Connect with us

Eveniment

Coronavirus/ GCS: Cinci judeţe în zona roşie – Timiş, Cluj, Ilfov, Maramureş şi Braşov

Publicat



Cinci judeţe rămân în zona roşie, cele mai multe cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori fiind în Timiş – 5,35, în creştere faţă de ziua anterioară de la 5,24, şi în Cluj – 3,40, în scădere uşoară faţă de miercuri, când incidenţa a fost de 3,42, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Se menţin în zona roşie judeţul Ilfov, cu 3,07 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când a avut 3,04, şi judeţul Maramureş, unde rata este de 3,01, în scădere faţă de ziua precedentă când incidenţa a fost de 3,04.

Tot în zona roşie rămâne şi judeţul Braşov, cu 3,14 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, după ce cu o zi în urmă a avut 3,04.

Municipiul Bucureşti se situează în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, cu 2,79 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când înregistra 2,71.

 

!function(e,i,n,s){var t=”InfogramEmbeds”,d=e.getElementsByTagName(„script”)[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement(„script”);o.async=1,o.id=n,o.src=”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”,d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,”infogram-async”);

Alte 12 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3), cele mai ridicate rate de infectare fiind în Hunedoara – 2,59, Alba – 2,31, Sălaj – 2,30, Satu Mare – 2,08, Gorj – 2,06.

Un număr de 24 de judeţe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Buzău – 0,71, Călăraşi – 0,78, Harghita – 0,75, Prahova – 0,76.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 643 şi judeţele Timiş – 372, Braşov – 200, Cluj – 190, Constanţa – 158, Dolj – 153, Ilfov – 138, Bihor – 119, Iaşi – 113, Neamţ – 110, Maramureş – 105, Bacău – 101.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Covasna şi Harghita – câte 17, Călăraşi – 26, Tulcea – 28, Mehedinţi – 29.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citeşte şi:

 

* GCS: 4.271 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; teste efectuate în ultimele 24 de ore – peste 35.000

 

* Coronavirus/ GCS: 1.070 de pacienţi – la terapie intensivă; persoane internate – 9.035

 

* GCS: 98 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore; de la începutul pandemiei – 20.684 de decese
sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Ce semnifică data de 8 mai în istoria acestei organizații

Publicat

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este sărbătorită în fiecare an pe 8 mai pentru a marca nașterea mișcării Crucii Roșii.

Acest eveniment internațional recunoaște contribuțiile semnificative ale organizațiilor Crucii Roșii și Semilunii Roșii la furnizarea de ajutor umanitar, asistență medicală și protecție pentru cei aflați în dificultate în întreaga lume. Iată mai multe informații despre Ziua Mondială a Crucii Roșii:

Originea mișcării Crucii Roșii: Mișcarea Crucii Roșii a fost fondată de Henri Dunant în 1863, după ce a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

8 mai: Sfântul Apostol Ioan sau Ioan Evanghelistul, sărbătorit în Biserica Ortodoxă. Contradicțiile din jurul acestor nume

Publicat

8 mai: Sfântul Apostol Ioan sau Ioan Evanghelistul este sărbătorit în calendarul ortodox la această dată.

Totuși, există controverse cu privire la faptul că Apostolul Ioan și Ioan Evanghelistul ar fi una și aceeași persoană. 

Autorul Evangheliei după Ioan este considerat, în mod tradițional, una și aceeași persoană cu Apostolul Ioan. Totuși, datele arată că nu ar fi chiar așa.

Datarea evangheliei după Ioan între 90-120 e.n., precum și faptul că autorul textului nu cunoaște exact geografia Palestinei, a exclus posibilitatea ca autorul acestei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Institutul ”Matei Balș” București: Florin Piersic nu este la Terapie Internsivă, ci internat pe o secție normală

Publicat

Actorul Florin Piersic a ajuns, marți seara, la ora 22,30 la Institutul de Boli Infectioase „Matei Balș” din București, acesta fiind transferat cu un avion SMURD de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la cererea sa și a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. FOTO. Florin Piersic a ajuns la București cu un avion SMURD. Va fi internat la Institutul „Matei Balș”

Publicat

Florin Piersic a ajuns mrți seara la București cu un avion SMURD. Actorul clujean a fost dus apoi cu ambulanța la Institutul Matei Balș unde va fi internat pentru tratament.

Florin Piersic a fost internat până…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe