Connect with us

Eveniment

Coronavirus: Brazilia a depăşit pentru prima dată 2.000 de morţi în 24 de ore

Publicat



Brazilia a deplâns miercuri pentru prima dată mai mult de 2.000 de morţi cauzate de COVID-19 în 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii, care a raportat 2.286 de decese noi, notează AFP.

Această ţară cu 212 de milioane de locuitori, a doua cea mai îndoliată din lume după Statele Unite, numără în prezent 270.656 de morţi cauzate de coronavirus, cu 11,2 milioane de persoane infectate.

Brazilia şi-a doborât deja recordul de decese zilnice marţi (1.972) şi a înregistrat miercuri 79.876 de cazuri noi confirmate, al treilea cel mai grav total de la începutul pandemiei.

„Suntem în cel mai sever moment al pandemiei din Brazilia, rata transmisiei cu mutaţiile face pandemia şi mai gravă. Anul 2021 va fi în continuare foarte dur”, a declarat pentru AFP Margareth Dalcolmo, pneumologă şi cercetătoare la Fiocruz, un bine-cunoscut institut de sănătate publică.

Vaccinarea a început târziu în această ţară imensă de dimensiuni continentale şi într-un ritm încă lent: 8,8 milioane de persoane (4,2% din populaţie) au primit o primă doză de vaccin, 3,05 milioane au primit a doua doză.

După numeroase avertismente din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a venit rândul miercuri Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS) să îşi exprime îngrijorarea.

„Situaţia din Brazilia este foarte preocupantă. Acest lucru ne aminteşte că zonele deja grav afectate de virus sunt încă foarte vulnerabile la noi infecţii”, a estimat directorul OPS Carissa Etienne.

„Nu trebuie să aşteptăm ca sistemele de sănătate să fie saturate pentru a implementa măsuri de sănătate publică”, a adăugat ea.

Majoritatea statelor braziliene au înăsprit restricţiile săptămâna trecută, în ciuda negării preşedintelui de extremă-dreaptă, Jair Bolsonaro, care a minimizat în mod constant pandemia şi s-a opus oricărei închideri a magazinelor, numele păstrării locurilor de muncă.

În cursul unei ceremonii oficiale de promulgare a unei legi care autorizează cheltuieli suplimentare pentru achiziţionarea de vaccinuri, Jair Bolsonaro a adoptat miercuri un discurs mai moderat decât de obicei, chiar folosind, moment rar, o mască de protecţie.

„Să avem încredere în guvern, în Ministerul Sănătăţii”, care lucrează cu „seriozitate şi responsabilitate”, a declarat şeful statului, a cărui gestionare haotică a pandemiei este totuşi puternic criticată de specialiştii în sănătate publică.

Cu câteva ore mai devreme, el a fost aspru criticat de fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care le-a recomandat brazilienilor „să nu urmeze niciuna dintre deciziile imbecile luate de preşedintele ţării şi de Ministerul său al Sănătăţii”. AGERPRES/(AS – editor: Alic Mîrza)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident GRAV la Cărpiniș. O persoană ar fi rămas încarcerată și ar fi inconștientă după o coliziune între două mașini

Publicat

Accident GRAV la Cărpiniș, produs miercuri seară. Reprezentanții ISU Alba au transmis că, din primele informații, se pare că o persoană ar fi rămas încarcerată și ar fi inconștientă după o coliziune între două mașini. 

”Sectia de pompieri Câmpeni intrervine pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un accident rutier produs pe DN 74, pe raza localității Cărpiniș.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre 2 autovehicule implicate și este posibil ca o persoană să fi rămas…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Noutăți pentru cei care beneficiază de pensie de invaliditate sau de urmaș. Anunțul directorului Casei de Pensii Cluj

Publicat

Noua Lege a pensiilor, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, aduce modificări pentru anumite categorii de beneficiari.

Potrivit directorului Casei de Pensii Cluj, Mariana Nicoleta Sălciuan, sunt nouăți în ceea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Dragoș Damian: Doi ardeleni, despre Planul Draghi: No! Nu așa am tăt spus și noi? Mintenaș să avem fabrici și uzine peste tot

Publicat

Nimeni nu a citit (în engleza) cele peste 500 de pagini ale planului Mario Draghi, astfel încât probabil că statele membre ar trebui să facă sesiuni de popularizare, pentru ca lumea să înțeleagă că planul (Mario Draghi al)…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ediție specială Dacia Logan, la două decenii de la apariția modelului. Cât va costa și ce noutăți aduce

Publicat

Producătorul de autovehicule Dacia lansează o ediție aniversară a modelului Logan, intitulată Dacia Logan XX Special Edition.

Lansarea s-a produs în contextul împlinirii a 20 de ani de la apariția pe piață a primei generații Dacia Logan.

Puterea Loganului în gama producătorului de la Mioveni a scăzut la nivel global, fiind dominat în vânzări de Sandero și Duster. Modelele se bucură de un real succes pe foarte multe piețe, inclusiv în Europa Occidentală.

Cu toate acestea, România rămâne una dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate