Connect with us

Eveniment

Cum găsești cea mai ieftină ofertă pentru curentul electric la Sibiu

Publicat



Piaţa de electricitate a fost liberalizată total începând de vineri, 1 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să plătim preţuri stabilitate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ci trebuie să comparăm şi să aleagem oferta cea mai bună pentru pentru consumul pe care îl avem.
Cei şase milioane de consumatori care au rămas în piaţa reglementată au două posibilităţi: fie nu fac nimic, rămân cu vechile contracte şi plătesc automat preţuriuniversale, care vor fi mai mari cu 13-26%, fie încheie caută pe piața liberă cel mai bun tarif pentru a încheia un contract.

ANRE a dezvoltat o aplicatie care poate fi găsită pe website-ul instituției aici: APLICATIE ANRE COMPARARE OFERTE. Prin intermediul aceste aplicații, consumatorii pot calcula cea mai ieftină ofertă pentru curentul electric pentru județul în care locuiesc.

Consumatorul își poate alege un furnizor, folosind o simulare de ofertă de la toți furnizorii înscriși în sistem. Consumatorul este nevoit să introducă în sistem mai multe date în funcție de care se calculează cea mai ieftină ofertă pentru curentul electric:

  • Consumul înscris pe ultima factură;
  • Prețul plătit pentru ultima factură;
  • Prețul fix sau variabil;
  • Prețul per kilowatt – fix sau diferențiat în funcție de consumul pe anumite paliere orare ale unei zile.

Astfel, un consumator din judetul Sibiu care vrea sa aleagă un alt funizor, poate avea surpriza ca sa plateasca mai puțin decât plătea până în prezent. În aplicație putem alege deasemenea tarife diferențiate pentru consum de zi și de noapte dar și daca dorim ca sursa noastra sa vina din energie regenerabilă.tarife anre

În primul rând, consumatorii trebuie să ştie dacă nu sunt cumva deja în piaţa concurenţială, pentru că a existat şi până acum această posibilitate. Dacă pe factură scrie „factură piaţă concurenţială”, ei nu au nimic de făcut, pentru că nu mai sunt în situaţia de a plăti automat preţuri de serviciu universal, iar liberalizarea de la 1 ianuarie nu are niciun impact asupra contractului lor.
Oamenii mai trebuie să ştie că nu va rămâne nimeni fără curent dacă nu semnează noi contracte. În plus, ei îşi pot schimba oricând contractele, iar dacă încheie un nou contract până la 1 februarie 2021, acesta se va aplica cu data de 1 ianuarie.
„Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştie consumatorii este că nu este pusă în pericol niciun moment continuitatea alimentării cu energie electrică”, a precizat pentru AGERPRES, Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).
Vlăsceanu a explicat că liberalizarea pieţei a început în urmă cu mai mulţi ani şi că fiecare consumator putea încheia şi până acum contracte cu orice furnizor licenţiat.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Zeci de articole de încălțăminte confiscate după o acțiune de verificare la magazine din Alba. Amenzile date de Poliție

Publicat

Zeci de de articole de încălțăminte au fost confiscate după o acțiune de verificare la magazine din Aiud, Sebeș și Blaj. Polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 20.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, acțiunea a fost derulată în 2 mai, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. S-a verificat modul de realizare a comerțului cu produse alimentare și nealimentare în municipiile Aiud, Sebeș și Blaj.

În cadrul acțiunii, au fost controlați 14 agenți economici. Au fost constatate șase abateri de natură contravențională, care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Accident pe Valea Bistrii, în Apuseni. Un șofer de 18 ani a fost rănit

Publicat

Accident pe Valea Bistrii, în Apuseni. Au fost implicați doi șoferi foarte tineri. Un șofer de 18 ani a fost rănit, după ce a lovit o altă mașină condusă de un tânăr de 20 de ani. 

La data de 2 mai 2024, în jurul orei 23.50, polițiștii din Câmpeni au intervenit pe DN 75, în localitatea Valea Bistrii, unde s-a produs un accident rutier, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Din primele cercetări, a rezultat că un tânăr de 18 ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa și era…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

AȚI VĂZUT-O? O minoră din Alba Iulia a dispărut de mai bine de 12 ore. POLIȚIA ȘI FAMILIA O CAUTĂ

Publicat

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 2 mai 2024, în jurul orei 20.00, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie de 54 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 19.00, nepoata sa TOMA ELENA CĂTĂLINA, în vârstă de 15 de ani, a plecat de acasă, fără a spune unde se duce și nu a mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum va fi vremea după Paște. Prognoza pe 4 săptămâni, până în 3 iunie. Ploi, temperaturi de vară și schimbări bruște ale vremii

Publicat

Cum va fi vremea după Paște. Prognoza meteo pe 4 săptămâni: 6 mai – 3 iunie. 

Vin ploile pentru o scurtă perioadă de după Paște, dar temperaturile rămân în media celor normale pentru peioadă, anunță meteorologii de la ANM.

Vremea în luna mai poate fi destul de variată pentru că aceasta este o lună de tranziție către sezonul cald al verii.

În general, în luna mai se resimte o încălzire semnificativă a vremii față de lunile anterioare, iar temperaturile cresc treptat pe parcursul lunii.

Cum va fi vremea după Paște: În următoarele 4…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe