Connect with us

Alba

Crește alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de protecție specială. Proiect adoptat de Parlament

Publicat



Alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice crește la 22 de lei. Aceeași sumă este și pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial. Proiectul de lege a fost aprobat de Parlament.

Proiectul de lege aprobat de deputaţi modifică Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi pentru stabilirea unor măsuri de asistenţă socială.

„Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei. Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie”, arată actul normativ.

Cuantumul acestei alocaţii se va actualiza anual prin hotărâre a Guvernului.

„Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Dotări IT de peste 4,4 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din Sebeș. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Dotări IT de peste 4,4 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din Sebeș. Șapte școli și licee din municipiu vor beneficia de dotări IT în valoare de peste 4,4 milioane de lei. 

Primăria Sebeș a lansat miercuri, 8 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente digitale în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Sebeș”.

Echipamente digitale pentru școli și licee din Sebeș

Valoarea totală estimată a contractului este de 4.433.965 de lei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA în ALBA, în săptămâna 13-19 mai. Se încălzește treptat, câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

Vremea în Alba, în săptămâna 13-19 mai. Temperaturile urcă treptat, săptămâna viitoare, în județ. De la 19 grade la începutul intervalului, se va ajunge la maxime de 26 de grade, în weekend. Vor mai fi însă și câteva ploi.

La munte, maximele vor varia între 10 și 17 grade la Oașa, respectiv 12-18 grade la Arieșeni.

Sunt anunțate averse la munte în primele două zile ale săptămânii viitoare și în weekend. Miercuri, este posibil să plouă și la altitudini mai mici.

Temperaturile minime vor varia între 5 și 11 grade Celsius.

În continuare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VINERI: Președintele Academiei Române, conferință despre Avram Iancu la Sebeș, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”

Publicat

Președintele Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop, va conferenția la Sebeș vineri, 17 mai, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”. Organizatorii celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș invită publicul la conferința susținută de prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre eroul național Avram Iancu, în lumina adusă sufletului românesc de Lucian Blaga.

Evenimentul va avea loc vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 17.00, în aula Primăriei municipiului Sebeș, fiind organizat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șofer din Alba, implicat într-un accident pe DN 1, în Sibiu. Impact între o mașină și un TIR. Patru persoane au ajuns la spital

Publicat

Un șofer din Alba a fost implicat duminică după-amiaza într-un accident rutier produs pe drumul național DN 1, în zona Hula Bradului din județul Sibiu.În evenimentul rutier au fost implicate o mașină și un ansamblu tir.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului, un bărbat de 32 de ani din județul Alba și trei pasageri au ajuns la spital. 

Potrivit IPJ Sibiu, politiștii rutieri au intervenit la un accident produs pe DN 1, km 294+600, Hula Bradului.

Este vorba despre o coliziune laterală între un ansamblu tir condus spre Brașov de către un bărbat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe