Connect with us

Eveniment

Consilierii locali ai PNL cer amânarea majorării taxei de salubritate la Sibiu

Publicat



Cei 9 consilieri locali din partea PNL au cerut primarului Astrid Fodor scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței din luna ianuarie a proiectului care stabilește majorarea taxei de salubritate. Consilierii propun o dezbatere mai îndelungată, dar vin și cu alte două variante de taxare.

Cei 9 consilieri au înaintat un memoriu în acest sens primarului Astrid Fodor. ”Propunem neincluderea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local pentru luna ianuarie și amânarea luării unei decizii pentru ședința de CL din luna februarie, tocmai pentru a da Primăriei ocazia să organizeze o dezbatere reală cu cetățenii pe acest subiect, fără grabă și fără presiunea de a lua acum și aici o decizie finală.

În urma discuțiilor cu specialiști în domeniu, reprezentanți ai ONG-urilor și cetățeni ai Sibiului, consilierii PNL propun încă două tipuri de abonament ”La cele trei tipuri de abonamente deja propuse (ECO, PRACTIC și MAXI) cu numărul de ridicări aferente pentru fiecare tip de pubelă, propunem adăugarea a încă două tipuri, după cum urmează:
1. Abonamentul MINI, pentru familii de maxim 2 (două) persoane, care să cuprindă un pachet anual de câte 12 ridicări pentru fiecare dintre cele 4 tipuri de pubele (de gunoi rezidual, bio, hârtie/carton, plastic/metal).
2. Abonamentul SOCIAL – care este in fapt abonamentul MINI, redus cu 50% pentru persoanele singure (conform unei adeverințe vizate de către Asociația de locatari – declarație propria răspundere la case), care nu dețin alte proprietați, si au venitul mai mic de 900 lei/lună.

De asemenea, propunem ca oricare tip de abonament să poată fi ales încă de la început, fiecare cetățean urmând a decide ce i se potrivește în cunoștiință de cauză și fiind informat de costurile care pot să apară suplimentar la depășirea numărului de ridicări.”

”Am înaintat memoriul către doamna primar. Am venit cu o propunere serioasă, trebuie să fie o dezbatere făcută cu timp, oamenilor să li se explice. Vom avea o discuție și cu colegii de la FDGR, și cu ceilalți consilieri locali, nu vorbim doar prin adrese”, spune Adrian Bibu, unul din consilierii locali ai PNL.

 

 

 

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO Șeful UPU Alba, Aurel Crișan: Turele sunt deservite de un singur medic. E nevoie de cumpătare, evitați să ajungeți la spital

Publicat

Șeful UPU Alba, Aurel Crișan, averitizează că turele la Unitatea de Primiri Urgențe sunt deservite de un singur medic. Este nevoie de cumpătare, evitați să ajungeți la spital, spune acesta. 

Șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba, medicul Aurel Crișan, a îndemnat la cumpătare, în contextul Sărbătorilor Pascale.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

”Să mănânce cumpătat, să bea cumpătat, pentru că altfel ne vom întâlni în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

„U” Cluj – Dinamo. „Șepcile roșii” au nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru primele două locuri din play-out.

Publicat

Echipele „U” Cluj și Dinamo București se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 20:00 pe Cluj Arena unde vor disputa a opta partidă din play-out. „Șepcile roșii” trebuie să obțină o victorie pentru a avea șansa să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Conflict în familie, tranșat în instanță de judecătorii din Blaj. Un bărbat, condamnat după ce și-a amenințat fratele cu moartea

Publicat

Un conflict între doi frați din Alba a fost tranșat în instanță, de magistrații din Blaj. Decizia vine la aproape doi ani de la un scandal, în stradă între cei doi.

În data de 30 aprilie 2024, unul dintre cei doi frați a fost condamnat pentru amenințare. 

Fapta pentru care bărbatul a fost condamnat s-a petrecut în data de 3 septembrie 2022. Atunci unul dintre frați a ajuns la domiciliul mamei sale pentru a lăsa mai multe bunuri.

I-a spus fratelui său să lege câinele ca animalul să nu iasă din curte. Însă bărbatul se afla sub influența băuturilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Cine sunt românii care nu primesc banii înainte de Sărbătorile de Paște

Publicat

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a anunțat că livrează pensiile românilor înainte de Paște, iar situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale. 

Potrivit reprezentanților companiei, Poșta Română a început livrarea pensiilor din data de 27 aprilie, cu cinci zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora. Se estimează că până la sfârşitul zilei de vineri, Poșta Română se va apropia de procentul maxim de livrare.

Potrivit unui comunicat transmis…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe