Connect with us

Actualitate

Covasna: Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, finalizate în proporţie de 60%

Publicat


sursa foto: captură video Facebook / DRDP Brașov

Potrivit declarațiilor făcute joi de către reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe au fost finalizate în proporție de 60%. Se preconizează că aceasta va fi deschisă circulației în vara anului viitor.

Potrivit acestora, a fost finalizată montarea grinzilor metalice pe primul pasaj peste calea ferată, iar în prezent se lucrează la montarea acestora pe al doilea pasaj, urmând să se reia şi asfaltările dacă vremea va fi prielnică.

„A fost finalizată montarea grinzilor metalice pe primul pasaj peste calea ferată.

Acum se lucrează la montarea grinzilor metalice pe cea mai lungă structură de pe traseu, un pasaj de 526 m peste calea ferată şi râul Olt.

În ultimele săptămâni a fost montată o parte din parapetul de siguranţă.

Constructorul intenţionează să reia inclusiv asfaltările, dacă vor permite condiţiile meteo. Lucrările avansează şi la clădirile din zona parcărilor şi din cadrul Centrului de Întreţinere şi Coordonare.

Viitoarea centură va avea o lungime de 11,56 kilometri

Stadiul de realizare a investiţiei este aproximativ 60%, iar traficul pe varianta ocolitoare Sfântu Gheorghe se va deschide în vara acestui an”, au precizat reprezentanţii DRDP Braşov, care au postat pe Facebook şi youtube un scurt videoclip pentru a ilustra stadiul lucrărilor.

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe au început în urmă cu doi ani, iar investiţia, care se cifrează la aproape 300 de milioane de lei, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Viitoarea centură va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă pe fiecare sens cu o lăţime 3.50 m, 4 intersecţii giratorii şi trei pasaje peste calea ferată şi peste Râul Olt.

Aceasta se va desprinde din DN12 Braşov-Bacău, înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Potrivit primarului Antal Arpad, în municipiul Sfântu Gheorghe intră lunar peste 500.000 de maşini, iar viitoarea şosea de centură va devia circa 20% din trafic. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Harghita: Doi tineri sub influenţa substanţelor interzise, depistaţi la volanul aceleiaşi maşini, în aceeaşi zi

Publicat

Arhivă foto

Marți, IPJ Harghita a informat că polițiștii din Miercurea-Ciuc au identificat, în urma unei acțiuni pe DN 12, doi șoferi aflați sub influența substanțelor interzise. Unul dintre aceștia încerca să-i ofere sprijin celuilalt pentru a-l conduce acasă cu autoturismul.

Sursa citată precizează că un tânăr de 19 ani, din Ciumani, a fost oprit în trafic în localitatea Ciceu, iar testările efectuate au indicat prezenţa unei substanţe psihoactive interzise în organismul său.

De asemenea, în autoturismul său au fost descoperite două dispozitive tip grinder şi o ţigară confecţionată artizanal.

Ulterior, acelaşi autoturism a fost identificat în trafic, dar de această dată la volan se afla un alt tânăr de 18 ani, din aceeaşi localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

Precizările IPJ Harghita

„Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise şi a alcoolemiei în sânge.

Poliţiştii au descoperit că acesta a fost solicitat de către primul tânăr pentru a-i duce autoturismul acasă, deşi chiar el se afla sub influenţa substanţelor interzise.

Faţă de cei doi, poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, se arată în informarea IPJ Harghita.

În data de 17 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Rutier Miercurea Ciuc au desfăşurat o acţiune pe DN 12, în zona Miercurea Ciuc, pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive în rândul conducătorilor auto. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

A încetat din viaţă, la 101 ani, cel mai vârstnic veteran de război din judeţul Sălaj

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Asociația Veteranilor de Război – filiala Sălaj a făcut cunoscut faptul că sublocotenentul în retragere Victor Mezei, cel mai în vârstă veteran de război din județ, a încetat din viață luni, la vârsta de 101 ani. Anunțul a fost făcut public marți.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Veteranilor de Război – filiala Sălaj, Ioan Chichişan, veteranul Victor Mezei s-a născut în 1922, în judeţul Satu Mare.

„Venerabilul veteran a făcut parte din Regimentul 20 Infanterie şi a participat la lupte pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, atât în ţară, cât şi pe teritoriul Ungariei şi fostei Cehoslovacii.

A căzut prizonier şi a fost deportat într-un lagăr din Germania, unde a petrecut şapte luni, fiind eliberat şi lăsat la vatră în data de 25 iunie 1945.

Pentru meritele sale a fost decorat cu Medalia ‘Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945’ şi înaintat în grad, succesiv, până la gradul de sublocotenent în retragere”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Ioan Chichişan.

Potrivit acestuia, în prezent, în Sălaj mai există doar doi veterani de război, sublocotenentul în retragere Balog Alexandru, din Şimleu Silvaniei, în vârstă de 97 de ani şi colonelul în retragere Cranta Marin, din Zalău, de 98 de ani.

Un alt veteran de război, Pop Ilie, din Sălăjeni, a încetat din viaţă în decembrie 2023, la vârsta de 102 ani. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Bărbat din județul Sibiu, cu dosar penal, după ce a fost prins băut și fără permis la volan

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat din județul Sibiu s-a ales cu dosar penal, luni, după ce a fost prins la volan fără permis de conducere și băut.

Potrivit IPJ Sibiu, luni, 19 februarie 2024, în jurul orei 14.00, în localitatea Hamba, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Florilor de către un localnic în vârstă de 34 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii secției de poliție amintite au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Citește mai departe

Actualitate

Covasna: Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor. Precizările Primăriei Sfântu Gheorghe

Publicat

Arhivă foto

În anul 2024, cetățenii municipiului Sfântu Gheorghe pot solicita de la Primăriae bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate. 

De 12 ani, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină înfrumusețarea spațiilor verzi din zonele rezidențiale, bunuri în valoare de 3.000 de lei fiind puse la dispoziția asociațiilor de locatari sau persoanelor care întrețin spațiile verzi din jurul scărilor de bloc.

Ca și în anii precedenți, 80% din buget va fi plătit de municipalitate, iar 20% de către solicitant. De exemplu, o solicitare de 3.000 de lei costă municipalitatea 2.400 de lei, iar solicitantul doar 600 de lei.

Lista bunurilor care pot fi revendicate rămâne aceeași ca anul trecut:

  • Bancă – 1.050 de lei / bucata.
  • Puieţi pomi ornamentali – 25 lei/bucata.
  • Arbuşti – 10 lei bucata.
  • Gard viu – 30 lei/metru
  • Flori diferite specii – 2 lei / fir
  • Semințe gazon – 22 lei / kg
  • Gard de protecţie – 78,50 lei/metru
  • Pământ fertil pentru zone verzi – 60 lei / mc.
  • Toţi paşii pentru depunerea cererilor

Cererea trebuie depusă la Registratura Primăriei până la data de 30 aprilie

Responsabilul scării sau persoana care face solicitarea selectează bunurile pe care ar dori să le folosească în zona verde, apoi scrie cererea, care este aprobată de reprezentantul sau președintele asociației de proprietari.

Cererea trebuie depusă la Registratura Primăriei până la data de 30 aprilie, de luni până miercuri între orele 8.00 și 16.00, joi între orele 8.00 și 17.00 și vineri între orele 8.00 și 15.00, sau trimisă online la adresa info@sepsi.ro.

Solicitanții vor fi informați apoi cu privire la decizia luată.

În cazul unei decizii pozitive, valoarea coplății trebuie plătită la Direcția Finanțelor Publice Locale (strada Oltului nr. 2) sau poate fi virată în contul RO02TREZ25621360250XXXXX.

„Puteți ridica bunurile de la Grădinăria oraşului (strada Arcuşului, nr. 22) în zilele lucrătoare între orele 9 și 11, pe baza dovezii plăţii. Momentul exact al ridicării produselor va fi indicat în documentul de confirmare a aprobării cererii.

Transportul și plantarea bunurilor, precum şi instalarea și întreținerea băncilor și a gardurilor sunt în responsabilitatea solicitantului.

Este important de reținut că cererile pot fi depuse până la sfârșitul lunii aprilie, dar nu trebuie lăsate pentru ultima clipă, deoarece plantele aflate în perioada de vegetație sunt mai vulnerabile la transplantarea din primăvara târzie.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Karácsony Attila József de la Grădinăria oraşului la numărul de telefon 0267 314 173”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

Citește mai departe