Connect with us

Alba

Copiii celor care au murit pe front vor putea primi indemnizații, ca și veteranii, invalizii sau văduvele de război

Publicat


Persoanele care și-au pierdut părinții pe front ar putea primi indemnizație și alte beneficii similar veteranilor, invalizilor sau văduvelor de război. Un proiect în acest sens a fost adoptat tacit de Senat și ajunge la vot în Camera Deputaților.

Copiii celor decedați pe front, în prizonierat sau ca urmare a rănilor ori bolilor contractate pe front sau în prizonierat ar urma să beneficieze de indemnizația lunară în valoare de 600 de lei (stabilită de Legea 49/1991) și de indemnizația de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

Copiii celor care și-au pierdut viața pe front sau în prizonierat vor avea și beneficii stabilite de Legea 44/1994: șase călătorii, dus-întors, gratuite cu trenul în fiecare an, scutirea de la plata a 50% din costurile cu abonamentul telefonic sau de radio și televiziune ori bilete de tratament în stațiunile balneoclimaterice, potrivit avocatnet.ro.

Măsurile ar urma să fie aplicate din 1 septembrie 2022, după includerea în bugetul de stat a sumelor necesare.

Inițiatorii motivează propunerea prin îndeplinirea “datoriei morale pe care…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Aiud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 25 aprilie

Publicat

sediul electrica

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Joi, 18 aprilie

  • Șpring – orele 8.00-15.00 (7…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii. În România, a fost marcată pentru prima dată în Ardeal

Publicat

ziua mondiala a vocii

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii este sărbătorită în fiecare an la această dată, pentru a evidenția importanța vocii umane în comunicare, în exprimarea emoțiilor și în conexiunea umană.

Această zi își propune să aducă conștientizare asupra sănătății vocale, precum și asupra problemelor și tulburărilor legate de voce.

Ziua Mondială a Vocii este o oportunitate de a sublinia importanța menținerii sănătății vocale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amendă de 1000 de lei la Aiud pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe trotuar. Cum a fost identificată

Publicat

O persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe trotuar a fost amendată cu 1000 de lei la Aiud. Poliția locală caută și alte persoane care aveau același obicei. 

”Am constatat că în noua zonă de agrement și recreere amenajată pe strada Avram Iancu, zonă frecventată de tot mai mulți aiudeni, se consumă semințe ale căror resturi se aruncă pe jos.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere, Poliția Locală a identificat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bacalaureat 2024. Anunțul Ministrului Educației despre subiectele la examen. Ce măsuri sunt luate în calcul

Publicat

Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut precizări despre subiectele la examen. Potrivit acesteia, examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului.

Subiectele nu sunt grele şi sunt create pentru nivelul mediu, a declarat Deca.

„Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe