Connect with us

Eveniment

Coronavirus/ GCS: Judeţele Timiş şi Maramureş – în continuare în zona roşie

Publicat



Judeţul Timiş se menţine în zona roşie, cu 4,78 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, iar judeţul Maramureş rămâne în zona roşie cu o incidenţă de 3,13, a anunţat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Municipiul Bucureşti se situează în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, cu 2,46 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de vineri (2,47).

Alte 12 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3), cele mai ridicate rate de infectare fiind în Cluj – 2,91, Ilfov – 2,88, Braşov – 2,85, Alba – 2,32.

Un număr de 28 de judeţe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Vrancea – 0,72, Prahova – 0,67, Buzău – 0,66, Harghita – 0,65 şi Călăraşi – 0,63.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 457 şi judeţele Timiş – 342, Cluj – 266, Braşov – 174, Constanţa – 125, Hunedoara – 114, Dolj – 106, Ilfov – 103 şi Iaşi – 91.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Călăraşi şi Tulcea – câte 19, Covasna – 22, Harghita – 23 şi Mehedinţi – 26.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Doi elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor susține un recital de chitară clasică la Museikon

Publicat

Museikon organizează un recital de chitară clasică în data de 19 septembrie 2024. Interpreții muzicali sunt doi elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:30, cu ocazia vernisajului expoziției „O arheologie a picturii transilvănene de șevalet. Colecția Ioan Bizău”.

Sursa foto: pagina oficială de Facebook a Museikon

„Invitați speciali ai evenimentului sunt Anastasia Tudor și Dragoș Tudor, multipli laureați la concursuri naționale și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Momentul impactului: Accidentul de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Poligonului din Alba Iulia

Publicat

Momentul impactului dintre două mașini de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Poligonului din Alba Iulia a fost surprins de o cameră video. 

Este vorba despre un accident rutier care s-a produs miercuri, 18 septembrie, în jurul orei 9.00. 

În video-ul surprins se poate observa cum o mașină intră în intersecție și este izbită de un alt autoturism. În urma impactului prima mașină s-a răstrunat pe carosabil.

La scurt timp după producerea accidentului rutier, la fața locului au intervenit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ce firme modernizează Palatul de Justiție Cluj-Napoca. Valoarea contractului, 67 de milioane de euro

Publicat

Asocierea Bog’Art (lider) – Athenaeum Construct – Popp & Asociatii, ACI Cluj – UTI Construction and Facility Management – Electroproiect, alaturi de Schindler Romania, ca subcontractant, a castigat contractul de modernizare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

CALENDAR Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Cum vor fi organizate testările pentru elevi

Publicat

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Datele de organizare a testărilor au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea se vor organiza în luna mai.

Pentru o mai bună înțelegere a nivelului de competență al copiilor, de anul acesta, rezultatele la aceste evaluări vor fi consemnate sub formă de punctaje, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

La clasa a II-a, testarea va dura 45 de minute. La clasele a IV-a și a VI-a, fiecare testare va fi de 60 de minute.

Rezultatele nu se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate