Connect with us

Eveniment

Cum arată adeverința pe care o primesc cei ce se vaccinează

Publicat


România a început, duminică, vaccinarea împotriva noului coronavirus, primele persoane beneficiare fiind cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie din luna martie. Imediat după ce îi este administrat serul, fiecare persoană primește o adeverință medicală doveditoare.

La ora 9:00 s-a dat startul imunizării în București iar prima persoană care a primit vaccinul împotriva Covid-19 a fost Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prod. Dr. Matei Balș, conform Digi 24.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, pe tânărul de 25 de ani din Gorj, care a fost depistat cu noul coronavirus în luna februarie, după ce a intrat în contact cu un italian pozitiv.

Asistenta a spus că nu a stat pe gânduri când a fost întrebată dacă vrea să se vaccineze. După ce a primit serul, Mihaela a primit și o adeverință medicală.

adeverinta vaccin covid
Adeverința asistentei medicale Mihaela Anghel, primul român vaccinat împotriva noului coronavirus. Foto: Facebook/ RO Vaccinare

Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare.

Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.

Sursa: Digi 24

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Drum național din Apuseni, surpat din cauza ploilor. Traficul este restricționat pe un sens de circulație

Publicat

Drum național surpat în Apuseni. O porțiune de aproximativ 100 de metri din drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor din ultimele zile, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. În zonă circulația se desfășoară pe un singur sens, traficul fiind restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 t. 

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza precipitațiilor din ultimele ore, pe DN 74A Abrud –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe