Connect with us

Eveniment

Consiliul Judeţean Sălaj alocă 1,85 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor de asistenţă socială

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj pune la dispoziţia unităţilor de cult, asociaţiilor şi fundaţiilor care acordă asistenţă socială persoanelor cu nevoi sociale asistate din judeţ 1,85 milioane de lei pentru proiecte în acest domeniu.

„Programul dispune de un buget de 1,85 milioane de lei, valoarea finanţării solicitate pentru un proiect fiind de cel mult 18.000 lei/lună. Sunt eligibile cheltuielile cu salariile de încadrare ale personalului calificat în domeniul asistenţei sociale, în limita a 90% din valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată, inclusiv plata aferentă contribuţiei asiguratorie pentru muncă, diferenţa reprezentând partea de cofinanţare a beneficiarului”, se arată, joi, într-un comunicat de presă al CJ Sălaj.

Proiectele se pot depune până cel târziu în 31 martie, evaluarea şi selecţia proiectelor urmând a se realiza în perioada 3-13 aprilie 2023.

„Iniţiativa are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a confortului psiho-social pentru persoane cu nevoi sociale asistate provenind din următoarele categorii: vârstnici peste 65 de ani, cu incapacităţi fizice de sănătate, capacităţi reduse de îngrijire, a căror sursă de venit să nu depăşească 1.900 lei/persoană singură, respectiv 3.500 lei/cuplu; copii aflaţi în dificultate, cu risc de separare de părinţi sau părăsiţi de părinţi; copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi, aflaţi în dificultate, cu certificat de încadrare în grad de handicap”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Anul trecut, prin intermediul acestui program finanţat de la bugetul judeţului, aproximativ 500 de persoane defavorizate din Sălaj au beneficiat de servicii sociale la domiciliul asistatului, în centre de zi, cantine sociale şi în centre de zi pentru copii şi tineri cu dizabilităţi. De asemenea, au fost cofinanţate 53 de locuri de muncă – majoritatea în mediul rural, iar 22 de entităţi prestatoare de servicii sociale au fost sprijinite să funcţioneze. Agerpres

sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Petrescu (CFR Cluj): Nu putem pregăti meciul cum îmi doresc eu

Publicat

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, acuză probleme de lot înaintea meciului cu CS Universitatea Craiova, scrie GSP.

„Janga și Yeboah au avut un parcurs incredibil să ajungă aici, n-au reușit să ajungă la antrenament. Camora e accidentat. Boateng s-a accidentat în meciul amical cu Sibiu. Mai sunt și alți jucători cu accidentări mici, sper să îi recuperăm până la ora meciului.

Nu putem pregăti meciul cum îmi doresc eu. Moralul poate nu e așa de bun, mai ales după rezultatul cu Rapid din ultima etapă.

Burcă a venit cu un moral bun, a marcat primul gol, m-am bucurat pentru el. Sper să marcheze și pentru noi. El și Manea au jucat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ridicaţi-vă privirea din telefoane, imploră „părintele mobilului”, la 50 de ani de la inventarea lui

Publicat

Problema cu telefoanele mobile este că oamenii petrec prea mult timp lipiţi de ele. Iar cel care susţine acest lucru este chiar cel care le-a inventat, în urmă cu 50 de ani, relatează joi AFP, preluată de Agerpres.

Pentru Martin Cooper, inginerul american supranumit „părintele mobilului”, micul gadget are un potenţial aproape infinit şi ar putea într-o zi să ajute chiar şi la eradicarea bolilor.

Acum, însă, el consideră că suntem, poate, puţin prea dependenţi de telefoanele mobile. „Sunt devastat să văd oameni trecând strada uitându-se la telefoanele mobile. Şi-au pierdut minţile”, a declarat pentru AFP inventatorul în vârstă de 94 de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Șomerii din Cluj pot urma cursuri de calificare. Ce meserii se caută în 2023

Publicat

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj a publicat lista cursurilor prevazute in Planul de formare profesională pentru anul 2023, cursuri la care se vor putea inscrie gratuit somerii din evidenta agenției.

”Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la el. 0264-590227, 0264-596816, 0735-788800, sau prin e-mail: ajofm.cj@anofm.gov.ro”, arată AJOFM Cluj.

 

curs

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Gala Recunoștinței la Turda. Banca pentru Alimente Cluj a premiat eroii comunității și ambasadorii din parteneriatele sale

Publicat

Un număr de 42 de organizații non-profit au fost premiate de Banca pentru Alimente Cluj pentru impactul lor în distribuirea alimentelor către cei în nevoie.

“Gala Recunoștinței” a avut loc în data de 30 martie la Turda și a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-profit din regiunea în care acționează Banca Pentru Alimente Cluj, respectiv din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba.

Scopul evenimentului a fost acela de a le mulțumi pentru contribuția lor valoroasă la eforturile de a combate risipa alimentară și sărăcia. Au fost acordate diplome de „Eroi ai comunității” către organizațiile non-profit și s-au celebrat și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe