Connect with us

Alba

Concediu pe litoralul românesc: Când e posibilă prima baie la temperaturi confortabile, în Marea Neagră

Published

on



Prima baie în apa Mării Negre, la temperaturi confortabile, se va putea face abia pe la sfârșitul lunii iunie.

Expertul Climatologul Roxana Bojariu a explicat care ar putea fi tendința meteorologică în acest sezon de vară și care sunt factorii care o influențează.

“E destul de dificil de răspuns. De ce? Pe lângă mersul sezonier, spre exemplu dacă în luna iunie deja dacă am fi mers cu anotimpurile normale am fi avut șanse, cu un bemol.

Chiar și în luna lui cuptor (iulie – n.red.), august putem nimeri la mare zile în care să fie foarte cald afară și apa foarte rece.

E un fenomen caracteristic zonelor de coastă, datorită vântului de-a lungul coastei.

Atunci când vântul bate spre sud, dinamica maselor de apă la coastă e în așa fel încât apa de la adâncimi mai mari, mai rece, este ventilată la suprafață, iar atunci sunt episoade cu apă foarte rece și nu poți să faci baie, deși e luna iulie sau august.

Dar acestea sunt episoade de câteva zile”, a declarat climatologul Roxana Bojariu, pentru digi24.ro.

Potrivit sursei citate, prima zi în care temperatura apei Mării Negre probabil va fi confortabilă pentru a face baie va fi în a doua jumătate a lunii iunie.

„Venim pe o primăvară rece, ceea ce e foarte ieșit din…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Deconstrucția prințeselor Disney pe scenă la Alba Iulia: ”Cine eram când voiam să fiu” un spectacol manifest cu potențial uriaș

Published

on

I-ai spune Jasminei din Aladin că o femeie nu mai este o monedă de schimb pentru un raport de putere între două familii? Dar lui Ariel că nu trebuie să te sacrifici pe tine, pentru o iubire care nu știi dacă va funcționa? De fapt ce i-ai spune unei prințese perfecte din universul Disney dacă ai putea? De la această premisă pleacă ”Cine eram când voiam să fiu” un spectacol al trupei tinere a celor de la Reactor din Cluj Napoca, Cont.rar. 

Un spectacol care s-a jucat pe scena Teatrului Prichindel din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Concurs de eseuri pentru elevii de liceu, lansat de Tribunalul Alba. Care este tema și ce premii vor fi acordate

Published

on

Tribunalul Alba a lansat un concurs de eseuri pentru elevii de liceu din județ cu tema „Umbra Bullying-ului asupra drepturilor copilului”, pentru a marca importanța Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului care se aniversează anual în data de 20 noiembrie.

Fiecare elev se poate înscrie la concurs cu o singură lucrare, pornind de la tematica mai sus amintită, cu menționarea numelui şi a prenumelui, a clasei şi unităţii de învățământ la care este înscris.

Toate lucrările cu care elevii se înscriu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

De câți bani are nevoie o familie pentru a trăi în România. Valoarea coșului minim pentru un trai decent

Published

on

De câți bani este nevoie pentru un trai decent: O familie cu doi copii are nevoie de venituri de 10.450 de lei, adică 2.100 de euro, pentru a putea trăi rezonabil în România, iar una formată din doi adulți și un copil se descurcă cu aproximativ 8.600 de lei. 

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii a crescut în 2024 cu 4,7% faţă de 2023, de la 9.978 lei/lună la 10.450 lei/lună. Asta pentru că viața s-a scumpit în România.

Informația provine…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Tânărul pianist Felix Constantinescu, elev al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, laureat al unui concurs internațional

Published

on

Tânărul pianist Felix Constantinescu, elev al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia este laureat al Concursului Internațional de Pian „Franz Liszt” din Italia. Elevul din Alba Iulia a obținut premiul întâi la categoria Kinder C (13-15 ani) cu un impresionant punctaj de 98. 

Felix este elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și este pregătit sub îndrumarea profesoarei coordonatoare Cecilia Simion. 

Grottammare, Italia – Concursul Internațional de Pian „Franz…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading