Connect with us

Eveniment

Consiliul Județean Hunedoara anunță Festivalul de operă și muzică clasică „Opera Nights” în cinci localități din județ

Publicatsursa foto: Facebook / Opera Nights

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a anunțat joi că Festivalul de operă și muzică clasică „Opera Nights” se va desfășura între 12 și 16 iulie în cinci localități din județul Hunedoara, printre care se numără Castelul Corvinilor din Hunedoara și Ansamblul Istoric „Mina Petrila”.

Accesul publicului va fi gratuit, iar evenimentul cultural este susținut de Consiliul Județean.

„Pentru ediţia 2023, care se va desfăşura în perioada 12 – 16 iulie, vor fi pregătite cinci spectacole de înaltă ţinută, care vor fi organizate în cinci localităţi ale judeţului, în locaţii deosebite, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii”, au precizat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Astfel, festivalul va debuta pe 12 iulie la Orăştie, cu opera „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, va continua pe 13 iulie, la Brad cu „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, şi pe 14 iulie cu spectacolul „Carmina Burana”, de Carl Orff, la Petrila. Opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi va putea fi urmărită pe 15 iulie, la Hunedoara, festivalul urmând să se încheie pe 16 iulie, la Deva, cu „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi.

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referinţă din muzica clasică şi de operă, din ţară şi străinătate. Ansamblul orchestră – balet – cor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa va acompania soliştii. Directoarea artistică a festivalului este soprana Daniela Vlădescu.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul instituţiilor culturale şi a celor de promovare din subordinea CJ Hunedoara: Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a Judeţului Hunedoara, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, Teatrul de Artă Deva, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara – Deva, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

Accesul publicului la spectacole va fi liber, în limita locurilor disponibile. Agerpres

sursa foto: Facebook / Opera Nights


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Atleta Larisa Ardean, de la CS Unirea Alba Iulia, medalie de aur la Campionatele Naționale U 16

Publicat

Larisa Ardean, atletă legitimată la CS Unirea Alba Iulia și LPS Alba Iulia, a obținut medalia de aur la Campionatele Naționale Under 16, în proba de 3.000 de metri marș, desfășurate la București.

Astfel, ea își păstrează titlul de campion național, obținut la ediția din iarnă, de 3 kilometri marș, a Campionatelor Naționale și...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Post de asistent director, scos la concurs la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest Cluj-Napoca. Este pe doi ani

Publicat

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest scoate la concurs un post vacant de Asistent director în cadrul Cabinetului Directorial – Direcţia Generală, pe perioada determinată de 24 luni, cu normă întreagă.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Angajatorii, OBLIGAȚI să asigure măsuri de protecție a angajaților pe CANICULĂ

Publicat

Angajatorii au obligaţia să asigure, în perioadele cu caniculă, o serie de măsuri minimale de protecţie a angajaţilor, conform prevederilor legale, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Astfel, în zilele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

ELECTRICA-DEER: Întreruperi de curent la Alba Iulia, Abrud și în alte localități din Alba. Lucrări programate până în 26 iulie

Publicat

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent la Alba Iulia, Abrud și în alte localități din Alba. Furnizarea energiei electrice va fi oprită temporar în mai multe locații. Se fac lucrări de întreținere a rețelei.

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în localități din județul Alba

Marți, 16 iulie

  • Vințu de Jos și satele Gura Cutului, Inuri, Pârâul lui Mihai, Sibișeni, Stăuini, Valea...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate