Connect with us

Alba

Construirea centurii ocolitoare pe latura de nord a municipiului Alba Iulia: Consultare publică privind elaborarea PUZ

Publicat



Primăria Alba Iulia a lansat marți în consultare publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea centurii ocolitoare pe latura de nord a municipiului.

Șoseaua cu două benzi va lega giratoriul aflat la ieșirea din municipiu spre Cluj-Napoca de drumul național DN 74, în zona Șard. 

Potrivit documentului, PUZ-ul va crea premisele dezvoltării centurii ocolitoare de nord a municipiului Alba Iulia, care va face legătura între giratoriul centurii actuale (ieșirea spre Cluj-Napoca, zona R.A.R.) și DN 74 (între Micești și Șard).

 

Centura va avea o lungime de 6 kilometri, dintre care 4.256 ml pe teritoriul municipiului Alba Iulia și 1.753,95 ml pe teritoriul comunei Ighiu.

Zona în care urmează să fie dezvoltată centura ocolitoare de nord a municipiului Alba Iulia, este compusă dintr-o serie de suprafețe de teren cu specificitate diferită, și anume:

  • Zona cea mai apropiată de giratoriul centurii existente a fost cândva ocupată de plantații de viță de vie, terasările specifice încă fiind vizibile. (cca 1.250 m lungime măsurat din giratoriu existent)
  • Următorea zonă este ocupată de terenuri agricole orientate NORD VEST – SUD EST, până în zona…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

CoBuild, festivalul pasionaților de utilaje, și-a deschis astăzi porțile (P)

Publicat

Festivalul CoBuild și-a deschis astăzi larg porțile și a primit vizitatori din toate colțurile țării, dornici să descopere cele mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și autovehicule. CoBuild are loc în Ciugud, județul Alba, iar pasionații de echipamente de construcții mai au la dispoziție zilele de vineri și de sâmbătă pentru a vedea și testa utilaje și tehnologii de ultimă generație.

CoBuild a adus împreună producători și furnizori de echipamente de construcții, companii din domeniile transporturi și auto, precum și reprezentanți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Intervenție pirotehnică în satul Lunca din comuna Valea Lungă. A fost descoperit un posibil proiectil rămas neexplodat

Publicat

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba intervine joi, în jurul orei 18:10, în satul Lunca din comuna Valea Lungă, pentru ridicarea unui posibil proiectil. 

Potrivit ISU Alba, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia se deplasează în satul Lunca, comuna Valea Lungă, pentru asanarea unui posibil proiectil rămas neexplodat.

La fața locului intervine o autospecială pirotehnică.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Două persoane din Alba au vrut să primească gratuit câte un Iphone 11, dar vor merge la închisoare. Ce plan au pus în aplicare

Publicat

Două persoane din Alba, un bărbat și o femeie, au pus la cale un plan prin care să primească gratuit două telefone Iphone 11 Pro Max. Însă, în urma planului cei doi au ajuns să fie cercetați pentru înșelăciune, iar recent condamnați. 

Au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia, în data de 15 mai, la închisoare cu executare. 

Condamnarea a venit la patru ani de la comiterea faptei.

Modul în care aceștia au procedat este unul simplu. În linii mari aceștia au încheiat un contract de telefonie mobilă cu o firmă din Alba Iulia. Pe lângă contractul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar și universitar 2024 – 2025, aprobate de Guvern

Publicat

Guvernul a aprobat în ședința de joi cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat şi pentru învățământul superior de stat, în anul şcolar/universitar 2024 – 2025. 

Astfel, printr-o hotărâre au fost stabilite numărul de locuri disponibile pentru școlarizarea copiilor, elevilor și studenților pentru anul școlar/universitar 2024-2025, inclusiv pentru etnici români din afara granițelor, cetățeni români cu domiciliul stabil în străinătate și pentru cetățeni străini în baza documentelor bilaterale în vigoare și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe