Eveniment
Conflict între operatorul de salubritate și Primaria Deva. De la ce a pornit
Conflict între Primăria Deva și societatea de salubritate, după ce Primăria a fost nevoită să curețe și dezinfecteze străzile din oraș, din cauza scurgerilor de lichide din mașinile de gunoi. Deși Primăria a somat firma de salubritate să curețe străzile, societatea respectivă nu a luat nicio măsură. Primăria a fost nevoită să apeleze o altă societate de salubritate pentru curățarea străzilor.
Ce spun reprezentanții primăriei
„Având în vedere petele de mizerie şi scurgerile de deşeuri menajere (levigat) care provin din maşinile care ridică gunoiul, Primăria Municipiului Deva a solicitat, marţi, operatorului de salubritate Brai-Cata ca în termen de 24 de ore să ia măsurile care se impun pentru eliminarea acestui disconfort, precum şi a mirosurilor insuportabile care rămân în urma acestora, prin spălarea şi dezinfectarea căilor de acces. Operatorul Brai-Cata a fost anunţat că în cazul în care nu va da curs solicitării, Primăria Municipiului Deva va spăla şi dezinfecta străzile mai sus menţionate, urmând ca Primăria Deva să încaseze de la Brai-Cata contravaloarea acestor servicii”, a informat instituţia publică.
Deoarece termenul de 24 de ore nu a fost respectat, autoritatea locală a cerut unei firme de salubritate din oraş să treacă la spălatul şi dezinfectatul străzilor.
Operațiunea de curățare și dezinfectare a început cu 16 strazi
Potrivit primarului, s-a început cu nouă artere din zona centrală a orașului. Apoi, operaţiunea va continua pe alte şapte străzi, de unde cetăţenii au trimis la primărie observaţii referitoare la scurgerile de lichid.
„Devenii şi administraţia locală nu mai pot tolera mizeria generată de maşinile de gunoi şi lipsa de respect a operatorului de salubritate Brai-Cata!”, a transmis primarul municipiului, Florin Oancea.
Municipalitatea din Deva, ca de altfel toate primăriile din partea centrală şi de nord a judeţului Hunedoara, deservite de operatorul regional de salubritate Brai-Cata, a reziliat, în urmă cu mai multe zile, contractul de servicii cu acesta.
Urmează ca, în termen de 90 de zile, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor (SIGD) să desemneze un alt operator pentru toate zonele deservite de Brai-Cata şi să facă demersurile necesare în vederea asigurării continuităţii serviciului de salubrizare, mai arată edilul local.
Agerpres
Sursa foto: Facebook Primaria Municipiului Deva
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.
Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro