Connect with us

Alba

Cum a fost alungat un urs de talie mare, dintr-un sat din Apuseni. Atenționări de la jandarmi

Published

on



Un urs de talie mare, care a fost observat în această săptămână în satul Gârde din comuna Bistra, în Apuseni, a fost alungat de jandarmi. A fost văzut în două locații din sat, iar a doua oară, aceșita au tras și două focuri de armă.

Jandarmeria Alba precizează că, ”deși ne aflăm în anotimpul hibernal, în ultima perioadă la nivelul județului Alba au existat mai multe sesizări cu privire la apariția urșilor în…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un nou pas pentru restaurarea unei clădiri din Cetatea Alba Carolina. Achiziție publică, lansată de Primărie

Published

on

Primăria Alba Iulia vrea să restaureze o clădire anexă din Cetatea Alba Carolina, aflată la intrarea pe Latura de Nord, în zona terenurilor de tenis „Pro Lincă”. Administrația locală vrea să pună în valoare clădirea, pentru a putea fi deschisă publicului vizitator. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 21 octombrie o achiziție pentru servicii de proiectare – elaborare documentație tehnico-economică faza Documentație de Avizare pentru Lucrări de Intervenții pentru obiectivul „Revitalizarea șanțurilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Studenții vor putea primi bani de la stat pentru chirie. Condiții propuse de Ministerul Educației

Published

on

Studenții vor putea primi bani de la stat pentru chirie. Metodologia de acordare a subvențiilor de cazare și masă destinate studenților a fost pusă în consultare publică de către Ministerul Educației.

Potrivit noii metodologii, studenții care nu stau în cămine vor putea primi bani pentru a-și acoperi cheltuielile cu chiria. Vor trebui să anunțe instituția la care sunt înmatriculați, la începutul anului universitar.

De asemenea, vor trebui să prezinte contractul de închiriere și dovada de înregistrare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Tarife de înmormântare majorate la cimitirul municipal din Alba Iulia. Noile prețuri pentru închiriat capelă sau săpat groapă

Published

on

Tarifele de înmormântare la cimitirul municipal din Alba Iulia au fost majorate. Firma care gestionează cimitirul a solicitat creșterea taxelor, iar proiectul a fost aprobat joi, 17 octombrie, de consilierii locali.

Aplicarea noilor tarife se va face din 1 ianuarie 2025.

Prometeu SRL a solicitat majorarea tarifelor motivând că prețurile au crescut din februarie 2023 (cea mai recentă majorare), la fel și ajutorul de înmormântare.

Costul serviciilor de înmormântare crește cu 456 lei. Ajutorul de înmormântare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

APIA a autorizat plăți în avans de peste 800 de milioane de lei pentru fermieri. Câți beneficiari sunt pe listele de așteptare

Published

on

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 400.000 de fermieri, iar pentru 280.000 dintre ei banii au intrat deja în conturi. Alți 120.000 urmează să primească sumele.

În total, APIA a autorizat la plată 401.391 fermieri. Suma totală este de peste 172,86 milioane de euro (860,07 milioane de lei). Este vorba despre campania de plăţi în avans aferentă anului de cerere 2024, potrivit APIA.

Până în prezent au intrat în contul a 280.792 de beneficiari suma de peste…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading