Connect with us

Eveniment

CSM: Robert Fleckhammer, delegat ca procuror şef secţie la DIICOT, în ciuda opoziţiei unor ONG-uri

Publicat



Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi, delegarea lui Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, deşi mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare Consiliului în care îşi exprimau îngrijorarea în legătură cu această numire.

Robert Fleckhammer, care ocupă în prezent funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, va fi delegat ca şef al acestei secţii începând cu data de 8 februarie, pe o perioadă de maxim 6 luni, decizia fiind luată în CSM cu patru voturi ‘pentru’ şi trei ‘împotrivă’.

Mai multe ONG-uri au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisă, să nu-l numească pe Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, semnatarii fiind nemulţumiţi de modul în care acesta a instrumentat două dosare în care erau implicaţi şi jurnalişti.

ONG-urile respective, printre care Asociaţia Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului, Asociaţia Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie şi Fundaţia Freedom House România, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care au loc numirile unor procurori în funcţii de conducere la DIICOT.

„Drept urmare, solicită CSM să acorde maximă responsabilitate discuţiilor referitoare la ‘Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT a domnului Fleckhammer Robert’, ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021. ONG-urile consideră că orice funcţie de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă şi necontestată. Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcţia de procuror şef, în special dosarul magistraţilor şi jurnaliştilor filaţi, precum şi dosarul Radio România”, se arăta în scrisoarea trimisă la CSM. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Din canale adunate. Ce mai aruncă clujenii la CANALIZARE

Publicat

Ploile abundente care au „vizitat” Clujul în ultima vreme au dus la inundarea orașului. „Canalizarea nu mai face față”, strigă cetățeanul nemulțumit. Dar oare să fie numai asta cauza?

E adevărat, din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Coloană infernală de mașini la intarea în Alba Iulia după ce două semafoare au devenit funcționale. Timp pierdut în trafic

Publicat

Haos în trafic, marți la Alba Iulia. O coloană infernală de mașini s-a format imediat după ora 16.00, la intrarea în Alba Iulia. Sute de mașini au stat blocate în trafic minute bune în zona Colegiului Tehnic Alexandru Domșa. 

Problemele au apărut la scurt timp după ce două semafoare (montate în cadrul lucrărilor de mobilitate) au devenit funcționale în zonă. Este vorba despre două semafoare montate la o distanță de aproximativ 50 de metri fiecare.

Coloana de mașini s-a format pe sensul de intrare în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

105 ani de la înfiinţarea Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca

Publicat

Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca aniversează astăzi, 17 septembrie, 105 ani de la înfiinţare.

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca s-a înfiinţat ca instituţie…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Turneul Classic Unlimited 2024 în județul Alba: Concerte pe ritmurile unor compozitori clasici și contemporani

Publicat

Classic Unlimited 2024, turneul de muzică clasică în locuri speciale, ajunge în județul Alba.

Locațiile alese de organizatori sunt Palatul Cultural din Blaj și Biserica Romano-Catolică din Roșia Montană.

În Alba, turneul ajunge sâmbătă, 22 septembrie de la ora 18:00 la Palatul Cultural din Blaj, iar duminică, 28 septembrie de la ora 18:00 va poposi în Roșia Montană, la Biserica Romano-Catolică.

Ediția din acest an ajunge în 11 orașe din 7 județe și are tema “In harmony”, despre cum putem…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate