Connect with us

Alba

Condamnare pentru un jandarm din Alba care s-a urcat beat la volan și a ajuns cu mașina într-un șanț. Cum a fost găsit de poliție

Publicat


Un jandarm al Inspectoratului de Jandarmi Alba ”Avram Iancu” a fost condamnat recent de magistrații Judecătoriei Câmpeni pentru conducere sub influența alcoolului. 

O decizie în instanță a fost dată pe 20 ianuarie 2023, iar motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. Accidentul s-a produs în data de 26 august 2021.

Potrivit motivării instanței, după ce i-a explodat un cauciuc, jandarmul a intrat cu mașina într-un șant, dar nu s-a oprit acolo. Cu toate anvelopele sparte a continuat să conducă până a fost oprit de polițiști.

Discuția dintre o persoană care a sunat la 112 pentru a raporta accidentul și operatorul STS a fost redată în motivarea instanței.

Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Zeci de pietoni amendați în Alba, după ce au trecut strada neregulamentar. Atenționările Poliției Rutiere

Publicat

Zeci de pietoni au fost amendați, luni, în județul Alba, în cadrul unei acțiuni organizate de Poliție, pentru siguranță rutieră. Noi acțiuni sunt derulate și în această săptămână.

Potrivit IPJ Alba, luni, 30 ianuarie, polițiștii rutieri din județul Alba au continuat acțiunile dedicate siguranței rutiere. Cu ocazia activităților desfășurate, care au vizat, în principal, creșterea disciplinei pietonilor, au fost depistați și sancționați contravențional, 42 de pietoni care s-au angajat în traversarea drumului public, prin loc nepermis

În săptămâna curentă, polițiștii rutieri din județul Alba acționează pentru creșterea siguranței rutiere, desfășurând controale privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Savantul Sergiu Pașca din Aiud, speranța României pentru Nobel. A fost premiat pentru excelență în cercetare la nivel mondial

Publicat

Savantul aiudean Sergiu Pașca a fost premiat de către statul Român cu Premiul Special pentru Excelență în cercetare la nivel mondial. Distincția a fost oferită în cadrul primei ediții a Galei Cercetării Românești, eveniment care a avut loc la Ateneul Român, marți, 31 ianuarie 2023. 

Savantul și doctorul Sergiu Pașca din Aiud a fost lăudat la scenă deschisă pentru laboratorul său de la Universitatea Stanford și numit ”speranța României pentru premiul Nobel”, de către cei care l-au prezentat în cadrul galei. 

Sergiu Pașca nu a fost prezent la București, dar a transmis un mesaj video, mesaj înregistrat în laboratorul său de la Stanford, laborator care îi poarta numele.

”Sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Alba care a plătit o cursă taxi cu euro ”de jucărie”. Cât va sta după gratii

Publicat

Un bărbat care a plătit o cursă de taxi până în Alba Iulia cu o bancnotă falsă de 50 de euro, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru punerea în circulaţie de valori falsificate și înșelăciune. 

O primă decizie în instanță a fost dată de magistrați în 31 ianuarie 2023, fiind o pedeapsa cu executare, de asemenea bărbatul mai avea și o altă condamnare, fiind în prezent încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. 

Fapta pentru care bărbatul a fost condamnat a avut loc în noaptea de 1 martie 2021. De asemenea motivarea instanței din 31 ianuarie a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, ”în data…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lemnul rotund și despicat se poate vinde fără licitație și negociere. Decizie de ultimă oră a Guvernului

Publicat

Regulamentul pentru valorificarea lemnului tăiat din fondul forestier public a fost modificat. Mai exact, lemnul poate fi valorificat în mod direct, fără licitaţie şi fără negociere, şi a lemnului rotund şi despicat de lucru pentru consumul propriu al persoanelor fizice.

Mai multe explicații legate de modificările făcute la regulament a dat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Hotărârea aprobată astăzi aduce o serie de modificări importante în ceea ce priveşte accesul la resursele lemnoase, atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici.

Astfel, s-a reglementat posibilitatea valorificării în mod direct, fără licitaţie şi fără negociere, pe lângă lemnul de foc, şi a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe