Connect with us

Eveniment

Condiţii bune de schi pe pârtiile din Straja, Parâng şi Râuşor

Publicat


Arhivă foto

Pârtiile din staţiunile montane Straja, Parâng şi Râuşor se prezintă în condiţii bune pentru schi la acest sfârşit de săptămână. Stratul de zăpadă pregătită cu ratracul este cuprins între 20 şi 50 de centimetri, potrivit aprecierilor salvamontiştilor şi cabanierilor din aceste zone.

În staţiunea Straja se schiază în condiţii foarte bune, stratul de zăpadă pe pârtii având o grosime de circa o jumătate de metru, însă numărul turiştilor a scăzut, comparativ cu perioada de iarnă.

„Toate pârtiile sunt funcţionale, cu excepţia celei de sub telegondolă. Vremea este bună şi se anunţă ninsori la acest sfârşit de săptămână. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea participa la un concurs de schi ce se va organiza în Pasul Vâlcan”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, coordonatorul Şcolii de schi din Straja, Marius Fodoran.

O situaţie relativ similară se poate regăsi şi în staţiunea Parâng, unde se schiază pe Pârtia B şi pe cea de sub telescaun.

„Zăpada are o grosime de circa 50 de centimetri. Este puţin mai moale spre prânz, dar noaptea îngheaţă. Sunt aşteptate precipitaţii la acest sfârşit de săptămână”, a precizat şeful Salvamont Petroşani-Parâng, Remus Popescu.

El a avertizat asupra riscului de avalanşă la altitudini mai mari de 1.800 de metri, pe feţele sud-vestice, dar şi pe văi unde zăpada poate pleca de pe cornişe.

În staţiunea Râuşor, din Retezat, stratul de zăpadă este cuprins între 20 şi 30 de centimetri, pe pârtie.

„Se poate schia în condiţii bune, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale”, a spus şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Iubitorii schiului pot lua parte, sâmbătă, la concursul „Cupa Râuşor”, începând cu ora 10,00. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Țigările electronice nu vor mai putea fi VÂNDUTE minorilor. Unde este INTERZIS fumatul

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii”. Au câștigat toate cele trei etape

Publicat

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii” de la ProTV. Familia Jurjiu din Alba Iulia a demonstrat un nivel excepțional de abilități în cadrul emisiunii „Ce spun românii” de la ProTV. Au reușit să câștige consecutiv toate cele trei etape ale competiției, acumulând un total de 1.230 de puncte.

În prima etapă, au obținut un punctaj de 374 de puncte, continuând să impresioneze…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO: Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare, la Catedrala Romano – Catolică din Alba Iulia

Publicat

Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, a fost reprodus în Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. 

Ritualul reprezintă o lecţie de smerenie, ce simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

În acest an, ritualul a avut loc în jurul orei 19:30, în cadrul Liturghiei Cinei cea de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe