Connect with us

Eveniment

Coronavirus/Marea Britanie: Toţi adulţii vor primi un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie

Published

on



Toţi adulţii din Marea Britanie vor primi prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie, a declarat sâmbătă premierul Boris Johnson înaintea unui anunţ planificat pentru luni despre măsuri de redeschidere prudentă a economiei, informează Reuters.

Boris Johnson va prezenta luni o foaie de parcurs privind relaxarea celui de-al doilea lockdown naţional impus în Anglia, după ce a atins, la jumătatea lunii februarie, obiectivul de a vaccina 15 milioane de britanici din categorii ale populaţiei cu risc ridicat de contaminare.

Marea Britanie intenţionează acum să vaccineze, cu o primă doză, populaţia de peste 50 de ani până pe 15 aprilie, conform anunţului făcut de guvern, după ce indicase anterior ca termen luna mai.

Dacă toţi adulţii vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iulie, se va depăşi termenul stabilit anterior, care prevedea încheierea acestui proces până în toamnă.

„Vom urmări acum să administrăm o doză fiecărui adult până la sfârşitul lunii iulie, ajutându-i mai întâi pe cei mai vulnerabili dintre noi, şi să luăm măsuri suplimentare pentru a relaxa unele din restricţiile în vigoare”, a declarat Boris Johnson.

„Dar nu ar trebui să existe nicio îndoială: calea de ieşire din lockdown va fi una precaută şi graduală, întrucât continuăm să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur”.

Până în prezent, Marea Britanie a administrat o primă doză de vaccin la 17.2 milioane de persoane, peste un sfert din totalul populaţiei de 67 de milioane de locuitori.

Au fost lansate două vaccinuri, Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca, iar sfatul oficialilor britanici este că poate exista un decalaj de 12 săptămâni între administrarea celor două doze. AGERPRES/(AS – autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Ați văzut-o? O femeie din Sebeș a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Poliția și familia o caută

Published

on

Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 septembrie 2024, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către o femeie din municipiul Sebeș cu privire la faptul că, la data de 16 septembrie 2024, nepoata sa, BORCA PETRONELA-MARIA, din Sebeș, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Femeia are…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

FOTO. Avioane de vânzare la expoziția de pe aerodromul clujean Dezmir. Aparat de zbor la preț de mașină

Published

on

Clujenii cu dare de mână au avut posibilitatea de a cumpăra … avioane. Acest lucru s-a întâmplat, sâmbătă, la AeroExpoFest care a avut loc pe Aerodromul Dezmir de lângă Cluj-Napoca. 

La eveniment au fost…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

UPDATE. Băiatul dispărut la Cluj-Napoca de 16 ani și căutat de familie a fost găsit

Published

on

Un băiat de 16 ani din Cluj-Napoca este dat dispărut de familie, care îl caută.

Andrei Berki a plecat în cursul zilei de 20 septembrie, în jurul orei 22.00, de la locuința situată în cartierul Someșeni din…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

VIDEO: Tocană de oaie la ceaun și balmoș ardelenesc. Secretele preparatelor, dezvăluite de Romanul bucătar de la Bucerdea Vinoasă

Published

on

Secretele delicioasei tocanei de oaie la ceaun și ale balmoșului sunt dezvăluite de Romanul bucătar de la Bucerdea Vinoasă, la Târgul Apulum Agraria din Ighiu. Reporterii Alba24 l-au întâlnit pe Ioan Miclea în timp ce prepara cele mai bune feluri de mâncare tradițională locală.

Cunoscut și după participarea la mai multe ediții ale emisunilor ”Chefi la cuțite” sau ”MasterChef”, Ioan Miclea vorbește cu naturalețe despre cum pot fi gătite cele mai bune preparate.

În trei ceaune mari, fierbeau de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement