Connect with us

Brasov

Consiliul Județean Brașov a reziliat contractul cu una dintre firmele care fac reparaţii la drumuri în judeţ

Publicat


Arhivă foto

Consiliul Judeţean Braşov a decis să rezilieze contractul cu firma SC Morani Construct SRL, care se ocupa de întreţinerea curentă a drumurilor judeţene din zona Braşov – Zărneşti – Bran. Această decizie a fost luată din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale de către firma menționată. În ciuda somației transmise anterior de autoritatea contractantă, firma nu a reușit să își îndeplinească obligațiile.

De asemenea, s-a luat în considerare faptul că banca a anulat garanţia de bună execuţie pe care firma trebuia să o deţină, ceea ce a reprezentat o altă încălcare a condițiilor contractuale.

„Pe zona Braşov s-au executat prea puţine reparaţii.

Comanda pentru începerea reparaţiilor a fost transmisă de la Consiliul Judeţean încă din data de 12 aprilie, însă din lucrările solicitate de Consiliul Judeţean, prestatorul executase doar un procent foarte mic.

Am transmis atunci o somaţie pentru preluarea amplasamentelor lucrărilor, în caz contrar urmând să reziliem contractul.

În urma somaţiei transmisă la sfârşitul lunii iunie, prestatorul s-a prezentat să preia amplasamentele, dar a formulat obiecţii pe fiecare proces-verbal de preluare amplasament.

Practic, din acel moment, în loc să trecem la treabă şi să lucrăm, făceam ping-pong cu adrese, Consiliul Judeţean solicita să se înceapă lucrările, iar prestatorul formula obiecţii.

Consiliul Județean Brașov a reziliat contractul cu una dintre firmele care fac reparaţii la drumuri în judeţ. Lucrările de reparaţii la toate drumurile judeţene din Braşov sunt structurate pe trei zone

Nu se mai putea continua aşa.

Pe lângă toate acestea, am aflat că prestatorului i-a fost anulată garanţia de bună execuţie pentru contract.

Nici după ce l-am notificat să reînnoiască garanţia în termenul prevăzut în contract, prestatorul nu ne-a prezentat dovada constituirii garanţiei de bună execuţie.

În acest context, contractul nu mai putea fi derulat în mod legal, prin urmare rezilierea lui era o măsură obligatorie”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Szenner Zoltan, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Morani Construct a câştigat şi în 2022 lucrările de reparaţii pe zona Braşov şi s-a ajuns la rezilierea contractului pentru nerealizarea lucrărilor de reparaţii necesare, iar Consiliul Judeţean i-a dat un document constatator negativ.

Firma l-a contestat în instanţă şi, până la o hotărâre judecătorească definitivă, a putut participa şi la următoarea procedură de achiziţie.

În urma rezilierii contractului cu SC Morani Construct SRL, administraţia judeţeană a solicitat oferte de preţ de la ceilalţi doi prestatori din Acordul-cadru, RS Activ SRL şi Diferit, însă fără succes.

Respectivele firme nu au depus oferte, astfel încât administraţia judeţeană a reziliat şi Acordul-cadru pe zona Braşov.

Lucrările de reparaţii la toate drumurile judeţene din Braşov sunt structurate pe trei zone – Făgăraş, Rupea şi Braşov – şi se execută pe baza unui Acord-cadru, cu trei prestatori: Morani Construct, RS Activ şi Diferit.

Conform procedurilor legale, anual, în luna noiembrie, CJ Braşov încheie contracte subsecvente cu valabilitatea de un an pentru fiecare zonă. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Accident cu două autoturisme pe DN 1, în județul Brașov. Trafic restricționat

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, luni dimineață pe DN 1, în județul Brașov. În eveniment au fost implicate două autoturisme. Traficul rutier este restricționat.

Potrivit IPJ Brașov, accidentul rutier a avut loc pe DN1, la km 213+400, la intersecția cu DJ 104A (Băile Perșani), din județul Brașov, ca urmare a coliziunii între două autovehicule.

La fața locului sunt direcționate echipaje ale Poliției Rutiere și se efectuează cercetări pentru a se stabili cauzele și circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Doi pasageri din ambele autoturisme au fost evaluați medical.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, rezultatul a fost 0.

Circulația în zonă se desfășoară cu restricții, urmând a se relua imediat după finalizarea activităților de cercetare desfășurate la fața locului și de îndepărtare de pe carosabil a autovehiculelor avariate.

Poliția Brașov recomandă conducătorilor auto să urmeze indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste prudență în condus.

Citește mai departe

Brasov

Avertizare meteo: Cod GALBEN de furtuni în zone din patru județe

Publicat

Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi după-amiază o atenționare cod galben de vreme rea pentru zone din patru județe.

Avertizarea este valabilă până la ora 17:00.

Potrivit ANM, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care local vor acumula peste 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

Județul Braşov: Jibert, Bunești, Șoarș;
Județul Mureş: Sighișoara, Ungheni, Albești, Daneș, Mica, Bahnea, Vânători, Gheorghe Doja, Suplac, Apold, Saschiz, Viișoara, Coroisânmărtin, Zagăr;
Județul Harghita: Gheorgheni, Cristuru Secuiesc, Ditrău, Remetea, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Secuieni, Subcetate, Dârjiu;
Județul Sibiu: Dumbrăveni, Laslea, Iacobeni, Alma, Hoghilag, Brădeni

 

Citește mai departe

Brasov

Brașov: Ambulanță vandalizată în Râșnov. Agresorul ar fi un tânăr cu antecedente de consum de alcool şi droguri

Publicat

Arhivă foto

Un tânăr de 26 de ani a provocat un scandal miercuri dimineață, în stațiunea Râșnov din județul Brașov. Acesta ar fi solicitat o ambulanță, iar în momentul în care aceasta a apărut la locul solicitării, tânărul a distrus geamurile autospecialei și l-ar fi amenințat pe unul dintre membrii echipajului.

Potrivit IPJ Brașov, miercuri dimineață, în jurul orei 09.00, Poliția Stațiunii Râșnov a fost sesizată, prin apel 112, de către un tânăr, de 26 de ani, cu privire la faptul că ar fi avut nevoie de o ambulanță, acuzând o stare de agitație și cefalee.

La fața locului, s-a prezentat o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Râșnov, moment în care apelantul s-ar fi manifestat violent distrugând geamurile autospecialei de ambulanță.

Mai mult, acesta ar fi amenințat cu acte de violență unul din membrii echipajului de Ambulanță.

Având în vedere că era cunoscut cu un astfel de comportament, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii, liniștii publice și amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

Citește mai departe

Brasov

Aproape 30 de benzinării şi staţii GPL din județul Brașov, fără autorizaţie de securitate la incendiu

Publicat

Arhivă foto

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, 14 benzinării și 12 stații mobile GPL din județul Brașov funcționează fără a avea autorizații de securitate la incendiu.

Totodată, în evidenţele ISU Braşov sunt 3 depozite de carburant care nu se încadrează în prevederile Hotărârii de Guvern nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării sau autorizării privind securitatea la incendiu.

De asemenea, trei dintre skid-urile GPL ale unei firme care operează pe raza judeţului Braşov deţin autorizaţii de securitate la incendiu obţinute sub altă denumire în anii 2004, 2016, respectiv 2017.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, mr Ciprian Sfreja, neregulile în domeniu constatate în timpul controalelor efectuate de-a lungul timpului au fost sancţionate cu amenzi.

În judeţul Braşov, în prezent, funcţionează 75 de benzinării şi 44 de staţii mobile GPL.

Rezultatele controalelor dispuse prin ordin de prefect, în urmă cu o săptămână, în contextul tragediei de la Crevedia, urmează să fie centralizate la Instituţia Prefectului. Agerpres

Citește mai departe