Connect with us

Alba

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Schengen rămâne, și anul acesta, un plan nedus la bun sfârșit 

Published

on



În prag de campanie electorală pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, majoritatea politicienilor români au pus pe modul “mut” un nou refuz al Austriei pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

O temă extrem de importantă e ținută sub lacăt în discursul public și nu mă feresc să spun că motivul este, cel mai probabil, unul care ține de socoteli electorale. Pare că până și moderatorii uită să întrebe care e situația. 

E foarte posibil ca, și în decembrie, situația să nu se schimbe. Bilanțul miniștrilor din spațiul Schengen a fost brutal anticipat de poziția ministrului de interne austriac, care a susținut că România și Bulgaria „sunt pe drumul cel bun, dar nu la capăt de drum”.

Dacă asociem acestei declarații faptul că noul comisar pentru imigrație este austriac și provine din, încă, partidul actualului cancelar, doar o coaliție ideologică pestriță, dispusă să izoleze extrema dreaptă și să ne privească altfel decât ne vede Austria azi, ne-ar putea aduce norocul de care avem nevoie.

sigla ppe

În problema aceasta, a spațiului Schengen, politicienii de la București ar trebui să facă front comun și să condamne, fără echivoc și indiferent de partidul din care fac parte, încăpățânarea cu care Austria prejudiciază, teribil de mult, românii și România.

Dacă la București e liniște, tema spațiului Schengen și a protecției granițelor UE este pe agenda publică. Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține cu tărie consolidarea frontierelor externe, astfel încât cele interne să rămână în continuare libere.

Se discută inclusiv despre o triplare a numărului de angajați ai FRONTEX, care să vegheze la protecția granițelor externe ale Uniunii. E o măsură care ar putea oferi nu doar o mai mare siguranță Uniunii, ci și o mai mare încredere în capacitatea și funcționalitatea inclusiv a spațiului Schengen, în care încercăm să ne integrăm.

Le reamintesc tuturor că problema Schengen va fi de actualitate și după alegeri, așa că o amânare a ei din agenda zilnică nu înseamnă decât un ascunziș temporar sub preșul interesului personal sau de grup. Până una alta, între apariții la emisiuni cu sosuri picante sau fără sosuri picante, politicienii la vârf ai României au datoria să le spună cetățenilor, în mod franc, cum stăm și mai ales cum NU stăm legat de intrarea în Schengen.

Ce pot spune sigur este că decontul unui eșec nu va merge într-un sediu de partid. Va merge, țintit, către fiecare român și către economia unei țări de care, o spun fără rezerve, Austria își bate joc.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru PPE


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

”Lear is blind”: Spectacol de teatru pentru nevăzători la Alba Iulia. Condiția specială pentru spectatorii fără probleme de vedere

Published

on

”Lear is blind”, este un spectacol de teatru pentru nevăzători sau slab-văzători. Însă și văzătorii pot participa la spectacol, dar cu o condiție specială. Pe toată durata reprezentației aceștia vor purta o bentiță neagră pe ochi. 

Se va întâmpla la sfârșitul lunii octombrie, la Alba Iulia. Mai exact pe 25 și 26 octombrie vor avea loc trei reprezentații la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. 

Un prim spectacol va avea loc de la ora 19.00, iar restul sâmbătă de la ora 10.00 și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Scandalul pensiilor mărite, dar neprimite conform deciziilor de recalculare. Reacția Casei de Pensii Alba

Published

on

Conducerea Casei de Pensii Alba a transmis miercuri dimineața mai multe precizări cu privire la situația pensionarilor din județ care deși au primit deciziile mărite nu și-au încasat banii. Reamintim faptul că zeci de pensionari au luat cu asalt instituția, marți, pentru a obține răspunsuri la situația în care se află. Deși unii dintre ei au primit mai multe decizii de recalculare, cu pensia mărită, banii aferenți nu le-au intrat în conturi. 

„În judetul Alba, la fel ca în toata țara, mai sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Acțiune a polițiștilor și jandarmilor în Blaj, pentru combaterea traficului de droguri sau persoane. Verificări rutiere

Published

on

Polițiștii din Alba, sprijiniți de jandarmi, derulează miercuri dimineața o acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care pot afecta climatul de ordine și siguranță publică.

Aceștia acționează pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, combaterea traficului și consumului de droguri sau al traficului de persoane.

De asemenea, acțiunea vizează depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat: PSD Alba a cerut control al Ministerului Muncii la Casa de Pensii și demiterea directorului executiv, susținut de PNL

Published

on

Comunicat: Pensionarii merită respect! PSD Alba a solicitat un control al Ministerului Muncii la Casa de Pensii și demiterea directorului executiv, susținut de PNL.

Pensionarii din județul Alba merită respect, iar ceea ce se întâmplă în ultima perioadă la Casa Județeană de Pensii Alba este de neacceptat.

În aceste condiții, prin deputatul PSD de Alba Beniamin Todosiu, am solicitat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale să trimită Corpul de Control pentru o verificare serioasă a modului în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading