Connect with us

Eveniment

Consiliul Judeţean Sălaj are în derulare proiecte de investiţii în sănătate de 70 de milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj are în prezent în derulare proiecte europene de investiţii în domeniul sănătăţii în valoare totală de circa 70 de milioane de lei, majoritatea vizând Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, unitate medicală aflată în subordinea administraţiei judeţene.

Potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, printre cele mai importante proiecte se numără extinderea, modernizarea şi dotarea UPU-SMURD de la SJU Zalău, cu o valoare totală a investiţiei de 21,5 milioane de lei, dotarea şi cu aparatură medicală ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cu o valoare de 11,6 milioane de lei, ambele finanţate prin POR 2014-2020, alături de extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul SJU, cu o valoare de 12 milioane de lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Preşedintele CJ Sălaj a adăugat faptul că alte proiecte importante din domeniul sănătăţii aşteaptă găsirea unor soluţii de finanţare, cel mai probabil prin Programul Operaţional Sănătate, sens în care a purtat discuţii, joi, cu europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, în cadrul vizitei pe care acesta a avut-o la Zalău.

„Sunt convins că împreună, conducerea Partidului Naţional Liberal, dumnealui (Cristian Buşoi n.r.), ca vicepreşedinte care se ocupă de sistemul de sănătate în cadrul partidului, Guvernul României, întreaga coaliţie va găsi soluţii pentru finanţarea unor proiecte urgente pentru sistemul de sănătate, din Sălaj şi din întreaga ţară”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Consiliul Judeţean Sălaj are în derulare proiecte de investiţii în sănătate de 70 de milioane de lei. Ce a precizat eurodeputatul Cristian Bușoi

Proiectele propuse spre finanţare au în vedere, în principal, modernizarea Spitalului Judeţean, prin construirea unui centru oncologic la Zalău, reabilitarea secţiei de psihiatrie, modernizarea blocului operator, realizarea unui heliport şi a unei staţii de cogenerare.

„Vorbim de noul centru oncologic extrem de important pentru judeţul Sălaj, de bloc operator nou, pentru că nu mai putem să facem intervenţii chirurgicale în condiţii de secol trecut.

Pacienţii din judeţul Sălaj au nevoie de condiţii de Uniunea Europeană şi înţeleg că este o prioritate şi trebuie să-şi găsească o sursă de finanţare.

Evident, partea de psihiatrie, foarte importantă, heliportul, pentru că de foarte multe ori sunt cazuri care trebuie duse către centre universitare, acolo unde există resursă medicală foarte bine calificată, profesori universitari, cadre universitare, medici cu foarte multă experienţă şi atunci e foarte mare nevoie pentru a face acest lucru pe calea aeriană sau inclusiv din judeţ, din zone mai puţin accesibile, aduşi de urgenţă pacienţi la Spitalul Judeţean Sălaj, în municipiul Zalău, pentru a-ţi avea grijă de aceşti pacienţi”, a precizat, la rândul său, eurodeputatul Cristian Buşoi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Zăpadă la Mărișel și la Dealul Negru, la jumătatea lunii aprilie. ”Una caldă, una rece”

Publicat

Un strat consistent de zăpadă s-a așternut în noaptea de marți spre miercuri în comuna Mărișel din județul Cluj, situată în zona de munte. 
”Una caldă, una rece… De la 22 de grade la zero grade. În mai puțin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea o pedeapsă mai mică. Crima îngrozitoare pe care a comis-o în Harghita

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat la închisoare pe viață, a vrut să i se schimbe pedeapsa. Mai exact să fie schimbată la 25 de ani de închisoare. 

Cererea sa a fost judecată de magistrații Tribunalului Alba. O soluție a fost dată pe 15 aprilie 2024. 

Este vorba despre Istvan Krafft Szabo, un bărbat care a comis o crimă oribilă, în 2012. Pentru fapta comisă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat definitiv la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Publicat

Posibilitatea extinderii conflictului militar dintre Israel și Iran la nivelul întregului Orient Mijlociu, a redus cererea de active riscante, în timp ce dolarul a cunoscut o apreciere consistentă.

Euro s-a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un drum din comuna Ciuruleasa va fi asfaltat și modernizat, pe o lungime de aproape 1,7 km. Care este valoarea investiției

Publicat

Un drum comunal din comuna Ciuruleasa, care asigură legătura între DN 74 și satul Vulcan, urmează să fie asfaltat pe o porțiune de aproape 1,7 km. Investiția se ridică la peste 1,8 milioane de lei. 

Primăria Ciuruleasa a lansat pe 16 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 161 în satul Vulcan.

Valoarea totală a contractului este estimată la 1.845.000 de lei, fără…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe