Connect with us

Brasov

Conferinţă pentru tineri privind prevenţia consumului de droguri, organizată, în premieră, de IPJ Brașov

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Elevii, studenții, părinții și cadrele didactice din Brașov sunt invitați să se alăture vineri, 17 noiembrie, la Conferința cu tema „Consumul de droguri în orașul tău”. Acest eveniment deosebit este organizat pentru prima dată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov.

Conform organizatorilor, cei prezenţi vor putea afla poveşti de viaţă ale unor tineri, foşti consumatori.

„Întâlnirea se adresează tinerilor şi va avea ca reper interacţiunea invitaţilor cu publicul în ceea ce priveşte: experienţele reale din viaţa consumatorilor; prevenirea dependenţei; informaţii legate despre efectele substanţelor şi legislaţia în domeniul drogurilor”, a transmis, miercuri, IPJ Braşov.

Speakeri vor fi cinci tineri, unii dintre aceştia de la asociaţii de profil: Andrei Ştefan – asociaţia Teen Challenge Smart, Sergiu Ionuţ Ilieş – „Stop Droguri Alege Viaţa”, Mihnea-Andrei Popa – „HAO”, Alexei Neamţu Codoiu şi Robert Radu, iar dezbaterile vor fi moderate de purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Daniel Zontea.

Conferinţa se va desfăşura la Aula Universităţii Transilvania, iar intrarea e liberă. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Primarul Braşovului: Noul stadion de 10.000 de locuri ar putea fi construit în doi-trei ani

Publicat

Arhivă foto

Brașovul se îndreaptă către un nou stadion conform standardelor UEFA, trecând cu succes de prima etapă, după aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local, conform anunțului făcut de primarul Allen Coliban miercuri.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 150 de milioane de lei, iar termenul prevăzut pentru proiectare şi execuţie – aproximativ doi ani şi jumătate.

Noua arenă va fi construită pe locul actualului Stadion al Tineretului şi ar urma să aibă dublul locurilor pe care le-a avut cel vechi, adică aproximativ 10.000.

„Braşovul a pierdut, în ultimii 20 de ani, două stadioane importante: Municipalul, care era al doilea cel mai mare stadion al ţării, şi stadionul Tractorul. Acum suntem datori să facem ceva cu Stadionul Tineretului.

Expertiza ne-a spus că ar trebui să îl demolăm.

Iată că avem o soluţie (…), de a reconstrui această arenă la standardele cele mai înalte, la standarde UEFA Elite, o arenă modernă, cu toate locurile acoperite, o arenă care va avea aproape 10.000 de locuri, potrivit propunerii formulate de realizatorii studiului de fezabilitate.

O arenă pe care sper să o avem construită şi finanţată de Compania Naţională de Investiţii, aşa cum se întâmplă în multe oraşe din România. Am avut dialog în acest sens cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi cu domnul ministru al Dezvoltării, Adrian Veştea, şi sunt optimist că putem face acest lucru împreună, într-un termen de 2-3 ani de zile, să avem deja şantierul finalizat”, a declarat primarul Allen Coliban.

Stadionul Tineretului a fost construit între 1933 -1937

Stadionul Tineretului a fost construit între 1933 -1937 şi a fost inaugurat cu numele Stadionul Regele Carol al II-lea. Extinderea tribunelor şi construirea peluzelor s-a produs la începutul anilor ’70, în urma acestor modificări arena fiind desemnată să organizeze doar meciuri de fotbal.

În ultima perioadă a funcţionării sale, după demolarea unei peluze, Stadionul Tineretului avea o capacitate de 5.650 de locuri, fiind cel mai mare stadion din Braşov, dat fiind că în 2008 a fost demolat Stadionul Municipal.

Conform expertizei, starea de degradare a acestui stadion este foarte mare, astfel că soluţia optimă, prezentată de specialişti, a fost cea de demolare.

Potrivit precizărilor primarului din şedinţa de Consiliu Local de marţi, în care s-a aprobat documentaţia pentru acest proiect, în zona viitoarei arene ar urma să fie amenajată şi o parcare. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Se dă startul sezonului de schi la Brașov: Vor fi deschise pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul și cele pentru începători

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Joi, 30 noiembrie, se vor deschide pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul și pe cele pentru începători.

„Anul acesta ne-a ajutat vremea.

Pe de o parte avem zăpadă naturală, pe de altă parte, temperaturile scăzute ne-au permis să producem zăpadă artificială.

Prin eforturile colegilor noștri care au lucrat intens la amenajarea pârtiilor, mâine se va schia în Poiană. Ținem pumnii să nu avem vânturi puternice care să afecteze bunul mers al transportului pe cablu .

Vă reamintesc câteva lucruri foarte importante pentru schiorii brasoveni, dar și pentru turiști:

Miercurea brașovenilor – 50% reducere pentru locuitorii Municipiului Brașov, în fiecare zi de miercuri, pentru cartelele de o zi, de 4 ore, de la 11.00, de la 13.00, de la 14.00; 10% pentru cartelele achiziționate de persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

Ana Teleferic va organiza evenimente și sesiuni de instruire dedicate persoanelor cu dizabilități locomotorii în zona pârtiilor pentru începători (programul lor va fi anunțat din timp de Ana Teleferic și de ONG-urile de profil);

Cartele de sezon – un produs pe care schiorii l-au solicitat constant în trecut.

Apar astfel cartelele de sezon pentru adulți (5000 de lei) și pentru copii – 6 – 12 ani (3000 de lei);

2 tipuri de cartele unice în România și foarte avantajoase pentru schiori.

Cartela de 10 zile neconsecutive (ziua de schi va costa doar 145 de lei) și cartela de 20 de ore neconsecutive (ora de schi va costa doar 33 de lei).

Să avem cu toții un sezon excelent, fără incidente și doar cu voie bună”, a transmis pe pagina de Facebook, primarul Brașovului, Allen Coliban.

Citește mai departe

Brasov

Tânăr de 23 de ani, arestat după ce a furat mai multe articole electronice dintr-un magazin din Brașov

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un tânăr de 23 de ani a fost arestat, după ce a furat mai multe bunuri dintr-o societate comercială din Brașov.

Potrivit IPJ Brașov, Poliția Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana bănuită în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt calificat”.

Poliția Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție a fost sesizată de către reprezentanții unei unități comerciale din municipiul Brașov cu privire la faptul că, din incinta magazinului, ar fi fost sustrase mai multe articole electronice, prejudiciul cauzat fiind aproximat la valoare totală de 6000 de lei.

Urmare a acestei sesizări, polițiștii au efectuat cercetări și investigații, care au condus la stabilirea modului de operare și la identificarea a două persoane bănuite de comiterea faptei, o femeie și un bărbat în vârstă de 21, respectiv 23 de ani.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost depistat și reținut de polițiști, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Brașov.

„De asemenea, după prezentarea acestuia, de către procuror, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunili de “furt calificat”, aspecte cercetate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Citește mai departe

Brasov

Bărbat din București, reținut în Brașov pentru înșelăciune și fals informatic. Ce s-a întâmplat

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat din București a fost reținut de polițiștii brașoveni, fiind cercetat într-un dosar de înșelăciune și fals informatic.

Potrivit IPJ Brașov, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov –Serviciul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu o persoană bănuită în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de “înșelăciune în formă continuată” și “fals informatic în formă continuată”.

Poliția Municipiului Brașov – Serviciul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de “înșelăciune în formă continuată” și “fals informatic în formă continuată”, după ce identitatea unei persoane vătămate ar fi fost folosită de către o altă persoană, pentru a încheia contracte și pentru a achiziționa bunuri de la o companie de telefonie mobilă.

În cauză, polițiștii au întreprins cercetări, în urma cărora a rezultat faptul că, folosind ilicit datele de identitate și numărul de telefon al persoanei vătămate, o altă persoană ar fi încheiat, la distanță, contracte de telefonie mobilă, pe care le-ar fi semnat electronic prin validarea unor coduri unice transmise prin SMS.

În baza acestor contracte, au fost achiziționate și telefoane mobile, care ar fi fost livrate persoanei bănuite, prin intermediul unei companii de curierat.

„În scurt timp, prin mijloace și metode specifice, a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat din municipiul București, la locuința căruia polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Brașov.

În cauză, polițiștii brașoveni au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din municipiul București.

După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea bărbatului și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă din cadrul IPJ Braşov, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cadrul dosarului penal deschis, cercetările sunt continuate de Poliția Municipiului Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de“înșelăciune în formă continuată” și “fals informatic în formă continuată”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Citește mai departe