din Sebeș, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Citește mai departe

Alba

OFICIAL: pensiile vor fi plătite în avans în luna mai, înainte de Paște. Hotărârea de Guvern, publicată în Monitorul Oficial

Publicat

Pensiile vor fi plătite în avans în luna mai. Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, va fi făcută în avans. Guvernul a aprobat în şedinţa de joi un proiect de Hotărâre în acest sens, care mai apoi a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Hotărârea de Guvern privind plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, din bugetul asigurărilor sociale de stat și din bugetul de stat, a fost publicată joi în Monitorul Oficial. scrie ziarul Alba24.ro

 

<!– /1011785/Alba24.ro/Articol/728x90_DA_PA_1

 

Astfel, a fost aprobată virarea sumei de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 339.359 mii lei din bugetul de stat către Compania Națională „Poșta Română” — S.A. pentru plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal.

De asemenea, a fost aprobată virarea sumei de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 683.898 mii lei din bugetul de stat către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card.

Sumele se virează de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024 inclusiv.

Plățile efectuate sunt realizate din bugetul asigurărilor sociale de stat aprobat pe anul 2024.

Pensiile vor fi plătite în avans în luna mai, înainte de Paşte

În conturile pensionarilor banii vor intra în zilele de 2-3 mai iar prin Poşta Română, pensiile vor fi livrate până în ziua de 3 mai, inclusiv, a declarat recent ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„Astăzi avem două acte normative care ne facilitează posibilitatea de a da pensiile românilor înainte de sărbătorile pascale. Cele două sunt o HG şi, respectiv, un memorandum.

Hotărârea de guvern este cea care ne permite să declanşăm procedurile instituţionale în luna aprilie, astfel încât banii să fie viraţi la timp atât Companiei Naţionale Poşta Română, care livrează aproape jumătate din pensiile românilor prin factorii poştali, cât şi de a alimenta conturile băncilor comerciale cu care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Casa Naţională de Pensii are convenţii, cele 22 de instituţii bancare, astfel încât acestea, la rândul lor, să poată face viramentele către români înainte de sărbătorile pascale.

Estimările noastre sunt că atât Poşta Română, cât şi instituţiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat, situaţie în care toţi românii vor primi pensiile înainte de Paşti.

Data la care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenţie, iar data la care vor livra pensiile factorii poştali, până la 3 mai, inclusiv”, a spus Simona Bucura-Oprescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a menţionat că a discutat atât cu reprezentanţi ai Poştei Române, cât şi ai instituţiilor bancare astfel încât pensiile să fie plătite în avans în luna mai.

sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

 

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

<!– /1011785/Alba24.ro/Articol/728x90_DA_PA_1

 

Vacanța de primăvară/Paște 2024 esteîn perioada 27 aprilie – 7 mai. Ultimul modul de cursuri este din 8 mai. Vor mai fi șase săptămâni de școală.

În anul școlar 2023-2024, cursurile se vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe