Eveniment
Consilierii locali ai PNL cer amânarea majorării taxei de salubritate la Sibiu
Cei 9 consilieri locali din partea PNL au cerut primarului Astrid Fodor scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței din luna ianuarie a proiectului care stabilește majorarea taxei de salubritate. Consilierii propun o dezbatere mai îndelungată, dar vin și cu alte două variante de taxare.
Cei 9 consilieri au înaintat un memoriu în acest sens primarului Astrid Fodor. ”Propunem neincluderea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local pentru luna ianuarie și amânarea luării unei decizii pentru ședința de CL din luna februarie, tocmai pentru a da Primăriei ocazia să organizeze o dezbatere reală cu cetățenii pe acest subiect, fără grabă și fără presiunea de a lua acum și aici o decizie finală.
În urma discuțiilor cu specialiști în domeniu, reprezentanți ai ONG-urilor și cetățeni ai Sibiului, consilierii PNL propun încă două tipuri de abonament ”La cele trei tipuri de abonamente deja propuse (ECO, PRACTIC și MAXI) cu numărul de ridicări aferente pentru fiecare tip de pubelă, propunem adăugarea a încă două tipuri, după cum urmează:
1. Abonamentul MINI, pentru familii de maxim 2 (două) persoane, care să cuprindă un pachet anual de câte 12 ridicări pentru fiecare dintre cele 4 tipuri de pubele (de gunoi rezidual, bio, hârtie/carton, plastic/metal).
2. Abonamentul SOCIAL – care este in fapt abonamentul MINI, redus cu 50% pentru persoanele singure (conform unei adeverințe vizate de către Asociația de locatari – declarație propria răspundere la case), care nu dețin alte proprietați, si au venitul mai mic de 900 lei/lună.
De asemenea, propunem ca oricare tip de abonament să poată fi ales încă de la început, fiecare cetățean urmând a decide ce i se potrivește în cunoștiință de cauză și fiind informat de costurile care pot să apară suplimentar la depășirea numărului de ridicări.”
”Am înaintat memoriul către doamna primar. Am venit cu o propunere serioasă, trebuie să fie o dezbatere făcută cu timp, oamenilor să li se explice. Vom avea o discuție și cu colegii de la FDGR, și cu ceilalți consilieri locali, nu vorbim doar prin adrese”, spune Adrian Bibu, unul din consilierii locali ai PNL.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor
La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.
Același lucru se…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR
O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR.
Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie
Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.
Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro