Connect with us

Alba

Control ITM Alba în urma unui protest spontan la RER VEST. Ce concluzii au tras inspectorii

Publicat



În urmă cu câteva zile, la punctul de lucru din Tărtăria al operatorului RER VEST a avut loc un protest spontan informează inspectorii ITM Alba într-un comunicat de presă. 

Angajații au fost nemulțumiți de drepturile salariale acordate și din acest motiv au hotărât să protesteze. Pentru cinci dintre salariații aflați în perioada de probă, firma a dispus încetarea contractului de muncă, au mai precizat inspectorii ITM Alba. 

În urma protestului inspectorii ITM Alba au făcut o serie de verificări.

”La punctul de lucru verificat desfășoară activitate  un număr de 51 salariați încadrați în muncă în baza contractelor individuale de muncă cu normă intreagă 8 ore/zi încheiate în forma scrisă, înregistrate și transmise în termenul legal, în registrul general de evidență al salariaților în format electronic.

Salariile sunt negociate la data incheierii contractului individual de muncă cu garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, iar pe parcursul derulării acestuia, salariile sunt renegociate, în funcție de performanțele individuale  ale fiecărui salariat.

În timpul controlului inspectorii de muncă au avut discuții cu toți salariații aflați în activitate la punctul de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident între două autoturisme, la Aiud: Un tânăr de 20 de ani a fost rănit

Publicat

Accident între două autoturisme, la Aiud: Un tânăr de 20 de ani a fost rănit și a fost transportat la spital. 

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, accidentul s-a produs la data de 16 mai 2024, în jurul orei 15.00.

Un bărbat de 38 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Aiud.

În urma accidentului, șoferul celui de-al doilea autoturism, tânărul de 20 de ani, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

(P.E.) Traian Gligor, primarul comunei Bistra: Peste 16 milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea comunei Bistra

Publicat

Dragi locuitori ai comunei Bistra,

În primul rând, vreau să vă mulțumesc că mi-ați acordat sprijinul și încrederea dumneavoastră, în acești ani, în care am construit împreună o comună frumoasă.

De asemenea, le mulțumesc colegilor din Primărie, consilierilor locali și tuturor partenerilor cu care am lucrat în echipă și am pus în practică proiecte care poate pentru mulți păreau imposibil de realizat.

Peste 16 milioane de euro este suma pe care am atras-o pentru modernizarea comunei noastre. Am investit în infrastructura rutieră, educație, sport,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Noaptea Muzeelor 2024: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi ÎNCHIS. Anunțul instituției

Publicat

Noaptea Muzeelor 2024: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi ÎNCHIS. Instituția nu organizează în acest an Noaptea Muzeelor, au anunțat vineri reprezentanții ei. 

Este vorba despre o acțiune de protest care are loc la nivel național, având în centru salarizarea personalului.

Angajații nu sunt în grevă (Noaptea Muzeelor fiind organizată în afara programului de lucru) ci au decis pur și simplu că nu vor participa.

Reprezentanții muzeului din Alba Iulia au transmis că programul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, este cel obișnuit: 10-18.00.

Muzeul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Balul de Caritate Rotary Club Alba Iulia 2024. Strângere de fonduri pentru achiziționarea de ochelari de vedere pentru copii

Publicat

Desfășurat la Domeniile Mar’tinutzi din Vințu de Jos, Balul de Caritate Rotary Club Alba Iulia 2024 a demonstrat încă o dată că atunci când comunitatea se mobilizează pentru o cauză nobilă, rezultatele pot fi de excepție. A fost un eveniment de neuitat, un adevărat regal, într-o atmosferă festivă, distinsă și sofisticată, care a marcat împlinirea a 29 de ani de istorie Rotary la Alba Iulia.

Au dat curs invitației președintelui Gheorghe Mircescu aproximativ 180 de persoane, oameni cu suflet mare, care s-au alăturat cu bucurie inițiativei Clubului de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe