Connect with us

Eveniment

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a votat bugetul orașului pentru anul 2023

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Miercurea-Ciuc, arhivă foto

Bugetul local al orașului a fost votat de  Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc în cadrul unei ședințe desfășurate joi, 2 februarie 2023.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Miercurea-Ciuc, Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a votat bugetul orașului pentru anul 2023 în cadrul ședinței extraordinare de joi, 2 februarie 2023.

Din cele 392,39 milioane de lei, 66% (258,22 milioane de lei) vor fi utilizați pentru dezvoltare, în timp ce restul de 134,17 milioane de lei vor acoperi cheltuielile de funcționare.

Ponderea ridicată, fără precedent în anii precedenți, se datorează fondurilor UE: în acest an, investițiile din cadrul proiectului de mobilitate urmează să atingă un nivel maxim și vor fi lansate alte proiecte de mare valoare.

Ca și anul trecut, consiliul municipal a adoptat bugetul orașului în luna februarie.

„Începem anul 2023 cu un buget solid. De la începutul mandatului nostru am cheltuit deja aproape 114,5 milioane de lei pentru investiții, iar cu economii la secțiunea de funcționare de aproape 83 de milioane de lei în doi ani și jumătate, rămânem în echilibru.

Am preluat administrarea orașului cu economii la investiții de 40 de milioane de lei, iar economiile de funcționare, împreună cu diversele cofinanțări de proiecte, au făcut ca acum să avem o rezervă de investiții de 70,8 milioane de lei.

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a votat bugetul orașului pentru anul 2023. Fondurile europene ajung la 136,64 milioane de lei

Acest lucru va fi foarte necesar, pentru că noi punem în aplicare dezvoltări uriașe, iar cele pe care le pregătim sunt de aceeași amploare.

În fiecare an sprijinim cu sume tot mai mari educația, cultura, sportul, bisericile și încercăm să fim parteneri în toate proiectele sociale și comunitare utile”, a declarat primarul Korodi Attila în cadrul ședinței Consiliului Local.

În ceea ce privește sursele de venit, valoarea veniturilor din impozitul pe venitul persoanelor fizice ar urma să ajungă la 85 de milioane de lei, în creștere cu 11 milioane de lei față de anul trecut, în timp ce suma din rambursări de TVA a crescut cu 38,8%, până la 21,84 milioane de lei.

Fondurile europene se ridică la 136,64 milioane de lei, cele de stat la 39,5 milioane de lei, iar în buget sunt incluse și contribuțiile locatarilor din blocurile care urmează să fie izolate termic – o sumă care depășește 11 milioane de lei.

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a votat bugetul orașului pentru anul 2023. Sprijinul financiar pentru biserici a crescut de la 750.000 de lei la 1 milion de lei

Sprijinul pentru cultură și sport a crescut de asemenea, acesta din urmă fiind stimulat în mare parte de o subvenție de 3,3 milioane de lei pentru Csíki Sport és Rekreatív SRL.

Conform aceleași surse, sprijinul financiar pentru biserici a crescut de la 750.000 de lei la 1 milion de lei, iar datorită eficientizării lucrărilor de întreținere a drumurilor, suma alocată la acest capitol a crescut și ea de la nivelul record de anul trecut, de 6,8 milioane de lei, la 8,6 milioane de lei în acest an.

Acest buget reflectă deja implicațiile financiare ale unor dezvoltări de amploare în anii următori: sunt reflectate și sumele contractelor de finanțare semnate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și al Programului Anghel Saligny.

O prezentare a elementelor de bază ale bugetului este disponibilă aici.

sursa foto: Facebook / Primăria Miercurea-Ciuc, arhivă foto


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Aventura unui tânăr de 18 ani din Zlatna s-a terminat prost: beat, a furat o mașină și s-a răsturnat cu ea pe malul Ampoiului

Publicat

Un tânăr de 18 ani din Zlatna va avea de dat explicații în fața polițiștilor, pentru o aventură care s-a terminat prost. S-a întâmplat în 18 aprilie, dimineața. 

Cazul a fost detaliat de polițiștii din Alba, în buletinul de presă din 18 aprilie. Din câte se pare, tânărul s-a îmbătat și a furat o autoutilitară chiar din curtea firmei la care lucrează. 

Beat și fără carnet, a condus autoutilitara până s-a răsturnat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 lei, de la un magazin

Publicat

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 de lei de la un magazin din Alba Iulia. 

Reprezentanții IPJ Alba au transmis că, la data de 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au indisponibilizat, în vederea confiscării, 52 de articole vestimentare.

Marfa, în valoare de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

UPDATE FOTO: Accident grav pe autostrada A1 zona la Veștem, Sibiu. Impact între un microbuz și un TIR. Trafic blocat

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut joi după-amiaza pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu-Boița, în zona Veștem.

O persoană este prinsă în caroseria unei mașini și alte două ar fi rănite. A fost solicitat elicopter SMURD.

Traficul rutier este blocat la km. 230, zona Veștem, sens Sebeș – Vâlcea, a anunțat IPJ Sibiu. În accident sunt implicate patru autovehicule, din primele date.

Circulația a fost deviată la kilometrul 238, Mohu.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Percheziții ale polițiștilor din Alba, la aproape 3 ani de la tăierea ilegală a unor copaci. Bărbat reținut într-un dosar extins

Publicat

Percheziții ale polițiștilor din Alba, la aproape 3 ani de la tăierea ilegală a unor copaci. Reprezentanții IPJ Alba au explicat că ancheta a fost extinsă în urma unui dosar care vizează fapte din 2021. Un bărbat a fost reținut, iar altul a fost plasat sub control judiciar. 

Polițiștii din Alba au derulat percheziții în legătură cu tăierea ilegală a 45 de copaci din fondul forestier național, zona Sebeș.

Acestea s-au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe