Connect with us

Eveniment

Conferinţa PRIA Urban Innovation & E-Mobility, organizată joi

Publicat



Conferinţa PRIA Urban Innovation & E-Mobility, organizată joi, va avea ca teme principale de discuţie parteneriatul public-privat, parteneriatele strategice care conduc la durabilitate şi dezvoltare economică, precum şi reducerea poluării.

Conferinţa PRIA Urban Innovation & E-Mobility va avea loc online atât pe Facebook, cât şi pe o platformă online pentru evenimente şi va reuni atât companii, dar şi lideri la nivel central şi local, reprezentanţi ai societăţii civile, mass media din oraşe precum Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu, Braşov, Oradea, Buzău, Timişoara.

„Evenimentul se va concentra asupra punctelor de discuţie importante pentru mediul urban – mobilitate, energie, tehnologie, mediu, construct&real estate şi infrastructură şi va atrage mii de vizualizări”, notează organizatorii.

Printre alte teme abordate în cadrul conferinţei sunt reducerea poluării şi promovarea planificării transportului, a sănătăţii publice, a educaţiei, a mediului, a dezvoltării energiei regenerabile. De asemenea, se va discuta despre reorganizarea mobilităţii urbane durabile a întregului sistem prin care operăm, concentrându-se pe protecţia mediului, reducerea consumului de energie convenţională, reducerea poluării şi promovarea surselor de energie verde.

Totodată, pe agendă se mai află inovaţiile tehnologice în domeniul protecţiei mediului, folosirea tehnologiei pentru a ajuta oraşele să funcţioneze mai bine, contextul actual şi oportunităţile de colaborare intersectorială pentru promovarea e-mobilităţii în România.

Pe de altă parte se va discuta despre identificarea oportunităţilor de infrastructură ecologică pentru creşterea spaţiului verde într-o comunitate foarte urbanizată, îmbunătăţirea calităţii aerului, reducerea efectului insulelor de căldură urbane şi creşterea biodiversităţii mediului, despre digitalizarea economiei circulare şi impactul pentru oraşele viitorului.

PRIA Urban Innovation & E-Mobility Conference un eveniment naţional PRIAevents, cu energie oferită de Engie România, reprezintă platforma unică pentru discuţii aprofundate între administraţiile locale, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, specialişti în urbanism, tehnologie şi servicii la nivel naţional şi internaţional, dar şi lideri ai comunităţii. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea) 

 

* Sursa foto: PRIAevents / Facebook.com 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea. Bihorenii au câștigat cu 94-92. Este prima înfrângere în competițiile interne în mai bine de un an, scrie Baschet.ro


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Sărbătoarea Rusaliilor are consacrate două zile, duminică și luni (a doua zi de Rusalii).

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la date diferite, deci la fel se va întâmpla și cu Rusaliile.

Citește mai departe

Cluj

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

LECȚIA de istorie. Despre tătari. În 18 mai au Ziua Surghiunului. Distrugerea satului Sic

Publicat

Într-o clasă de la un liceu considerat de elită din Cluj un premiant din clasă terminală întreba cine sunt tătarii? În țara clampăului care a lansat sintagma ”România educată” și pe care, observați, cu eleganță nu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe