Connect with us

Eveniment

Conflict între operatorul de salubritate și Primaria Deva. De la ce a pornit

Publicat


Conflict între Primăria Deva și societatea de salubritate, după ce Primăria a fost nevoită să curețe și dezinfecteze străzile din oraș, din cauza scurgerilor de lichide din mașinile de gunoi. Deși Primăria a somat firma de salubritate să curețe străzile, societatea respectivă nu a luat nicio măsură. Primăria a fost nevoită să apeleze o altă societate de salubritate pentru curățarea străzilor.

 

Ce spun reprezentanții primăriei

„Având în vedere petele de mizerie şi scurgerile de deşeuri menajere (levigat) care provin din maşinile care ridică gunoiul, Primăria Municipiului Deva a solicitat, marţi, operatorului de salubritate Brai-Cata ca în termen de 24 de ore să ia măsurile care se impun pentru eliminarea acestui disconfort, precum şi a mirosurilor insuportabile care rămân în urma acestora, prin spălarea şi dezinfectarea căilor de acces. Operatorul Brai-Cata a fost anunţat că în cazul în care nu va da curs solicitării, Primăria Municipiului Deva va spăla şi dezinfecta străzile mai sus menţionate, urmând ca Primăria Deva să încaseze de la Brai-Cata contravaloarea acestor servicii”, a informat instituţia publică.

Deoarece termenul de 24 de ore nu a fost respectat, autoritatea locală a cerut unei firme de salubritate din oraş să treacă la spălatul şi dezinfectatul străzilor.

Operațiunea de curățare și dezinfectare a început cu 16 strazi

Potrivit primarului, s-a început cu nouă artere din zona centrală a orașului. Apoi, operaţiunea va continua pe alte şapte străzi, de unde cetăţenii au trimis la primărie observaţii referitoare la scurgerile de lichid.

„Devenii şi administraţia locală nu mai pot tolera mizeria generată de maşinile de gunoi şi lipsa de respect a operatorului de salubritate Brai-Cata!”, a transmis primarul municipiului, Florin Oancea.

Municipalitatea din Deva, ca de altfel toate primăriile din partea centrală şi de nord a judeţului Hunedoara, deservite de operatorul regional de salubritate Brai-Cata, a reziliat, în urmă cu mai multe zile, contractul de servicii cu acesta.

Urmează ca, în termen de 90 de zile, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor (SIGD) să desemneze un alt operator pentru toate zonele deservite de Brai-Cata şi să facă demersurile necesare în vederea asigurării continuităţii serviciului de salubrizare, mai arată edilul local.

Agerpres

Sursa foto: Facebook Primaria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Genocidul armean, comemorat la Cluj-Napoca. ,,Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei secolului XX”

Publicat

Un eveniment menit să comemoreze 109 ani de la genocidul armean a avut loc, miercuri seara, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în organizarea comunității armene. Scopul a fost de a onora memoria celor care au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

La ISU Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ. Condiții și documente necesare

Publicat

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea iulie-august 2024.

Candidații cu domiciliul sau reședința în județul Alba, pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ în funcție de data…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Viorel Băltărețu, antreprenorul din Parlament, îl concurează pe Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

După mai bine de douăzeci de ani de antreprenoriat, a intrat în politică să schimbe regulile jocului. Scrie proiecte de legi pentru susținerea mediului privat, mai puțină birocrație și simplificarea interacțiunilor cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Incident la o grădiniță din Cugir. Îngrijitoare lovită cu pumnul în față, de mama unei fetițe. Poliția a deschis dosar penal

Publicat

Un incident petrecut la o grădiniță din Cugir a intrat în atenția Poliției. Conflictul s-ar fi petrecut între o îngrijitoare și mama unei fetițe. Aceasta din urmă ar fi lovit-o pe angajata grădiniței, cu pumnul, în față.

Fapta s-ar fi petrecut în 17 aprilie. Poliția a anunțat cazul abia joi, 25 aprilie, la o săptămână după incident.

Potrivit IPJ Alba, în 17 aprilie, în jurul orei 15.15, Poliția Orașului Cugir a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe