Connect with us

Eveniment

Criză de medici infecționiști la Spitalul Județean Sibiu

Publicat


Spitalul Clinic Județen de Urgență (SCJU) Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din județ. Aici ajung cei mai mulți bolnavi de coronavirus. De la începutul pandemiei, cei doi medici infecționiști ai spitalului s-au ocupat de toți pacienții suspecți sau infectați cu coronavirus – și de cei de pe secții, și de cei care se prezentau la Unitatea de Primiri Urgențe. S-au făcut demersuri pentru angajarea a încă trei infecționiști, însă niciun medic nu s-a înscris în concurs. În context pandemic, ar fi nevoie de aproximativ șase cadre medicale specializate în Boli Infecțioase, pentru a fi gestionată mai bine criza.

La Spitalul Județean din Sibiu sunt doar doi medici infecționiști care evaluează persoanele ajunse la UPU, dar și care se ocupă de bolnavii cu COVID-19 internați pe secțiile spitalului. În context pandemic, pentru a fi gestionată criza COVID-19, ar fi nevoie de un total de șase medici infecționiști.

Spitalul sibian a căutat trei medici specialişti sau primari în specialitatea boli infecţioase, astfel că a scos la concurs trei posturi pe durată determinată. Fiindcă nimeni nu s-a înscris la concurs, s-au făcut demersurile pentru a primi medici prin detașare.

„S-au făcut demersurile necesare pentru încadrarea de medici infecționiști, întrucât în această specialitate ne confruntăm cu un deficit major”, se arată într-un comunicat de presă al SCJU Sibiu.

Colonelul Constantin Vlase, managerul interimar al SCJU, a precizat că de la 1 ianuarie 2020 un medic infecțonist va fi detașat la Sibiu. „După data de 1 ianuarie, va mai fi detașat un medic infecționist din zona centrală care are drept de liberă practică. În contextul actual pandemic, spitalul ar trebui să aibă minim cinci, șase medici infecționiști pentru a asigura liniile de gardă și toate evaluările necesare specifice acestei afecțiuni”.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Județean Sibiu a cumpărat încă o stație de oxigen. E funcțională de la finalul săptămânii

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Iohannis a plecat în Emiratele Arabe Unite tot cu un avion de lux. Este puțin mai mic decât cel cu care a fost în Japonia (Foto)

Publicat

În urma valului de critici declanșat de închirierea unui avion de lux pentru vizita oficială recentă din Japonia, dar și de escalale făcute la Sibiu în timpul deplasărilor oficiale, președintele Klaus Iohannis a plecat în Emiratele Arabe Unite cu un Gulfstream G550, o aeronavă de dimensiuni mai mici, ce oferă totuși condiții de ”confort maxim”. De această dată, șeful statului a plecat din București fără escală.

Avionul a fost închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, la fel ca Boeingul 737-900ER(BBJ) folosit pentru deplasarea în Japonia, și are o…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Școala – o șansă pentru copiii romi din Cluj. Cum se obțin recomandările gratuite de apartenență etnică

Publicat

Organizația de tineret a Asociației Partida Romilor Pro-Europa a demarat în această săptămână Campania educațională S.O.S. Copiii Romi – (Școala O Șansă pentru copiii romi), prin care își propune să ajute toți copiii romi care vor să se înscrie pe locurile distincte la licee, arată asociația.

”Tinerii de la Partida Romilor vă vor ajuta cu consiliere și orientare către liceele care vi se potrivesc cel mai bine. Totodată, vă vor fi eliberate adeverințele de apartenență etnică, necesare la dosarul de înscriere. Reprezentanții Partidei Romilor precizează că toate aceste servicii vă sunt oferite Gratuit. Singura condiție pe care trebuie…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Bistrita-Nasaud

Casă cuprinsă de flăcări într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Publicat

arhiva foto

Acoperișul unei gospodării a fost cuprins de flăcări, sâmbătă dimineață, în localitatea Dorolea din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița intervin sâmbătă dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit.

Arde generalizat acoperișul unei case din localitatea Dorolea.

”Nu sunt anunțate victime”, au precizat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Știre în actualizare

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Festivalul Internațional de Teatru Interferențe de la Cluj, distins cu Premiul de Excelență „Ion Caramitru”

Publicat

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a anunțat nominalizările la premiile UNITER pentru anul 2022. Senatul Uniunii Teatrale din România, pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a membrilor Senatului UNITER va acorda în cadrul celei de-a 31-a ediții a Galei Premiilor UNITER Premiul de Excelență „Ion Caramitru” Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, arată conducerea instituției clujene.

Juriul de nominalizări alcătuit din Doru Mareș (critic de teatru), Maria Miu (scenograf), Victor Scoradeț (critic de teatru), Iris Spiridon (regizor) și Carmen Stanciu (teatrolog) a nominalizat-o pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe