Connect with us

Eveniment

Consiliul Judeţean Sălaj are în derulare proiecte de investiţii în sănătate de 70 de milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj are în prezent în derulare proiecte europene de investiţii în domeniul sănătăţii în valoare totală de circa 70 de milioane de lei, majoritatea vizând Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, unitate medicală aflată în subordinea administraţiei judeţene.

Potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, printre cele mai importante proiecte se numără extinderea, modernizarea şi dotarea UPU-SMURD de la SJU Zalău, cu o valoare totală a investiţiei de 21,5 milioane de lei, dotarea şi cu aparatură medicală ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cu o valoare de 11,6 milioane de lei, ambele finanţate prin POR 2014-2020, alături de extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul SJU, cu o valoare de 12 milioane de lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Preşedintele CJ Sălaj a adăugat faptul că alte proiecte importante din domeniul sănătăţii aşteaptă găsirea unor soluţii de finanţare, cel mai probabil prin Programul Operaţional Sănătate, sens în care a purtat discuţii, joi, cu europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, în cadrul vizitei pe care acesta a avut-o la Zalău.

„Sunt convins că împreună, conducerea Partidului Naţional Liberal, dumnealui (Cristian Buşoi n.r.), ca vicepreşedinte care se ocupă de sistemul de sănătate în cadrul partidului, Guvernul României, întreaga coaliţie va găsi soluţii pentru finanţarea unor proiecte urgente pentru sistemul de sănătate, din Sălaj şi din întreaga ţară”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Consiliul Judeţean Sălaj are în derulare proiecte de investiţii în sănătate de 70 de milioane de lei. Ce a precizat eurodeputatul Cristian Bușoi

Proiectele propuse spre finanţare au în vedere, în principal, modernizarea Spitalului Judeţean, prin construirea unui centru oncologic la Zalău, reabilitarea secţiei de psihiatrie, modernizarea blocului operator, realizarea unui heliport şi a unei staţii de cogenerare.

„Vorbim de noul centru oncologic extrem de important pentru judeţul Sălaj, de bloc operator nou, pentru că nu mai putem să facem intervenţii chirurgicale în condiţii de secol trecut.

Pacienţii din judeţul Sălaj au nevoie de condiţii de Uniunea Europeană şi înţeleg că este o prioritate şi trebuie să-şi găsească o sursă de finanţare.

Evident, partea de psihiatrie, foarte importantă, heliportul, pentru că de foarte multe ori sunt cazuri care trebuie duse către centre universitare, acolo unde există resursă medicală foarte bine calificată, profesori universitari, cadre universitare, medici cu foarte multă experienţă şi atunci e foarte mare nevoie pentru a face acest lucru pe calea aeriană sau inclusiv din judeţ, din zone mai puţin accesibile, aduşi de urgenţă pacienţi la Spitalul Judeţean Sălaj, în municipiul Zalău, pentru a-ţi avea grijă de aceşti pacienţi”, a precizat, la rândul său, eurodeputatul Cristian Buşoi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Aproape 2.000 de puieți de gorun, frasin și platin de munte, plantați în zona Cheilor Turzii

Publicat

Chiar dacă mai este un pic de zăpadă, o acțiune de împădurire a avut loc joi în comuna Petreștii de Jos, în zona Cheilor Turzii.

La acțiunea de împădurire au participat angajați ai Consiliului Județean Cluj, împreună cu reprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și voluntari ai CERT Transilvania.

plantare copaci (7)


Aproape 2.000 de puieți de gorun, frasin și platin de munte, plantați în zona Cheilor Turzii

Acțiune de voluntariat a avut ca scop împădurirea unei zone din comuna Petrești de Jos, în zona Cheile Turzii. Astfel, au fost plantați aproape 2.000 de puieți din speciile gorun, frasin și paltin de munte.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Tujamo, unul dintre cei mai iubiți DJ de pe mapamond, se întoarce la Cluj

Publicat

Tujamo, unul dintre cei mai iubiți DJ de pe mapamond, se întoarce la Cluj. Artistul va mixa în data de 8 aprilie la un party organizat în interiorul BT Arena. La eveniment sunt așteptați peste 5.000 de petrecăreți pentru a se bucura de vibe-ul transmis direct din butoane de către îndrăgitul DJ.

mhpl8077

În deschiderea evenimentului, la pupitru vor urca Stan Adrian și Toni Maier, iar atmosfera va fi întreținută de MC Rosso.

Prețul biletelor variază între 50 și 100 de lei, iar acestea pot fi achiziționate online de pe livetickets.ro sau în seara evenimentului de la intrarea în sala polivalentă.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Stația CTP „Dorobanților” din Cluj-Napoca, relocată. Unde vor opri autobuzele 44 și 45

Publicat

Începând din 3 aprilie, stația Dorobanților, de pe strada Teodor Mihali, va fi relocată, anunță reprezentanții Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Stația Dorobanților, de pe strada Teodor Mihali, va fi relocată cu 200 de metri spre Podul Mărăști, înainte de intersecția cu strada Dorobanților.

Stația CTP „Dorobanților” din Cluj-Napoca, relocată. Unde vor opri autobuzele 44 și 45

Liniile deservite de noua stație vor fi 24, 24B, 25, 34, 48 si 48L.

Pentru liniile 44 si 45, stația Dorobanților se desființeaza, călătorii având posibilitatea de a utiliza stația Campus Universitar Vest.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Jaf în Banca Transilvania. 1,3 milioane de lei furaţi din contul unui mort. Cum au procedat hoţii

Publicat

Peste 1,3 milioane de lei au fost furaţi de doi bărbaţi din contul unui decedat, cu ajutorul unei funcţionare bancare, unul dintre suspecţi recunoscând faptele printr-un acord încheiat cu procurorii, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, un bărbat în vârstă de 44 de ani este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (13 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (27 acte materiale), spălarea banilor, uz de fals, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual.

El s-a folosit de o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe