Connect with us

Eveniment

Coronavirus în Paraguay: Preşedintele contestat remaniază guvernul

Publicat


Preşedintele Paraguayului, Mario Abdo Benitez, a anunţat sâmbătă o remaniere a guvernului după manifestaţii violente cerându-i demisia din cauza gestionării deficitare a pandemiei de COVID-19, transmit AFP şi EFE.

 

 Foto: (c) NATHALIA AGUILAR/EPA


Într-un mesaj adresat naţiunii, Mario Abdo Benitez a indicat că vor avea loc schimbări de persoane la conducerea a trei ministere şi a cabinetului civil al preşedinţiei. El a declarat că va face cunoscute numele noilor responsabili în curând.

„Sunt conştient că cetăţenii aşteaptă schimbări şi le voi face”, a afirmat şeful statului într-un discurs televizat. „Voi numi noi miniştri la ministerele sănătăţii, femeilor, educaţiei şi la cabinetul civil şi vom continua în această săptămână să studiem alte schimbări”, a spus el.

Ministrul sănătăţii, Julio Mazzoleni, şi-a anunţat demisia de vineri, după o întâlnire cu preşedintele Abdo.

 

Foto: (c) NATHALIA AGUILAR/EPA


Julio Mazzoleni a fost aspru în ultimele zile de parlamentari şi de sindicatele lucrătorilor din domeniul sănătăţii. Senatul adoptase joi cu 30 de voturi din 45 o rezoluţie prin care i se cerea să se retragă.

Vineri, manifestaţiile în semn de protest faţă de modul în care executivul gestionează pandemia şi cerând demisia preşedintelui Abdo au degenerat în jafuri şi ciocniri cu poliţia.

Altercaţiile s-au soldat cu 21 de răniţi, potrivit unor informaţii prezentate sâmbătă de surse medicale.

 

Foto: (c) NATHALIA AGUILAR/EPA


În incidentele de vineri, mai multe grupuri au jefuit magazine şi au spart geamurile maşinilor parcate.

Pompierii au trebuit să intervină pentru a opri un incendiu în clădirea Ministerului Economiei declanşat de cocktailuri Molotov.

Tineri manifestanţi au pătruns şi în sediul poliţiei pe care l-au devastat, au declarat la televiziune purtători de cuvânt ai forţelor de ordine.

 

Foto: (c) NATHALIA AGUILAR/EPA


Sâmbătă, circa 5.000 de persoane au manifestat din nou la Asuncion, de această dată fără incidente. Participanţii au scandat „Abdo demisia!”, afirmând că preşedintele şi echipa lui sunt un „guvern corupt”.

Pandemia de coronavirus este în plină expansiune în Paraguay.

Bilanţul oficial anunţat sâmbătă a raportat 165.811 cazuri de contaminare cu coronavirusul şi 3.278 de decese pentru o populaţie de peste 7 milioane de locuitori. AGERPRES/(AS – editor: Alic Mîrza, editor online: Alexandru Cojocaru)

Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Cinematografele, sălile de spectacole și teatrele s-ar putea redeschide la 1 iunie – Regulile de acces

Publicat

De la 1 iunie spațiile în care se desfășoară spectacole, precum și cinematografele s-ar putea redeschide. Ministerul culturii propune acest lucru și vine și cu o serie de reguli și scenarii de urmat. Acestea vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de către Ministerul Culturii cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîţu, scrie digi24.ro

Adeverinţă de vaccinare anti-COVID sau test RT-PCR negativ – pentru spectacolele în spaţii închise

Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, un test RT-PCR negativ, realizat cu maximum…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Brasov

Misiune pentru salvarea unor alpiniști, în Munții Făgăraș. A fost solicitat elicoperul SMURD

Publicat

Mai multe echipaje de salvare încearcă să ajungă la locul în care s-au adăpostit trei alpiniști. Aceștia au solicitat ajutor din cauza unor probleme medicale. Misiunea se desfășoară în Munții Făgăraș.

Reprezentanții Salvamont au anunțat că cei trei alpiniști s-au adăpostit lângă lacul Călțun din Munții Făgăraș. Un alpinist s-a accident grav la picior și colegii săi au solicitat ajutor.

Către locul indicat de alpiniști se îndreaptă elicopterul SMURD și o echipă a Salvamont Argeș. Salvamontiștii s-au mobilizat deoarece vântul puternic de pe munte ar putea împiedica elicopterul să ia victima.

„Apel din partea a trei alpiniști care au făcut bivuac lângă lacul Călțun, unul dintre ei având ligamentele rupte la genunchi. În acest moment, intervine elicopterul 340 Tg. Mureș, echipa de sol a Salvamont Argeș acționând terestru, în eventualitatea că elicopterul nu se poate apropia din cauza vântului”, au anunțat reprezentanții Salvamont Argeș, pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

Romania24.ro

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook : Aurel Stefăneșcu, diriginte de șantier ” Această meserie este extraordinară. Făr…

Publicat

Aurel Stefăneșcu, diriginte de șantier ” Această meserie este extraordinară. Fără teren și șantier sunt mort”

Aurel Stefăneșcu este un exponent al unei vieți frumoase petrecute pe șantier din dragoste pentru meseria de inginer. În cadrul unui interviu, acesta a mărturisit ce-l leagă de șantier și de oamenii cu care a lucrat de-a lungul timpului în locurile unde ”și-a lăsat inima și zilele”.

”Aproape permanent am fost plecat de acasă”

„Am experiență de 50 de ani și am lucrat pe loturi de autostrăzi A2 Cernavodă –Constanța A1, București-Ploiești și A10 Sebeș-Turda lotul 4.
Această meserie este extraordinară. Fără teren și fără șantier sunt mort.
Sunt pensionat și mă tot cheamă. Încă vor să… Meer
Facebook / CNAIR

Citește mai departe

Alba

Pasaj nou peste calea ferată, de forma unui cort țigănesc stilizat, la Blaj. Cât va costa realizarea proiectului unic în România

Publicat

Realizarea unui nou pasaj superior peste calea ferată în municipiul Blaj a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre un proiect pentru înlocuirea „Podului Minciunilor”. 

Soluția propusă este unică în România, noul pod având forma unui cort țigănesc stilizat, cu cinci benzi de circulație. Trotuarele și pistele de biciclete urmează să fie protejate de tuneluri de sticlă. Investiția se ridică la peste 13,1 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 16 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Realizare pasaj superior peste calea ferată (înlocuire „Podul Minciunilor”) în municipiul Blaj”.

Valoarea totală estimată este de 13.191.188,06 de lei, fără TVA.

Citește și Bani adevărați pentru Podul Minciunilor de la Blaj. Proiectul a primit 7 milioane de lei de la Guvern, după aprobarea bugetului

Potrivit studiului de fezabilitate, prin construirea noului pasaj se va realiza îmbunătățirea calității vieții în municipiul Blaj și se vor asigura servicii publice la un înalt nivel calitativ care să corespundă cerințelor vieții urbane moderne acesta fiind și obiectivul general al…
Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe