Connect with us

Alba

Comunicat Mircea Hava: ”trebuie să ne asigurăm, încă de pe acum, că vom avea suficiente stocuri de gaz pentru iarna care urmează”

Publicat


Săptămâna viitoare, plenul Parlamentului European va vota un proiect prin care statele membre vor avea OBLIGATIVITATEA să asigure rezervele de gaze necesare pentru iarna următoare, până la data de 1 noiembrie.

Prudența lipsește în cazul evaluărilor prezentate public, conform cărora importăm puțin pe durata unui an. E ca și cum ai spune că dacă ești în barcă ești în siguranță, fără să ții cont de o eventuală furtună. Siguranța consumatorilor depinde de multe alte elemente, pornind de la sursa de alimentare, legislație aplicată într-o piață concurențială dar și alternative pe care le ai sau nu.

Suntem în situația în care trebuie să acționăm pragmatic și să asigurăm securitatea energetică la nivelul întregii Uniuni, atât pentru cetățeni cât și pentru companii.

PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține, fără rezerve, această inițiativă, care are la bază un acord al tuturor statelor membre. În clipa de față, ne aflăm într-o situație delicată, privitor la prețul gazului și la întreaga piața energetică, date fiind sancțiunile impuse Rusiei și nevoia de a găsi surse alternative de aprovizionare. Motivul principal pentru care măsura de care vă vorbeam, luată la…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în Transilvania și în țară până în 7 aprilie: De la furtuni de primăvară la temperaturi de vară. Prognoza meteo pe REGIUNI

Publicat

primavara vremea meteo pomi flori infloriti sursa alba24 prognoza

Vremea în Transilvania și în țară până în 7 aprilie: De la furtuni de primăvară la temperaturi de vară. Prognoza meteo. Ultimele zile ale lunii martie și primele zile ale lunii aprilie vor aduce surprize din punct de vedere meteorologic.

Astfel, pe de o parte se vor înregistra temperaturi scăzute, cu ploi și brumă. Apoi vremea intră într-un proces de încălzire, când se vor înregistra temperaturi maxime de 22-25 de grade…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar oficial cu perioada pentru depunerea cererilor. Ce trebuie să știe părinții

Publicat

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar cu perioada pentru depunerea cererilor a fost publicat în Monitorul Oficial. Sunt schimbări față de datele prezentate de Ministerul Educației în etapa de consultare publică.

Potrivit calendarului oficial, cererile pentru înscrierea la creșă sau grădiniță, pentru prima oară, se depun în perioada:

  • 27 mai – 14 iunie

Reînscrierile copiilor care au mai frecventat grădinița…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi majorate și de 7 ori pentru șoferii fără RCA la mașină. Cât se poate deconta direct pentru reparații în regie proprie

Publicat

Amenzile pentru șoferii care nu au RCA la mașină vor fi majorate. Noile sume sunt chiar de 7 ori mai mari. Prevederile sunt într-un proiect adoptat luni de Senat.

De asemenea, despăgubirile vor putea fi achitate pentru reparaţia vehiculului avariat, la solicitarea persoanei prejudiciate, prin decontare directă. Condiţia este ca valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro.

Proiectul a fost adoptat de Senat,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii. Modificare de lege propusă de Ministerul Educației

Publicat

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii, dar își vor primi salariul. Ministerul Educației a publicat modificări prin ordonanță de urgență la legea învățământului.

Potrivit actului normativ, cadrele didactice cercetate penal pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică nu vor desfăşura activităţi cu elevii pe perioada cercetării penale.

„În cazul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe