Connect with us

Eveniment

Consultările pentru actualizarea PNRR, finalizate; documentul cu noile propuneri integrate va fi transmis Comisiei Europene

Published

on



Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a finalizat seria de consultări interministeriale şi dezbateri publice pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar pe parcursul următoarelor două săptămâni propunerile primite vor fi integrate şi documentul va fi transmis Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al MIPE, actualizarea PNRR urmăreşte să integreze criteriile stabilite recent prin Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi contribuţia tuturor părţilor implicate în identificarea, conturarea şi elaborarea de proiecte care să ţintească reformarea celor mai importante sectoare din România.

„Am notat în toată această perioadă o serie de idei, atât din mediul public, cât şi din cel privat, care se pot transforma în reforme şi investiţii care să răspundă priorităţilor celor şase piloni ai PNRR. Urmează partea de structurare şi integrare a acestora într-un document coerent care să contureze reforme esenţiale pentru România. Interesul participanţilor care au venit în număr impresionant arată că putem fi optimişti şi mizăm pe implicarea reală a tuturor la implementarea acestor iniţiative”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

După stabilirea calendarului consultărilor, primele runde au vizat schimbul interministerial de idei şi informaţii tehnice, fiind organizate grupuri de lucru pe fiecare domeniu tematic.

Tot în prima parte a lunii au fost organizate dezbaterile publice cu partenerii din mediul de afaceri şi ONG-uri, în scopul identificării şi centralizării tuturor ideilor de reformă propuse pentru a fi incluse în PNRR.

La cele 13 dezbateri publice s-au înscris peste 3.900 de persoane, iar 78% dintre acestea s-au înscris la cel puţin două evenimente.

Dezbaterile au fost transmise live pe pagina de Facebook a MIPE. Acestea au adunat un total de 80.000 de vizionări în mediul online. De asemenea, în această perioadă au fost înregistraţi peste 13.000 de noi utilizatori ai website-ului www.mfe.gov.ro.

La consultările şi dezbaterile organizate pe parcursul a trei săptămâni au avut intervenţii Dan Barna (viceprim-ministru), Raluca Turcan (ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale), Claudiu Năsui (ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului), Vlad Voiculescu (ministrul Sănătăţii), Nechita-Adrian Oros (ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Dragoş Pîslaru (europarlamentar şi raportor PE pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă), Elena Tudose (secretar de stat cabinet viceprim-ministru), Cristian Buşoi (preşedinte Comisia pentru Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European), Silvia Dinică (senator), Raed Arafat (secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă), Gabriel Carnariu (preşedinte Consiliul Tineretului din România), Ciprian Păsăilă (secretar general Ministerul Tineretului şi Sportului), Radu Szekely (secretar de stat Ministerul Educaţiei), Andrei Popescu (coordonator Corpul European de Solidaritate), Emil Boc (preşedinte AMR) şi alţii.

„Avem o comunicare continuă cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a ne asigura că fiecare componentă şi reformă propusă se încadrează în condiţionalităţile cerute şi de asemenea că toate propunerile respectă obligaţiile de verde, digital precum şi principiul de a nu afecta semnificativ mediul; totodată lucrăm împreună cu reprezentanţii Comisiei şi cu cei ai Ministerului de Finanţe la definitivarea mecanismului financiar şi de implementare precum şi la cel de control ale PNRR”, a declarat Marius Vasiliu, secretar de stat MIPE.

Procesul de actualizare a PNRR a fost demarat la finalul lunii ianuarie, imediat după aprobarea de către Guvernul României a Memorandumului „Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”. Pentru a facilita transmiterea de propuneri pentru actualizarea PNRR, MIPE a pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi o fişă pentru reforme şi investiţii. Documentul este disponibil la adresa www.mfe.gov.ro/pnrr. AGERPRES/(AS – editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Echinocțiul de toamnă 2024. Momentul din acest weekend în care ziua este egală cu noaptea. Începe toamna astronomică

Published

on

Echinocțiul de toamnă 2024. În acest weekend, se produce momentul ce marchează începutul toamnei astronomice. Ziua este aproximativ egală cu noaptea.

Longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180 de grade.

Din punct de vedere astronomic trecerea la anotimpul toamna are loc odată cu echinocţiul de toamnă, moment în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocţiul de primăvară (în luna martie) şi echinocţiul de toamnă (în luna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

FOTO. Zilele Recoltei la Cluj-Napoca. Gospodinele, invitate să cumpere legume și fructe pentru ”a pune pe iarnă”

Published

on

Zilele Recoltei la Cluj-Napoca au loc până duminică pe platoul din fața Sălii Sporturilor ”Horia Demian” și adună aproximativ 120 de mici întreprinzători și fermieri clujeni care oferă celor interesați fructe și…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Evenimente de weekend în Alba: Târgul Agraria la Ighiu, soluții de energie verde la Alba Iulia, festival dacic la Cugir. PROGRAM

Published

on

Evenimente de weekend în Alba. În următoarele două zile, sunt organizate evenimente în mai multe locații din județ. La Alba Iulia sunt prezentate soluții pentru energie verde și vor fi concerte la Palatul Principilor.

La Oarda va fi festivalul ”La ceaune”. La Ighiu vor fi standuri cu produse de toamnă – Târgul Apulum Agraria, iar la Aiud este Ziua Recoltei și concurs de baschet.

La Cugir este sărbătoarea toamnei și festival dacic.

Evenimente de weekend în Alba. Târgul Apulum Agraria 2024 la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Incendiu într-o gospodărie din Aiud. Intervin pompierii, cu o autospecială de stingere

Published

on

Incendiu într-o gospodărie din Aiud. Detașamentul de pompieri din municipiu intervine pentru localizarea si stingerea unui incendiu semnalat pe strada Brazilor.

Este vorba despre un incendiu izbucnit la o anexă gospodarească, potrivit ISU Alba.

Pompierii s-au deplasat cu o autospecială de stingere și un echipaj de prim ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement