Connect with us

Alba

Comunicat Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să investească mai mult în industria de apărare

Publicat


hava

Decizia Comisiei Europene de a aloca 500 de milioane de euro pentru creșterea producției de muniții în cadrul Uniunii este un pas important și, sper, doar primul dintr-o serie de decizii menite să susțină industria de apărare a statelor membre. 

EPP, cel mai mare grup politic din cadrul Parlamentului European, salută această decizie. În același timp, însă, considerăm că această decizie are o serie de carențe, și mă refer aici în special la faptul că sumele propuse vor afecta în mod direct programele de finanțare deja existente. Mai exact, nu e suficient să mutăm niște bani din anumite programe existente către creșterea producției de muniție.


 
Uniunea Europeană are nevoie de un plan coerent în ce privește industria de apărare, cu atât mai mult în actualul context internațional și geopolitic. Măsurile luate pentru un sector atât de important nu se pot rezuma la o simplă redistribuire a unor resurse deja planificate și programate către alte sectoare. 
Cu un război prelungit dus la granița Uniunii și cu un efort concertat al statelor membre în susținerea Ucrainei în fața agresiunii Federației Ruse, e absolut necesar să avem o strategie clară pentru a susține producția internă de muniție în cadrul Uniunii Europene.
 
România trebuie să profite de de acest context, în care se fac primii pași spre consolidarea și eficientizarea industriei de apărare și producție de muniție. Avem o istorie și tradiție în industria de apărare, iar fabrica de armament de la Cugir e un astfel de exemplu. 

Putem și trebuie să fim parte a tuturor programelor viitoare ale Uniunii, în ce privește industria de apărare, și trebuie să ne pregătim încă de pe acum, să avem capacitatea de a accesa cât mai multe fonduri, de a implementa cât mai multe proiecte, de a atrage cât mai multe resurse către acest sector vital.

Mircea Hava – eurodeputat PNL

 Membru PPE


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri

Publicat

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri, când intră în vigoare măsura.

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Programul este disponibil

Publicat

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Spectacolele vor avea loc în perioada 21-30 iunie. 

Biletele au preţurile neschimbate şi în acest an, a anunţat preşedintele festivalului şi directorul Naţionalului sibian, actorul Constantin Chiriac, într-o conferinţă de presă.

„Aş vrea să menţionez de la început un cadou pe care îl facem de un număr de ani şi pe care am ţinut şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Ninsoare la Abrud, vineri dimineață. Temperatura a scăzut brusc în timpul nopții, în Munții Apuseni

Publicat

Ninsoare în Apuseni: A nins vineri dimineață la Abrud. Temperatura a scăzut brusc. În doar câteva zile, zona muntoasă a județului Alba a trecut de la vară, la iarnă.

A nins la primele ore ale dimineții atât la Abrud cât și în zonele din apropiere, peste copacii înfloriți.

Mercurul termometrelor a coborât în cursul nopții la minime de 2-3 grade Celsius în aproape toată zona.

Ninsoarea s-a transformat în ploaie în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF. Serviciul va avea acces la toate informațiile financiare despre companii și cetățeni

Publicat

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF. Serviciul va avea acces la toate informațiile financiare despre companii și cetățeni.

Proiectul de lege care prevede că SRI va gestiona digitalizarea ANAF, a primit raport favorabil de la comisiile de specialitate și ajunge la votul final din Camera Deputaților.

De menționat că în februarie, a fost aprobat tacit de Senat, fără dezbatere.

Proiectul pentru aprobarea OUG nr. 109/2023 privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe