Connect with us

Eveniment

Conflict între operatorul de salubritate și Primaria Deva. De la ce a pornit

Publicat


Conflict între Primăria Deva și societatea de salubritate, după ce Primăria a fost nevoită să curețe și dezinfecteze străzile din oraș, din cauza scurgerilor de lichide din mașinile de gunoi. Deși Primăria a somat firma de salubritate să curețe străzile, societatea respectivă nu a luat nicio măsură. Primăria a fost nevoită să apeleze o altă societate de salubritate pentru curățarea străzilor.

 

Ce spun reprezentanții primăriei

„Având în vedere petele de mizerie şi scurgerile de deşeuri menajere (levigat) care provin din maşinile care ridică gunoiul, Primăria Municipiului Deva a solicitat, marţi, operatorului de salubritate Brai-Cata ca în termen de 24 de ore să ia măsurile care se impun pentru eliminarea acestui disconfort, precum şi a mirosurilor insuportabile care rămân în urma acestora, prin spălarea şi dezinfectarea căilor de acces. Operatorul Brai-Cata a fost anunţat că în cazul în care nu va da curs solicitării, Primăria Municipiului Deva va spăla şi dezinfecta străzile mai sus menţionate, urmând ca Primăria Deva să încaseze de la Brai-Cata contravaloarea acestor servicii”, a informat instituţia publică.

Deoarece termenul de 24 de ore nu a fost respectat, autoritatea locală a cerut unei firme de salubritate din oraş să treacă la spălatul şi dezinfectatul străzilor.

Operațiunea de curățare și dezinfectare a început cu 16 strazi

Potrivit primarului, s-a început cu nouă artere din zona centrală a orașului. Apoi, operaţiunea va continua pe alte şapte străzi, de unde cetăţenii au trimis la primărie observaţii referitoare la scurgerile de lichid.

„Devenii şi administraţia locală nu mai pot tolera mizeria generată de maşinile de gunoi şi lipsa de respect a operatorului de salubritate Brai-Cata!”, a transmis primarul municipiului, Florin Oancea.

Municipalitatea din Deva, ca de altfel toate primăriile din partea centrală şi de nord a judeţului Hunedoara, deservite de operatorul regional de salubritate Brai-Cata, a reziliat, în urmă cu mai multe zile, contractul de servicii cu acesta.

Urmează ca, în termen de 90 de zile, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor (SIGD) să desemneze un alt operator pentru toate zonele deservite de Brai-Cata şi să facă demersurile necesare în vederea asigurării continuităţii serviciului de salubrizare, mai arată edilul local.

Agerpres

Sursa foto: Facebook Primaria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

RESTRICȚII de circulație de Zilele Culturale Maghiare în centrul Clujului

Publicat

zcm.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță o serie de restricții de circulație în perioada 13- 23 august 2022, cu ocazia desfășurării “Zilelor Culturale Maghiare”.

-sâmbătă, 13 august 2022, în intervalul orar 10.30 – 10.50, închiderea traficului rutier pe latura de nord a Pieței Unirii, cu excepția CTP;
– închiderea benzii 3 de circulaţie rutieră din Piața Unirii, latura de est (până în dreptul magazinului Vodafone), din 13 august 2022, ora 22.00, până în 23 august 2022, ora 22.00 (când situaţia o impune);

Citește și Zilele Culturale Maghiare Cluj: TURNUL Bisericii ”Sfântul Mihail”, redeschis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Alertă la Ampoița. Un urs a fost văzut în zona localității. A fost emis un mesaj RO-ALERT

Publicat

Prezența unui urs în zona localității Ampoița din comuna Meteș a fost semnalată vineri seara, printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

Potrivit ISU Alba, a fost emis un mesaj Ro-Alert către locuitorii din zona respectivă.

Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Proiect de birouri vândut la Cluj cu 35 de milioane de euro. Cele mai mari tranzacţii imobiliare din ţară

Publicat

ansamblu imobiliar.jpg

Piaţa de investiţii imobiliare a crescut în prima jumătate a anului, ajungând la 336 milioane de euro în România, cu aproximativ 13% peste nivelul din primul semestru al anului trecut, tranzacţiile în segmentul birourilor reprezentând aproape 63% din volum, potrivit raportului de piaţă pentru primul semestru din 2022 al unei companii de consultanţă imobiliară.

110 milioane de euro cea mai mare tranzacţie imobiliară

În condiţiile în care, în ciuda contextului oarecum incert al economiei mondiale, o serie de tranzacţii mari, aflate în diverse stadii, sunt încă în curs de derulare, anul s-ar putea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

LUNI: Pelerinaj al credincioșilor greco-catolici, la Sanctuarul „Fecioara Săracilor” de la Cărbunari – Blaj. PROGRAM

Publicat

Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și Protopopiatul Român Unit -Blaj organizează luni, 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

Pelerinajul se va desfăşura după următorul program:

Duminică 14 august 2022

Orele 18:00 – Vecernia Adormirii Maicii Domnului;

Luni – 15 august 2022

Orele 8:30 – Plecarea în procesiune din fața Catedralei Arhiepiscopale ”Sfânta Treime” din Blaj spre pădurea Blaj-Cărbunari; de la intrarea în pădurea Cărbunari până la Sanctuar se va oficia Calea Crucii;

Orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe