Connect with us

Covasna

Covasna: Amenzi de aproape 39.000 de lei, aplicate de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare înaintea Paştelui catolic

Publicat


Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna au aplicat amenzi în valoare de aproape 39.000 de lei în urma unor controale efectuate în perioada dinaintea Paştelui catolic.

Printre neregulile constatate s-au numărat depozitarea şi igiena deficitară în anumite spaţii de procesare sau comercializare a produselor alimentare.

Potrivit directorului instituţiei, Orsi Csaba, au fost controlate peste 95 de unităţi de procesare a cărnii, carmangerii, magazine alimentare şi unităţi de alimentaţie publică, pieţe agroalimentare, depozite frigorifice, supermarketuri şi centre de sacrificare a animalelor, precum şi două fabrici de ciocolată şi trei laboratoare de cofetărie-patiserie, iar în urma deficienţelor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni, dintre care 6 avertismente şi 9 amenzi în valoare totală de 20.800 de lei.

De asemenea, în urma acţiunilor de control în trafic efectuate împreună cu echipajele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna au fost aplicate sancţiuni în valoare de 17.700 lei.

Printre principalele deficienţe constatate s-au numărat igiena deficitară, etichetarea, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor, monitorizarea deficitară a temperaturii şi lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare şi a certificatului de competenţă. Agerpres

 

[Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

Covasna: Prezenţa unui urs în municipiul Sfântu Gheorghe, semnalată printr-un mesaj RO-ALERT

Publicat

Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe au fost avertizaţi, marţi seară, printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, că a fost semnalată prezenţa unui urs, în apropierea unui supermarket din zona Lunca Oltului.

Aceştia au fost sfătuiţi să evite zona şi să rămână în locuinţe.

„A fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Sfântu Gheorghe, zona Kaufland.

Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe. Păstraţi distanţa faţă de animal, nu încercaţi să îl hrăniţi sau să vă fotografiaţi cu el. Fără să vă expuneţi pericolului, protejaţi animalele din gospodării”, se arată în mesajul ISU.

Citește mai departe

Covasna

Covasna: Lipsa apei calde în blocurile și instituțiile publice din Întorsura Buzăului, până în octombrie

Publicat

Locuitorii blocurilor de locuințe și utilizatorii instituțiilor publice din orașul Întorsura Buzăului, care sunt conectați la sistemul centralizat de termoficare, vor experimenta o lipsă de apă caldă la robinet până în luna octombrie.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică a anunţat că, în baza HCL 58/2023, furnizarea agentului termic a fost oprită începând cu data de 5 iunie, centrala urmând să intre în revizii şi reparaţii.

Potrivit sursei citate, serviciul va fi reluat în data de 1 octombrie.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în perioada verii se va lucra şi la extinderea reţelei de termoficare, aceasta urmând să fie prelungită până la viitorul bazin de înot, aflat în construcţie.

Acesta a precizat, totodată, că un alt motiv pentru care centrala termică a fost oprită îl reprezintă pierderile considerabile pe care aceasta le înregistrează pe timpul verii, când nu se furnizează căldură.

Fiind al cincilea an în care centrala este oprită pe timpul verii, o parte dintre locatarii blocurilor şi-au pus boilere electrice în apartamente, iar ceilalţi îşi încălzesc apa necesară la aragazul cu butelie, pentru că în Întorsura Buzăului nu există gaz metan.

Centrala termică din Întorsura Buzăului, care funcţionează cu biomasă, a fost pusă în funcţiune în anul 2004 printr-un program finanţat de guvernul danez şi cel român, care a sprijinit instalarea unor centrale similare şi în localităţile Gheorgheni, Huedin, Vatra Dornei şi Vlăhiţa, dar autorităţile locale vor să construiască o nouă centrală, mai eficientă şi mai rentabilă. Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Finanțare prin PNRR pentru Spitalul Judeţean de Urgență Covasna. Proiectul vizează reducerea infecţiilor nosocomiale

Publicat

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe va implementa un proiect ce vizează reducerea infecţiilor nosocomiale, finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit managerului spitalului, Andras Nagy Robert, va fi dezvoltat laboratorul de analize microbiologice, vor fi achiziţionate echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale, inclusiv un sistem de decontaminare a aerului din încăperi, şi va fi modernizată infrastructura spălătoriei

Peste 8 milioane lei prin PNRR pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

„A fost aprobat proiectul pe PNRR, (…) săptămâna trecută am primit înştiinţarea de la Ministerul Sănătăţii că a fost aprobat proiectul nostru.

Proiectul este de peste 8 milioane de lei în total (…).

Pe partea de infecţii nosocomiale sunt importante cel puţin trei chestiuni: identificarea cât mai rapidă, intervenţia şi, plus, training-uri, proceduri de lucru pentru evitarea acestora. Noi, prin acest proiect, ne-am axat pe evitarea şi diminuarea prevalenţei acestor infecţii.

Achiziţiile de echipamente o să fie mai mult înspre direcţia creării şi reînnoirii acelei infrastructuri care e pe partea de sterilizare. O să achiziţionăm sterilizatoare noi şi de tehnologie nouă, de plasmă, pentru echipamentele, pentru trusele medicale, pentru domeniile chirurgicale.

O să reînnoim şi infrastructura în spălătoria spitalului, care, la fel, este o parte cheie în această privinţă. Ce am mai introdus în cadrul acestui proiect este achiziţionarea a peste 5.000 de echipamente de lucru pentru colegii noştri. În plus, o să dotăm laboratorul de analize medicale cu analizoare, echipamente medicale care să identifice cât mai rapid aceşti germeni”, a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că echipamentele vor fi puse în funcţiune, cel mai probabil, anul viitor.

„Urmează etapa de contractare, după care, sperăm noi, până la finele anului vom putea începe procedurile de achiziţie, ca anul următor, adică în 2024, deja să putem aduce aceste echipamente, să le putem monta şi să le putem pune în folosinţă. Ţinta noastră este ca să începem cât mai rapid aceste proceduri de achiziţie şi să le punem în funcţiune cât mai rapid cu putinţă”, a adăugat Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, rata infecţiilor nosocomiale asociate asistenţei medicale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe este de 0,887% din numărul de externări.

Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Baschet feminin: Schimbări în lotul Sepsi SIC. O parte dintre jucătoare părăsesc echipa

Publicat

sursa foto: Facebook/ Sepsi SIC

Conducerea Clubului de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe a anunţat că o parte dintre jucătoare vor părăsi echipa, prin urmare, în perioada următoare, vor avea loc shimbări în componenţa acesteia.

Directorul tehnic al Sepsi SIC, Rusz Istvan, precizează, într-o postare făcută joi seară pe Facebook, că decizia nu a aparţinut clubului din Sfântu Gheorghe, ci agenţiei de impresariat, care a decis să transfere jucătoarele la alt club.

„Dragi fani Sepsi-SIC! Ca o continuare a întâlnirii cu suporterii, aş dori să vă informez că o parte din echipa noastră pleacă din motive independente de voinţa noastră. Ne-am fi dorit să continuăm să lucrăm împreună şi să prelungim contractele, dar nu a depins de noi. Agenţia de impresariat, care domină piaţa baschetului feminin din România, a avut cu totul altă abordare, aşa că a decis să îşi transfere jucătoarele la un alt club. Cu toate acestea, încercăm să alcătuim o echipă competitivă, iar în perioada următoare vom anunţa cine pleacă, cine rămâne şi cine vine. Cele din urmă vor fi anunţate atunci când contractele vor fi semnate”, se arată în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, pe viitor clubul va pune „mai mult accent pe baschetbaliste locale şi pe dezvoltarea tinerilor”.

Echipa antrenată de Mikes Zoran a câştigat de şapte ori titlul de campioană şi de opt ori Cupa României.

Agerpres

Citește mai departe