Connect with us

Eveniment

Coronavirus: Ungaria intenţionează să vaccineze peste 40% din populaţia sa până la sfârşitul lunii aprilie

Publicat



Ungaria se aşteaptă ca peste 4 milioane de rezidenţi din populaţia sa de 10 milioane de locuitori să fie vaccinaţi împotriva maladiei COVID-19 până la sfârşitul lunii aprilie şi va începe să relaxeze anumite restricţii peste cinci sau şase zile, după ce 3 milioane dintre cetăţenii ţării vor fi inoculaţi cu seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, a anunţat joi un oficial cu rang înalt din administraţia ungară, citat de Reuters.

Şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban a spus că 2,6 milioane de rezidenţi ungari au primit deja până joi prima doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Ungaria a început să îşi redeschidă gradual magazinele şi serviciile începând de miercuri, după ce a vaccinat 25% din populaţia naţională, deşi Asociaţia Medicilor din Ungaria a spus că această redeschidere este prematură în contextul în care al treilea val al pandemiei de COVID-19 este departe de a se fi încheiat.

Confruntat cu spectrul alegerilor din 2022 şi sperând să evite încă un an de recesiune, prim-ministrul naţionalist Viktor Orban a decis să redeschidă economia ţării după accelerarea campaniei de vaccinare.

Ungaria are cel mai mare număr de rezidenţi vaccinaţi pe cap de locuitor la nivelul Uniunii Europene şi a importat cel mai mare număr de doze de vaccin pe cap de locuitor din UE.

În acelaşi timp, această ţară deţine şi cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 pe cap de locuitor la nivel mondial în ultimele două săptămâni, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii mai să vaccinăm pe toată lumea… şi să lăsăm în urma noastră această perioadă îngrozitoare”, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, într-o şedinţă de guvern.

Gergely Gulyas a mai spus şi că Ungaria va continua să folosească vaccinul AstraZeneca în campania naţională de vaccinare, întrucât autorităţile ungare consideră că acest ser este sigur.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că a descoperit o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca şi rarele cazuri de tromboză raportate în rândul unor adulţi vaccinaţi cu acest ser, dar a adăugat că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să fie mai mari decât riscurile medicale.

Ungaria este singura ţară din UE care îşi inoculează populaţia cu vaccinul chinezesc Sinopharm, după ce a început să folosească şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre ele nu a fost deocamdată aprobat pentru a fi utilizat în regim de urgenţă în Uniunea Europeană.

Vaccinul rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm sunt administrate în Ungaria alături de serurile produse Pfizer-BioNTech, Moderna şi Astrazeneca-Oxford, care au fost autorizate pentru utilizare în UE. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe